KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2026 Cuma
°C

Muhtarlara 'kadına yönelik şiddetle mücadele' eğitimi

Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, mahalle ve köy muhtarlarına 'kadına yönelik şiddetle mücadele' eğitimi verildi.

Muhtarlara `kadına yönelik şiddetle mücadele` eğitimi
29 EYLÜL 2022 PERŞEMBE 18:04
0
4408
1
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele'de 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimlerinin verilmesi çerçevesinde, mahalle ve köy muhtarlarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ve “Erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi” konulu eğitim verdi.

İki oturumdan oluşan eğitimin ilk oturumunda, şiddet türleri ve yaygınlığı, şiddetin kadın ve çocuk üzerindeki fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler ve yapılan önleyici çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

“Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele” başlıklı ikinci oturumda ise erken yaşta evliliklerin yaygınlığı, yasal düzenlemeler, taraflar üzerindeki etkileri, önleyici çalışmalar hakkında bilgi verilerek sorunun çözümüne yönelik muhtarların sorumlulukları ve mücadeledeki etkin rolleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitime ilişkin açıklamada bulunan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede önleyici nitelikte olan farkındalık eğitimlerini önemsiyor, bu kapsamda eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaş ile iç içe olan her sorunlarına yakından şahit olan muhtarlarımızın da bu mücadelede aktif rol almalarını önemsiyoruz. 18 yaşından küçük olan her bireyin, yasada çocuk olarak tanımlandığını ve  evlilik olayında taraflardan birinin 18 yaşından küçük olması durumunda olayın Türk Ceza Kanunumuzun ilgili maddelerinde  suç olarak tanımlandığını ve ağır yaptırımlarının olduğunu ifade ettik. Ailelerin, vatandaşlarımızın konunun yasal süreci ile ilgili bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu aktardık. Şiddetsiz ve erken yaşta evliliklerin son bulacağı huzurlu günler temenni ediyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95764)
30 Eylül 2022 Cuma 14:48
Allah aşkına yeter artık. kadına şidet diye diye aileleri mahfetiniz. erkekler bariz bir şekilde şidet görüyor ama bakanlığın umrunda değil. Toplumda tüm erkekler potansiyel suçlu şekilde lanse ediliyor.
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın