KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Şubat 2026 Pazar
°C

Muhtarlara 'kadına yönelik şiddetle mücadele' eğitimi

Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, mahalle ve köy muhtarlarına 'kadına yönelik şiddetle mücadele' eğitimi verildi.

Muhtarlara `kadına yönelik şiddetle mücadele` eğitimi
29 EYLÜL 2022 PERŞEMBE 18:04
0
3956
1
AA aa

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Solhan Şehit Seyithan Özdemir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele'de 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimlerinin verilmesi çerçevesinde, mahalle ve köy muhtarlarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ve “Erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi” konulu eğitim verdi.

İki oturumdan oluşan eğitimin ilk oturumunda, şiddet türleri ve yaygınlığı, şiddetin kadın ve çocuk üzerindeki fiziksel, psikolojik ve sosyal etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler ve yapılan önleyici çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

“Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele” başlıklı ikinci oturumda ise erken yaşta evliliklerin yaygınlığı, yasal düzenlemeler, taraflar üzerindeki etkileri, önleyici çalışmalar hakkında bilgi verilerek sorunun çözümüne yönelik muhtarların sorumlulukları ve mücadeledeki etkin rolleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitime ilişkin açıklamada bulunan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Özdemir, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede önleyici nitelikte olan farkındalık eğitimlerini önemsiyor, bu kapsamda eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaş ile iç içe olan her sorunlarına yakından şahit olan muhtarlarımızın da bu mücadelede aktif rol almalarını önemsiyoruz. 18 yaşından küçük olan her bireyin, yasada çocuk olarak tanımlandığını ve  evlilik olayında taraflardan birinin 18 yaşından küçük olması durumunda olayın Türk Ceza Kanunumuzun ilgili maddelerinde  suç olarak tanımlandığını ve ağır yaptırımlarının olduğunu ifade ettik. Ailelerin, vatandaşlarımızın konunun yasal süreci ile ilgili bilgi sahibi olmalarının önemli olduğunu aktardık. Şiddetsiz ve erken yaşta evliliklerin son bulacağı huzurlu günler temenni ediyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95764)
30 Eylül 2022 Cuma 14:48
Allah aşkına yeter artık. kadına şidet diye diye aileleri mahfetiniz. erkekler bariz bir şekilde şidet görüyor ama bakanlığın umrunda değil. Toplumda tüm erkekler potansiyel suçlu şekilde lanse ediliyor.
01.02.2026
03:38
Bingöl`de `Anadilimi Seçiyorum` Paneli
Bingöl'de 'Anadilimi Seçiyorum' Paneli
HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 'Ana Dilimi Seçiyorum' (Ez Zıwané Dadiya Xu Vicneno/a) başlığıyla Bingöl'de bir panel düzenleyecek.
01.02.2026
03:37
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, hafta ortasından itibaren benzin, motorin ve LPG fiyatlarında artış bekleniyor. Öngörülen zamların hayata geçmesi halinde Bingöl'de motorin 62 lirayı aşacak, benzin ise 60 liraya yaklaşacak.
01.02.2026
03:36
Bingöl`de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
03:35
Lider evinde 1 puanla yetindi
Lider evinde 1 puanla yetindi
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren lider 12Bingölspor, sahasında konuk ettiği Suvermez Kapadokyaspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.
01.02.2026
03:34
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu`nda Arıcılık Projesini Anlattı
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu'nda Arıcılık Projesini Anlattı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TRT GAP Diyarbakır Radyosu'nda katıldığı canlı yayında, Bingöl'de arıcılıkta verimliliğin artırılmasına yönelik yürütülen teknik destek projesi hakkında bilgi verdi.
01.02.2026
03:33
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Araçlardan kürekleri çıkartan vatandaşlar, 1 saat süren çalışma ile yolu ulaşıma açtılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın