KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Mustazaf-der'den operasyonlara tepki

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, 3 ilde sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi.

Mustazaf-der`den operasyonlara tepki
18 OCAK 2011 SALI 08:54
0
2841
0
AA aa

Mustazaf-Der Bingöl Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilde STK'lara yönelik yapılan baskın ve gözaltılar kınandı. 

Son zamanlarda Gaziantep, Adana ve Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Mustazaflar ile Dayanışma Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşuna yapılan polis baskınları, sivil toplum anlayışını zedelediği ve sağduyu sahibi Müslümanları derinden üzdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Kendini hakka ve halkın hizmetine adayan, toplumun maddi ve manevi değerlerine sahip çıkıp kamu yararına faaliyet gösteren ve her sıkıntıları anında yardımlarına koşan bu derneklere yönelik yapılan haksız operasyon ve gözaltılar, halkımız nezdinde nefret uyandırmaya sebep olmuştur. Gece yarısı kapıları kırarak evlere düzenlenen baskınlar ve dernek başkanlarını usulen ifadeye çağırılmadan apar topar gözaltına alınması, ne kanuni ve ahlaki, ne de insani hak ve özgürlükler açısından kabul edilir bir yaklaşımdır.

Toplumun beğenini ve kalbini kazanmış olan sivil toplum kuruluşlarını legal çalışma alanından illegal alana itmek istiyorlar. Ama hiç kusura bakmasın ve boşuna yorulmasınlar; biz hiç kimsenin keyfine ve hesabına göre değil, inancımızın gereği olarak Allah rızası, Resulüllah'ın hoşnutluğu ve halkımızın yararı ne ise onu yapamaya kararlıyız ve öyle devam edeceğiz. “Halka hizmet, Hakk'a hizmettir” anlayışıyla daima hayır ve yardım hizmetlerinde bulunan İslami derneklerin yöneticilerine “örgüt” operasyonu yapılması, başta bu kuruluşlara gönül veren halkımıza yapılmış en büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır.

Kamuoyunda yersiz ve yapay olarak çıkartılan bu tedirginliğin sona erdirilmesi için yetkili makamlardan gözaltına alınan mağdurların bir an evvel serbest bırakarak kamuoyunu rahatlamasını istiyoruz. Toplumsal barış, huzur, güven ve istikrara en çok muhtaç olduğumuz bir zamanda bazı kesimlerce yeniden oluşturulmak istenen gergin ortamların hiç kimseye bir yararı yoktur. Bu itibarla, tüm halkımızı ve özellikle İslami camiayı kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan suni tedirginliğe sağduyu ile yaklaşmaya, delilsiz ve mesnetsiz yalan dolan haberlere inanmamaya ve bu usulsüz baskınlara karşı tepki vermeye çağırıyoruz. Gözaltına alınanların bir an evvel serbest bırakılmasını istiyor ve keyfi uygulamaların son bulmasını diliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın