KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Muhtarlık sistemi kalkacak mı?

Yaygın medyada yer alan haber, muhtarlar arasında hareketlilik oluşturdu. Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku, haberlerle ilgili şu değerlendirmede bulundu.

Muhtarlık sistemi kalkacak mı?
09 EKİM 2012 SALI 08:39
0
6387
0
AA aa

Yaygın medyaya yansıyan “Hükümet, artık çok fazla işlevi kalmadığını düşündüğü muhtarlık sistemine son verecek çalışma yürütüyor. Yapılan çalışmaya göre, belediye sınırları içinde kalan mahallelerde muhtarlık olmayacak. Muhtarların yaptığı nüfus, seçim ve ikametgâhla ilgili işleri kaymakamlık ve belediyeler yürütecek” içerikli haberler muhtarlar arasında yeni bir hareketlilik başlatırken, bu durum Ankara'nın da gündeminde geniş yer buldu.

Pazar günü Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Muhtarlar Federasyonu 1. Olağan Genel Kurul toplantısında da bu konu dile getirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve 700'ü aşkın muhtarın katıldığı genel kurulda Tanrıverdi, "Muhtarlığın kaldırılması, ya da muhtarlık kurumlarının kaldırılması, asla ve asla gündemimizde yoktur" dedi.

Ancak İktidarın "muhtarlığın kaldırılması asla ve asla gündemimizde yoktur" açıklamasına rağmen, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Muhtarlığın kaldırılması ile ilgili bir teklif Meclis gündemine gelirse direniriz" dedi.

Kongreye katılan Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Butaku, haberleri ve kongrede yaşananları anlattı.

Haberlerin asılsız ve gerçekten uzak olduğunu söyleyen Butaku: “Kongrede iktidar temsilcileri böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylediler ve bunu ispatladılar. Bu da gösteriyor ki, tamamen çarpıtma ve yeni bir gündem oluşturma adına yayınlanan haberlerin hiçbir geçerliliği yoktur. Muhtarlar sadece evrak hazırlamıyor, o mahallenin sıkıntılarını ilgili kurumlara aktarıyor, vatandaşa rehberlik yapıyor. Sadece evrak hazırlayan, başka hiçbir görev ve sorumluluğu bulunmayan kişiler değiliz. Böyle bir durum söz konusu değildir, muhtarlarımız rahat olsunlar. Zaten Bingöl'den 10 tane muhtar arkadaşımız da kongreye katıldılar. Onlar da bu söylemleri işittiler. Şuanda bir sıkıntı görülmüyor. Fakat böyle bir çalışma ileriki süreçte gündeme gelirse gerekli girişimlerden de geri durmayız” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın