Tarım reformu uygulaması içine alan merkeze bağlı 16 köy, uygulama nedeniyle hizmet alamaz duruma düştü.
Bu duruma tepki gösteren tarım reformundaki 16 köy muhtarı, duruma tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenlediler.
Tarım reformu uygulaması kapsamına alındıkları için kurumlardan hizmet alamaz duruma geldiklerini söyleyen köy muhtarları, sorunlar için kurumlara gittiklerinde kendilerini ‘tarım reformuna' havale ettiklerini ileri sürdüler.
“Bu konuda sıkıntıları bizzat Bakan Bey olmak üzere ilgililere bildirdik” diyen köy muhtarları, “Bizlerin sorunlarını çözmeyeceklerse tarım reformundan çıkarsınlar. Bu durum nedeniyle köy halkı olarak mağdur ediliyoruz. Hiç olmazsa bu tarım reformundan bizleri çıkarırlarsa KÖYDES'ten yararlanabiliriz. Köylerimiz tarım ve hayvancılıkta Bingöl'ün gözdesi olmasına rağmen bu sorunlardan dolayı tarım ve hayvancılık sekteye uğruyor” diye konuşarak, bu duruma tepki gösterdiler.
SÜTAŞ için Çeltiksuyu, Dik, Garip, Ormanardı, Çayağzı ve Kılçadır Köylerinin uygun yer olduğuna hem fikir olduklarını ifade eden muhtarlar, SÜTAŞ'ın Bingöl'de tesis kurması çalışmalarından bir gelişme kaydedilmemesine tepki göstererek, “Galiba seçim malzemesi yapıyorlar. Değilse ilimiz için iş sahası olan SÜTAŞ için Bingöl halkı gerekçeli karar bekliyor” ifadelerini kullandılar.
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın havaalanı temelinin açılışında yaptığı konuşmasında uçağın Ocak 2011 tarihinde Bingöl'e ineceğini söylemesine rağmen uçağın inmediğini vurgulayan muhtarlar, “Aldığımız bilgiye göre Sayın Başbakanımızın talimatı varmış. 12 Haziran'dan önce uçağın inmesini söylemiş. Ancak yapılan çalışmalar gösteriyor ki; havaalanı doğalgaz projesine dönüşüyor. Tüm bu konuların önemine binaen şimdiye kadar rekorlarla Sayın Başbakanımızın yanında yer alan Bingöl'ümüzün rekor kırmayışına üzüldüğümüz gibi mümessili de halkımız değil, ilgililer olacaktır. Bu da muhtarlarımızın ortak görüşü olarak bizi üzmektedir. Ayrıca tarım reformu kapsamına alınan ova köylerimizin, Bingöl için gerek nüfus gerekse tarım ve hayvancılık alanında Bingöl'ün olmazsa olmazı olduğunu defalarca ilgililere söylememize rağmen bir gelişme kaydedilmedi” şeklinde konuştular.
hizmetlerin takipçileri olunca siyasi balonlar erken patlıyor.halk herşeyin farkına erken varıyor.
500 adam işe girecekti sütaş sayesinde.çok merak ediyorum bunun açıklaması nasıl olacak.bu modeli şayet ortaya atan bakansa o makamada zarar vermiştir.inşallah sağlıklı bir açıklaması vardır.
bingöl halkını uzun süreden beri sütaş,doğalgaz ve havaalanı masalarıyla uyutmaya çalışan siyasilerin umarım makul bir açıklamaları vardır. halkımız emin olunki burdaki muhtarlara siyasilerden daha çok güveniyor ve inanıyor.
Merkez köylerden olan ormanardı köyünün sakinlerinden biri olarak durumun vehametini çok daha yakından görüyorum. Tek geçim kaynakları tarım ve hayvancılık olan bu köylerin her türlü yardımdan mahrum edilmesi çok üzücü bir durumdur. Köylerimizin çözülmek için bekleyen bir çok sorunu vardır bu sorunların çözümü tarım reformunu bekleyecek kadar geniş bir zamana yayılamaz bunlar güncel sorunlar olup hemen çözüme kavuşturulması gereken sorunlardır. Mesellenin özü şudur ki muhtarlarımıza kulak verelim, onların çırpınışlarına ortak olalım SAYGILAR
Muhtarlarımızın sorunlarının çözümü için başvurdukları mercilerden siz tarım reformu kapsamında olan köylerin muhtarlarısınız denilip geri çevrilmesi çok üzücü bir durumdur. Tarım reformu uzun soluklu bir proje fakat çözülmek için bekleyen nice sorunlar varken köylümüzün bu kadar uzun soluklu bir projeye ne kadar dayanabileceğini bir kere daha gözden geçirmek gerek, diye düşünüyorum. Bu kadar uzun soluklu projeler yapılırken köylünün güncel sorunları göz azrdı edilmemeli ve unutulmamalı ki gelecek bugünün üzerine temellenerek inşa edilr.
Tarım reformu kapsamında değerlendirilen iller, Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tunceli ilimizdir. Tarım reformu kapsamında ele alınan tarım bölgelerinde sulama sorununu çözmenin yanı sıra, arazinin engebeli oluşundan kaynaklanan doğu illerindeki parçalı arazinin toplulaştırılarak daha verimli bir halle gelmesi tasarlanmaktadır. Fakat 40 yıldır bitmemiş olan gap projesini düşünmenizi istiyorum.
emin olun bu muhtarlarımızın halkımıza faydası siyasilerden daha çok.adamlar bingölün sorunlarına çözüm üretmenin derdinde.siyasiler gibi günü kurtarmanın derdinde değiller.kendilerini bu sorunları dille getirmelerinden dolayı tebrik ediyorum.
sütaşın bir seçim malzemesi olmadığına halkın ikna olacağı şekilde gerekçeli bir karar açıklanırsa iyi olur.
havalanının net durumu belli değil.
hakikaten bu bakan bingöle ne yaptı.merak ediyorum.
bizi aldatan bizden değil.sütaş için
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın