KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Muhtarlardan 'kentsel dönüşüm' talebi

Genç’in mahalle muhtarları Türkiye genelinde TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşümün Genç’te de hayata geçirilmesini istedi. Genç’in şiddetle dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten muhtarlar, belediyenin öncülük yapmasını istediler.

Muhtarlardan `kentsel dönüşüm` talebi
30 MART 2015 PAZARTESİ 03:48
0
2126
0
AA aa

 Genç merkezdeki kerpiç ve yığma diye tabir edilen evlerin depreme dayanıklı olmadığını, olası bir depremde büyük kayıpların yaşanabileceğini ifade eden mahalle muhtarları, sorunu ve çözüm talebini imza kampanyası başlatarak yazılı olarak Genç Kaymakamlığı'na, Bingöl Valiliği'ne ve Başbakanlığa gönderecek.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULANABİLİR”

Şuanda Genç ilçe merkezinde yüzlerce kerpiç ev bulunduğunu aktaran Muhtarlar, Genç Belediyesi aracılığıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca ilçede kentsel dönüşüm projesi uygulanması önerisinde bulundular.

Bahse konu evlerin yıkılmak üzere olduğunu, birçoğunun farklı yöntemlerle ayakta tutulduğunu, gece uyurken dahi huzursuz olduklarını anlatan Muhtarlar: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ülke genelinde başlatmakta olduğu kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki pilot iller arasında Bingöl de yer almakta. Bu nedenle ilçemizde de böylesi bir proje uygulanabilir. Mahallelerimizde yüzlerce kerpiç ev var. Olası bir depremde çok ciddi kayıplar yaşanacağını düşünüyoruz. Geceleri uykularımız kaçıyor. Bingöl merkezde nasıl ki vatandaşa evlerini geri vermek kaydıyla yeni binalar yapılacaksa, burada da yapılabilir. Bu sayede hem ilçe merkezindeki yapılaşma düzene girmiş olacak, hem de vatandaşlarımız bu sıkıntıdan kurtulacak. En önemlisi, olası bir depremde can ve mal kaybı asgariye indirilmiş olacak. İlçemiz her geçen gün büyüyor ve konut ihtiyacı da artıyor. Uygulanacak kentsel dönüşüm projesi sayesinde hem evini yapamayan insanlarımız konut sahibi olacak, hem TOKİ kazançlı olacak, hem de kiracı olanlar taksitle ev sahibi olma olanağına kavuşacak. Her yönüyle önemli bir hizmet olacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştular.

“AYNI YERDE KALMAK İSTİYORUZ”

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin biran önce uygulanmasını isteyen Muhtarlar, “Başka bir bölgede uygulanması halinde gitmez misiniz?” sorusuna da hem yanıt verdiler, hem de ikinci alternatif önerisini sundular.

Muhtarlar: “Başka bir bölgeye taşınmak istemeyiz tabi ki. Yerimiz belli, düzenimiz var burada. Başka bir noktaya nakledilmek elbette ki birçok zorluğa neden olacaktır. Bizler aynı mahallemizde kalmak istiyoruz. Proje burada da fevkalade uygulanabilir.”

Bir başka öneriyi de dile getiren Muhtarlar, özellikle 1 Mayıs 2003 Bingöl depreminden sonra köylerde uygulanan Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla devlet kredisi alıp evlerini kendilerinin de yenileyebileceklerini söyledi.

Muhtarlar: “Kentsel dönüşüm projesi uygulanamayacaksa, o zaman devletin uzun vadeli kredisiyle harabe ve kerpiç evlerde ikamet eden vatandaşlarımız evlerini yıkıp kendi imkânlarıyla deprem yönetmeliğine uygun şekilde yenisini yapabilirler. Bu sayede hem o sıkıntıdan kurtulacaklar, hem de maddi sorunu aşabilecekler. Buradaki amacımız insanımızı bu korkudan, bu sıkıntıdan kurtulmasını sağlamaktır. Bu konuda Genç Kaymakamlığı'na, Bingöl Valiliği'ne ve Başbakanlığa yazılı taleplerimizi içeren dilekçeler vereceğiz. Yetkililerin de bu konuda hassasiyet gösterip çözüm adına somut adımlar atmalarını bekleyeceğiz” diye konuştular.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın