‘Aşı Haftası' münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenleyen İl Sağlık Müdürlüğü, muhtarlara yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.
Dün saat 10.00'da İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda yapılan seminerde muhtara hitap eden İl Sağlık Müdürü Köksal Hamzaoğlu, öncelikle aşının önemi, hangi hallerde ve zamanlar yapılması gerektiği hakkında bir takım bilgiler veren Hamzaoğlu, muhtarlardan bir takım özel isteklerde de bulundu. Her muhtarın, kendi mahallesinde aşı ile ilgili çalışma başlatmasını isteyen Hamzaoğlu, aşı yaptırmayan ailelerin aşı yapmalarının sağlanması gerektiğini belirtti.
‘Aşı' konusunun slayt gösterimiyle anlatıldığı seminerde muhtarlarda bir takım önerilerde bulundu.
Aşı bilincinin yaygınlaştırılması ve temel edinilmesi için çalışmanın ağırlıklı olarak ilköğretim çağındaki öğrencilere yönelik yapılması gerektiğini kaydeden muhtarlar, okullardaki rehberlik dersinde sağlık hakkında bilgi verilmesini önerdiler.
Toplantı, aşı bilincinin geliştirilmesi için yapılacaklar hakkında karşılıklı fikir alışverişleriyle son buldu.
Bingöl Kent Haber