KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Muhtarlar çaresiz kaldı

Mahalle sorunlarına çözüm bulmayan muhtarların muhtarlığı tehlikeye giriyor.

Muhtarlar çaresiz kaldı
17 EYLÜL 2008 ÇARŞAMBA 22:48
0
1414
0
AA aa
Mahalle sorunlarına çözüm bulmayan muhtarların muhtarlığı tehlikeye giriyor. Yaşanan çözümsüzlük muhtarlara mal edileceğe benziyor. Mahalleli sorunlardan muhtarı sorumlu tutarken, çaresiz kalan mahalle muhtarlarının seslerine kimse kulak vermiyor.
Mirzan mahallesinde su sorunu bir Türlü tükenmek bilmiyor. Mahalle muhtarını sıkıştıran mahalleli, sorunlarına çözüm istiyor. Her gün kapısına yüzlerce mahalleli geldiğini belirten Mirzan Mahallesi Muhtarı Orhan Burakgazi; “Biz artık vatandaşa verecek cevap bulamıyoruz. Her gün su sorunuyla karşılaşıyoruz. Çözüm bulunamıyor. Mahalleli bizi beceriksizlikle suçluyor. Oysa biz sorunları ilgili birimlere aktardık. Ama maalesef kimse ilgilenmiyor” ifadelerini kullanarak su sorunun çözülmesini istedi.  
Merkezde yaşanan sorunlar muhtarların başına patlıyor. Mahalle sorunlarını belediyeye aktaran ve çözüm bekleyen muhtarların talebi karşılanmayınca, mahalleli mahalle muhtarlarına yöneliyor. Mahalle sorunlarının çözümsüz kaldığını ifade eden muhtarlar, sorunlara çözümsüz yaklaşan yetkililer muhtarların prestijini düşürdüğünü söylüyorlar. Yaz ayları boyunca su sorunu yaşayan Mirzan Mahallesi, basın yoluyla da sorunlarını dile getirmiş, hatta seçim döneminde kimsenin gelip mahallelerinden oy istemesini söylemişti. Kış aylarının gelmesiyle beraber tırmanan su sorunu, güncelliği hala koruyor. Mahalle muhtarını sıkıştıran mahalleli, sorunların çözümünü bekliyor.

Muhtarın başı belada. Mahalleliye cevap olunamıyor.
Yaz aylarından beri devam eden su sorununu defalarca Mahalleli gündeme getirmiş ve sorunların çözümünü istemişlerdi. Ama maalesef söz konusu olan su sorunu çözüme bir türlü kavuşturulamıyor. Her gün kapsına yüzlerce mahallelinin geldiğini belirten Mirzan Mahallesi Muhtarı Orhan Burakgazi, artık vatandaşlara verecek cevabının kalmadığını söyledi. Yaşanan su sorunu yüzünden mahallelinin yüzüne bakamadıklarını belirten Muhtar Burakgazi, “Bize sen muhtarsın, sorunumuz çöz diyorlar. Arkadaş benim su sorununu çözme gibi yetkim yok ki. Bende sorunu ilgili yerlere bildiririm. Ama maalesef sorun çözülmedi mi vatandaşlar, mahalleli bizim yakamıza yapışıyor. Mahallemde su yok, su akmıyor. Ben ne cevap vereceğimi şaşırmış durumdayım” ifadelerini kullanarak mahallenin su sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın