KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Mustazaf-der'den operasyonlara tepki

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, 3 ilde sivil toplum kuruluşlarına yönelik yapılan operasyonlara tepki gösterdi.

Mustazaf-der`den operasyonlara tepki
18 OCAK 2011 SALI 08:54
0
2874
0
AA aa

Mustazaf-Der Bingöl Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilde STK'lara yönelik yapılan baskın ve gözaltılar kınandı. 

Son zamanlarda Gaziantep, Adana ve Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Mustazaflar ile Dayanışma Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşuna yapılan polis baskınları, sivil toplum anlayışını zedelediği ve sağduyu sahibi Müslümanları derinden üzdüğü belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Kendini hakka ve halkın hizmetine adayan, toplumun maddi ve manevi değerlerine sahip çıkıp kamu yararına faaliyet gösteren ve her sıkıntıları anında yardımlarına koşan bu derneklere yönelik yapılan haksız operasyon ve gözaltılar, halkımız nezdinde nefret uyandırmaya sebep olmuştur. Gece yarısı kapıları kırarak evlere düzenlenen baskınlar ve dernek başkanlarını usulen ifadeye çağırılmadan apar topar gözaltına alınması, ne kanuni ve ahlaki, ne de insani hak ve özgürlükler açısından kabul edilir bir yaklaşımdır.

Toplumun beğenini ve kalbini kazanmış olan sivil toplum kuruluşlarını legal çalışma alanından illegal alana itmek istiyorlar. Ama hiç kusura bakmasın ve boşuna yorulmasınlar; biz hiç kimsenin keyfine ve hesabına göre değil, inancımızın gereği olarak Allah rızası, Resulüllah'ın hoşnutluğu ve halkımızın yararı ne ise onu yapamaya kararlıyız ve öyle devam edeceğiz. “Halka hizmet, Hakk'a hizmettir” anlayışıyla daima hayır ve yardım hizmetlerinde bulunan İslami derneklerin yöneticilerine “örgüt” operasyonu yapılması, başta bu kuruluşlara gönül veren halkımıza yapılmış en büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır.

Kamuoyunda yersiz ve yapay olarak çıkartılan bu tedirginliğin sona erdirilmesi için yetkili makamlardan gözaltına alınan mağdurların bir an evvel serbest bırakarak kamuoyunu rahatlamasını istiyoruz. Toplumsal barış, huzur, güven ve istikrara en çok muhtaç olduğumuz bir zamanda bazı kesimlerce yeniden oluşturulmak istenen gergin ortamların hiç kimseye bir yararı yoktur. Bu itibarla, tüm halkımızı ve özellikle İslami camiayı kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan suni tedirginliğe sağduyu ile yaklaşmaya, delilsiz ve mesnetsiz yalan dolan haberlere inanmamaya ve bu usulsüz baskınlara karşı tepki vermeye çağırıyoruz. Gözaltına alınanların bir an evvel serbest bırakılmasını istiyor ve keyfi uygulamaların son bulmasını diliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın