KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Muhtarlara 'kadına yönelik şiddetle mücadele' eğitimi

Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, mahalle ve köy muhtarlarına 'kadına yönelik şiddetle mücadele' eğitimi verildi.

Muhtarlara `kadına yönelik şiddetle mücadele` eğitimi
29 EYLÜL 2022 PERŞEMBE 18:04
0
3972
1
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele'de 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimlerinin verilmesi çerçevesinde, mahalle ve köy muhtarlarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ve “Erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi” konulu eğitim verdi.

İki oturumdan oluşan eğitimin ilk oturumunda, şiddet türleri ve yaygınlığı, şiddetin kadın ve çocuk üzerindeki fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler ve yapılan önleyici çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

“Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele” başlıklı ikinci oturumda ise erken yaşta evliliklerin yaygınlığı, yasal düzenlemeler, taraflar üzerindeki etkileri, önleyici çalışmalar hakkında bilgi verilerek sorunun çözümüne yönelik muhtarların sorumlulukları ve mücadeledeki etkin rolleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitime ilişkin açıklamada bulunan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede önleyici nitelikte olan farkındalık eğitimlerini önemsiyor, bu kapsamda eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaş ile iç içe olan her sorunlarına yakından şahit olan muhtarlarımızın da bu mücadelede aktif rol almalarını önemsiyoruz. 18 yaşından küçük olan her bireyin, yasada çocuk olarak tanımlandığını ve  evlilik olayında taraflardan birinin 18 yaşından küçük olması durumunda olayın Türk Ceza Kanunumuzun ilgili maddelerinde  suç olarak tanımlandığını ve ağır yaptırımlarının olduğunu ifade ettik. Ailelerin, vatandaşlarımızın konunun yasal süreci ile ilgili bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu aktardık. Şiddetsiz ve erken yaşta evliliklerin son bulacağı huzurlu günler temenni ediyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95764)
30 Eylül 2022 Cuma 14:48
Allah aşkına yeter artık. kadına şidet diye diye aileleri mahfetiniz. erkekler bariz bir şekilde şidet görüyor ama bakanlığın umrunda değil. Toplumda tüm erkekler potansiyel suçlu şekilde lanse ediliyor.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın