KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Mülteciler hıristiyanlaştırılıyor!

​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Suriye'deki savaş sonucunda Avrupa'ya göçen mültecilerin Hıristiyanlaştırıldığına dikkat çekerek, 'Suriyeli kardeşlerimiz hem insanlık onurlarını hem de dinlerini kaybetme ile karşı karşıya kaldı' dedi.

Mülteciler hıristiyanlaştırılıyor!
23 HAZİRAN 2017 CUMA 08:03
0
2051
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde düzenlenen iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, "On binlerce Suriyeli çocuğun Avrupa ülkelerinde akıbetleri bilinmiyor. Bu çocuklar ve Avrupa'ya sığınan diğer Suriyeliler Hıristiyanlaştırılmaya çalışılıyor. Hesabı iyi yapılmamış bir savaş sonucunda Suriyeli kardeşlerimiz hem insanlık onurlarını hem de dinlerini kaybetme ile karşı karşıya kaldı." dedi.

Karlıova'nın Taşlıçay Köyü Taziye Evi'nde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin'in katılımıyla iftar programı düzenlendi.

Programa, köy sakinlerinin davetlisi olarak katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Şahin, konuşmasının başında Kadir Gecesi'nin önemine değindi.

Konuşmasının devamında, İslam coğrafyasında yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Şahin, "Bu coğrafyada adaletsizlikten dolayı sıkıntılar oluştu, bütün can yakıcı sorunlarımızın temelinde adaletsizlik var. Adil olup adalet tesis edilirse bu coğrafyada huzuru ve birliği tesis edersiniz. Bir yerde birlik varsa bilin ki orda adalet vardır. Adaletin olmadığı yerde birliği olması mümkün değil." dedi.

Batı'nın İslam ümmeti üzerinde oyunlar oynadığını, bu oyunlara gelinmemesi gerektiğini söyleyen Şahin, Katar krizini hatırlattı.

Şahin, "Suudi'yle iş birliği halinde, Birleşik Arap Emirlikleriyle veya Mısır'la işbirliği halinde Müslümanlara sahip çıkan Katar'ı bile boğmaya çalışıyorlar. Bizler içimizde adaletin mücadelesini verirken bile Amerika'ya, İsrail'e, Rusya'ya yarayacak adımlar atmamamız lazım. Amerika'yla yol alan yine bir şekilde onların hışmına ve zulmüne uğrar. Bakın Saddam, Amerika'yla işbirliğine girdi; Kuveyt'i işgal etti. Daha sonra Amerika, Kuveyt'in yanında yer aldı ve Saddam'ın tepesine bindi. Bakın Suriye'de bunun hesabı iyi yapılmadı ve ülke, Batı'nın müdahalesine ve planlarına müsait hale getirildi. Suriyeli Müslüman kardeşlerimizden yüzlercesi katledildi, milyonlarca mülteci durumuna düştü. Suriyeliler halk olarak dilenci durumuna düştüler ve şehirleri yıkıldı. On binlerce Suriyeli çocuğun Avrupa ülkelerinde akıbetleri bilinmiyor. Bu çocuklar ve Avrupa'ya sığınan diğer Suriyeliler Hıristiyanlaştırılmaya çalışılıyor. Yani hesabı iyi yapılmamış bir savaş sonucunda Suriyeli kardeşlerimiz hem insanlık onurlarını hem de dinlerini kaybetme ile karşı karşıya kaldı." ifadelerini kullandı.

"Bizler de bu ülkede adaletsizliği yaşadık ve halen de adaletsizlik var, adalet bekleyen kardeşlerimiz var." diyen Şahin, "Buna rağmen akıllıca hareket etmek zorundayız. Birlik halinde olmazsak inanın Batı bizimle oynamaya devam eder. İslam âlemi uyanırsa hem ülkesine sahip çıkar hem zenginliklerine sahip çıkar. İslam ümmeti olarak birlik, beraberliğe ve sevgiye ihtiyacımız var.” diye belirtti.

İftar programına HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Karlıova İlçe Başkanı Yavuz Bingöl ve çok sayıda davetli katıldı. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın