KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Nisan 2026 Perşembe
°C

Muhtarlara 'kadına yönelik şiddetle mücadele' eğitimi

Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, mahalle ve köy muhtarlarına 'kadına yönelik şiddetle mücadele' eğitimi verildi.

Muhtarlara `kadına yönelik şiddetle mücadele` eğitimi
29 EYLÜL 2022 PERŞEMBE 18:04
0
4217
1
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele'de 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimlerinin verilmesi çerçevesinde, mahalle ve köy muhtarlarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ve “Erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi” konulu eğitim verdi.

İki oturumdan oluşan eğitimin ilk oturumunda, şiddet türleri ve yaygınlığı, şiddetin kadın ve çocuk üzerindeki fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler ve yapılan önleyici çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

“Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele” başlıklı ikinci oturumda ise erken yaşta evliliklerin yaygınlığı, yasal düzenlemeler, taraflar üzerindeki etkileri, önleyici çalışmalar hakkında bilgi verilerek sorunun çözümüne yönelik muhtarların sorumlulukları ve mücadeledeki etkin rolleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitime ilişkin açıklamada bulunan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede önleyici nitelikte olan farkındalık eğitimlerini önemsiyor, bu kapsamda eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaş ile iç içe olan her sorunlarına yakından şahit olan muhtarlarımızın da bu mücadelede aktif rol almalarını önemsiyoruz. 18 yaşından küçük olan her bireyin, yasada çocuk olarak tanımlandığını ve  evlilik olayında taraflardan birinin 18 yaşından küçük olması durumunda olayın Türk Ceza Kanunumuzun ilgili maddelerinde  suç olarak tanımlandığını ve ağır yaptırımlarının olduğunu ifade ettik. Ailelerin, vatandaşlarımızın konunun yasal süreci ile ilgili bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu aktardık. Şiddetsiz ve erken yaşta evliliklerin son bulacağı huzurlu günler temenni ediyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95764)
30 Eylül 2022 Cuma 14:48
Allah aşkına yeter artık. kadına şidet diye diye aileleri mahfetiniz. erkekler bariz bir şekilde şidet görüyor ama bakanlığın umrunda değil. Toplumda tüm erkekler potansiyel suçlu şekilde lanse ediliyor.
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın