KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Mustazaf-der'den afrika'ya yardım çağrısı

Mustazaflarla Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, Afrika'da yaşanan insanlık dramı için yardım çağrısında bulundu.

Mustazaf-der`den afrika`ya yardım çağrısı
13 AĞUSTOS 2011 CUMARTESİ 06:16
0
1858
0
AA aa

Mustazaf-Der Bingöl Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en fakir kıtası olan Afrika'da felaketin yaralarının bir nebze olsun sarılabilmesi için yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Halkımızın malumu Afrika boynuzu denilen bölgede feci bir kuraklık yaşanmaktadır. Başta Somali, Kenya ve Uganda'da her gün açlıktan çoğu çocuk yaşlı ve kadınlardan oluşan yüzlerce insan can vermektedir. Onların yardımına koşmak, dertlerine derman olmak bütün insanların bir insanlık borcu olduğu gibi, İslam ümmeti üzerinde ise bir farzı kifayedir. Bu gibi olağanüstü durumlarda tüm Müslümanların birbirlerine yardım elini uzatması, organizeli ve dayanışma içinde olması ve yardımlarını tez elden ulaştırması gerekir.

Ancak yardımlarını bizim kanalımızla göndermek isteyen yardımsever Bingöl Halkımızın bu isteğine hemen cevap veremediğimizden son derece üzgünüz. Zira bizler kuruluş olarak uluslar arası bir yardım derneği olmadığımız için ülke dışına böyle bir organizasyonu düzenleme şansına sahip değiliz. Bu itibarla yardımlarını bizimle göndermek isteyen kardeşlerimizin yardımlarını ya İ.H.H kanalıyla ya da UMUT-DER kanalıyla göndermelerini tavsiye ederiz. Bu vesileyle yardım göndermek isteyenlerin yardımlarının şimdiden kabul buyurmasını ve Afrika halkı'nın da bir an evvel bu beladan kurtulmasını rabbimizden niyaz ederiz.”

UMUT-DER adına yardımlarını göndermek isteyenlerin TL hesaplarına; ''SOMALİYE YARDIM İÇİN'' ibaresini yazmayı unutmamaları konusunda uyarılan açıklamada, UMUT-DER'e ait banka numaraları hesapları şöyle açıklandı:

ZİRAAT BANKASI

HESAP NO: 45.099.041–5001 557-BATMAN

IBAN: TR810001000557450990415001

TÜRKİYE FİNANS BANKASI

HESAP NO: 99.366.475–1

İBAN: TR380020600072993664750001
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın