KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Muhtardan konut talebi

Mirzan Mahallesi Muhtarı Orhan Burakgazi, mahallelerinde 1971 yılı depreminin ardından inşa edilen konutlarının yıprandığını bu konutların “ Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Muhtardan konut talebi
09 AĞUSTOS 2008 CUMARTESİ 10:42
0
1132
0
AA aa
Mahallesinin şehir görüntüsünden çok uzak olduğunu ifade eden muhtar Burakgazi,  27 yıl önce yapılan barakaların yıprandığını ve bunların yerine yeni konutların yapılması gerektiğini söyledi. Mahallesinin  gerek yol ve gerekse diğer altyapısı bakımından bir köy görüntüsünü andırdığını belirten Burakgazi, “Mahallenin özellikle üst kısımlarında köylerden bile geri kalmış bir görüntüsü var. Buradaki mevcut yapıların yüzde 90'nı deprem barakalarıdır.Yıllar önce yapılan bu barakaların çoğu hala kullanılıyor. Buralarda oturan insanların yeni konut yapacak gücü yok. Bir çok ilde uygulanan “ Kentsel Dönüşüm Projesi”  ilimizde de hayata geçmelidir. Mahallemizde arsa sorunu yok. Konut yapılırsa en azından buraların çevre düzenlemesi yapılır. Mahalle köy görüntüsünden kurtulur. Zaten barakaların az da olsa bir kısmı kullanılmıyor. Kullanılmayan bu yapılar harabeye dönmüş durumda” ifadelerini kullandı. Sorunun yalnızca kendi mahallesine has olmadığını vurgulayan muhtar Burakgazi, “Yetkililer arsa sorunu olduğu için konut yapamıyoruz diyorlar. Buyurun  burada arsa var ve gelin yapın. Arsa sahiplerine sahip olduğu alan değerinde ücret yada konut verilsin, arsa sorunu da derhal çözülür. Bu sorun yalnızca benim mahallemde yok. İlimizin bir çok mahallesinde olduğu gibi Kültür mahallesini de örnek verebilirim. Oradaki deprem konutları da yıllar önce yapılmış.Çoğu eskimiş ve ihtiyaca cevap vermiyor. Bunların hepsi yıkılıp yerine yeni konutların yapılması lazım.Yetkililerimiz arsa bulamıyoruz gerekçesinin arkasına gizleneceklerine bunun için somut adımlar atsınlar. Arsa sahipleri tatmin edilsin ve talepleri karşılansın, bakalım yeni konutlar yapılır mı yapılmaz mı hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Artan nüfusun konut sıkıntısını da beraberinde getirdiğini söyleyen Burakgazi, “ Her geçen gün ilin nüfusu artıyor. Artan nüfus karşılığında mevcut konutlar ihtiyacı karşılamıyor. Her yıl yüzlerce kişi evlenip ayrı evlere taşınıyor. Buda konut sıkıntısını doğuruyor.Bunun neticesinde kira fiyatları tırmanışa geçiyor. Kirada oturan insanlar perişan durumda İlimizde kiralar 500-600 YTL'ye kadar çıkmış durumda. Boş alanlar hemen değerlendirilmelidir. Mirzan ve Kültür mahallelerinde olan evlerin hepsi arsalı ve tek katlıdır. Bu evler üç katlı olarak aynı arsalar üzerinde inşa edilse konut sayısı da artar, kiralarda düşer. Bir an önce yeni konutların yapılıp sorunun çözülmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın