KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2025 Pazar
°C

Müslümanların temelinde şahitlik var

Yıldız; Biz Müslümanların sorumluluklarının temelinde şahitlik yatmaktadır. Bu nedendendir ki bir Müslümanın toplumu ilgilendiren meselelerde sorumlulukları vardır dedi.

Müslümanların temelinde şahitlik var
23 NİSAN 2018 PAZARTESİ 19:12
0
1487
0
AA aa

Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği, ‘Türkiye İslamcılarının Sorumluluğu' konulu semineri İstanbul Davet-Der yönetim üyesi Ahmet Yıldız sundu.

Yıldız sunumuna, her Müslüman bireyin toplumsal hayat ile ilgili bazı sorumlulukları olduğuna vurgu yaparak başladı ve bu sorumlulukların kaynağının da vahiy olduğunu belirtti.

Her Müslüman ferdin, vahyi toplumsal hayata taşımakla mükellef olduğunun ve hâlihazırda bu durumun bizlere çeşitli sorumluluklar yüklediğinin altını çizdi.

Yıldız; “Biz Müslümanların sorumluluklarının temelinde ‘şahitlik' yatmaktadır. Bu nedendendir ki bir Müslümanın toplumu ilgilendiren meselelerde sorumlulukları vardır. Müslümanların toplumsal sıkıntılara karşı çözümler üretmesi halk nezdinde bir itibar görecek ve bu yolla vahyi onlara taşıma imkânı bulacağız. Bu anlamda sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olmak önemlidir” dedi.

Diğer bir sorumluluk alanının ise siyasi yapı ve sistemler olduğunu belirten Yıldız, öncelikle Müslümanlar olarak sistemden ve siyasi yapılardan sosyal sorunları çözme ile ilgili taleplerimizin olması gerektiğini vurguladı.

Sunumuna eğitim alanındaki sorumluluklara değinerek devam eden Yıldız, Türkiye'deki resmi törenlere Müslümanlar olarak bakışımızı ve duruşumuzu netleştirmemiz gerektiğini söyledi. Resmi törenlere ideolojik temelli karşı duruşların yanında, bu törenlerin çocuklarımızı ve dahi gençlerimizi ahlaki yozlaşmaya sürüklediğini, 23 Nisan ve 19 Mayıs programlarının örneklikleriyle dinleyicilere sundu. Bu gibi durumları ifşa etme, gün yüzüne çıkarma ve insanların gündemine taşıma gibi sorumluluklar taşıdığımız söyledi.

Tüm bunlarla beraber özeleştiri yapmamız gerektiğini belirten Ahmet Yıldız, özeleştirinin bizleri sorumluluk anlamında kuvvetlendireceği gerçeğinin altını çizdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2025
17:00
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte olduğu gibi doğalgazda da kademe uygulamasına geçmeyi hedefliyor. Doğalgazdaki kademeli geçiş uygulamasının yıl başı itibarıyla başlaması bekleniyor.
19.10.2025
16:46
Bingöl`de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Bingöl'de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Telef olan hayvanlar ise ekipler tarafından toplanıldı.
18.10.2025
17:53
12Bingölspor Kırşehir`e mağlubiyeti yaşattı
12Bingölspor Kırşehir'e mağlubiyeti yaşattı
3. Lig 2 Grup lideri temsilcimiz 12Bingölspor, konuk olduğu Ejderoğlu Kırşehirspor'a ligdeki ilk yenilgisini yaşatarak sahadan zaferle ayrıldı.
18.10.2025
16:59
Bingöl`de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye istasyonu önünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir arabanın çarptığı kediye nöbette olan itfaiye personeli kalp masajı yaparak müdahale etti. Tüm çabalara rağmen kedi kurtarılamadı.
18.10.2025
16:48
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi paketiyle ev sahiplerinin kira gelirlerindeki 47 bin TL'lik muafiyeti kaldırılacağı bu düzenleme ile kira gelirleri üzerinden senelik yaklaşık 7 bin TL daha fazla vergi ödeyecekleri belirtildi.
18.10.2025
16:45
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
AK Parti'nin verdiği teklife göre; sıfır ve ikinci el araç alım satımında nispi noter harcı uygulaması getirilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL'den az olamayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın