KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Mustazaf-der'den yardım kampanyası

Mustazaf Der Bingöl Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı'nın başından itibaren fakir ve muhtaç ailelere kumanyalar şeklinde yoğun bir yardım kampanyasına başlıyor.

Mustazaf-der`den yardım kampanyası
30 TEMMUZ 2011 CUMARTESİ 00:23
0
1544
0
AA aa

 

Yaptığı yardımlarla yoksul ve muhtaç ailelerin umudu olan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Bingöl Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı'nın başından itibaren fakir ve muhtaç ailelere kumanyalar şeklinde yoğun bir yardım kampanyasına başlıyor.
 
BOLLUKTA OLAN DARDA OLANA YARDIM ELİNİ UZATMAKLA YÜKÜMLÜDÜR
 
Kampanya ile ilgili bilgi veren Mustazaf Der Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şenlik, “Yetim, yoksul ve muhtaç aileler ile öğrencilere yardım etmek, dernek faaliyetlerimizin ana hedeflerinden biridir. Bizler, dernek olarak her yıl "Mazlumun dini sorulmaz" anlayışıyla, düşüncesi ve hayat felsefesi ne olursa olsun, şu veya bu sebepten fakir düşmüş, yoksullukla pençeleşen, kentte veya köyde ikamet eden bütün ailelere belirli aralıklarla gıda, kömür ve kırtasiye yardımı; Kurban bayramında da kurban etini ulaştırmaya gayret ediyoruz. Yüce Rabbimiz birçok hikmete binaen insanlardan kimini zengin-varlıklı, kimini de fakir ve muhtaç yapmıştır. Bunlar hayat serüveni içinde değişebilen ve herkesin başına gelebilen hallerdir. Yani, bugün varlık içinde olan biri yarın darlığa düşebileceği gibi, bugün darda olan da yarın zengin ve varlıklı olabilir. Ama şu var ki, Yüce Mevla, zenginin malında fakir için bir hak belirlemiştir. Bollukta olanı darda olana yardım elini uzatmakla onu gözetmekle yükümlü tutmuştur. Toplumda içtimai denge ancak bu şekilde sağlanabilir. Yoksa Üsdad Bediüzzaman'ın ifade ettiği gibi "Alt tabakadan üst tabakaya şekva ve isyan yükselecek, üst tabakadan da aşağıya baskı ve zulüm yağacaktır” dedi.
 
YARDIMLARINI MÜSTAHAK YERLERE ULAŞTIRMAK İSTEYEN HAYIRSEVERLER BİZE BAŞVURABİLİR
 
Zengin ile fakir arasında sağlam ve güvenilir bir köprü vazifesini gördüklerini ifade eden Şenlik, “Hizmet ve yardım işini canı gönülden, aşk ve şevk ile yapmaya aday birçok üye ve gönüllümüz vardır. Yardımlarını müstahak yerlere ulaştırmak isteyen hayırsever kişi veya kuruluşlar, gönül huzuruyla derneğimizi tercih edip ayni veya nakdi olarak yardımlarını bize ulaştırabilirler. Bizler de bu konuda üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Hatta dileyen hayırsever kardeşlerimiz, bizim aracılığımızla yapmak istedikleri yardımlarını dağıtım esnasında görevlilerimizle birlikte gezebilir, yardım ulaştırmaya çalıştığımız ailelerin durumunu ve yürüttüğümüz faaliyeti bizzat müşahede edebilirler” diye konuştu.
 
YARDIMLARI RASTGELE DAĞITMIYORUZ VE AİLELERİ RENCİDE ETMEMEYE DİKKAT EDİYORUZ
 
Yardımları rastgele ve ölçüsüz bir şekilde dağıtmadıklarının altını çizen Şenlik, yardım dağıtımı ile ilgili olarak şunları söyledi:  “Öncelikle yardım dağıtacağımız aileleri tespit ederken, bunların gerçek manada muhtaç olup olmadıklarını iyice araştırıyoruz. Derneğin yardım komisyonu üyelerince tespit edilen muhtaçların durumunu mahalle muhtarlıklarında da inceleyerek ihtiyaç derecelerini belirlemeye çalışıyoruz. Daha sonra, tespitini yaptığımız aileleri birinci, ikinci ve üçüncü dereceden muhtaçlar olarak kategorilere ayırıyoruz. Yardım dağıtımında önceliği birinci dereceden durumu ağır olanlara veriyoruz. Daha sonra elimizdeki imkân nispetince ikinci ve üçüncü derece muhtaç ailelere geçiyoruz. Ayrıca bu yardımları dağıtırken, aileleri rencide etmemeye son derece dikkat ediyoruz. Zira yardım konusu hassas bir konudur. Kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmamak lazımdır. Bir aileye yapacağınız ufak bir yardım ile onu el âleme reklâm yaparsanız, o aileye hakaret etmiş olursunuz. İnsanımızın bu yöndeki hassasiyetini de göz önünde bulundurarak, mümkün mertebe yapacağımız yardımları en müsait zamanlarında ailelerin kapısına kendimiz götürüp bırakıyoruz. Böylelikle gereksiz kalabalıkların ve izdihamların da önüne geçmiş oluyoruz”
 
HEDEFİMİZ GEÇEN YILDAN DAHA FAZLA MUHTACA ULAŞMAK
 
Geçen yıl Ramazan'ın sonuna kadar 650 aileye kumanya dağıtımında bulunduklarını hatırlatan Şenlik, bu seneki hedeflerinin daha büyük olduğunu belirterek, "Bu güne kadar derneğimize başvurup da formunu doldurduğumuz muhtaç aile sayısı bini aşmıştır. Bu da ilimizde ne kadar fakir aile olduğunu gözler önüne sermektedir. İnşaallah'u Teâlâ, yardımsever zenginlerimiz bu konuda bizlere yardımcı olacak, bizler de fakir ile zengin arasında köprü vazifesini görmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm İslam âleminin ve halkımızın Ramazanı şeriflerini tebrik ederken Ramazan sofralarında tüm mazlum, mahrum ve muhtaçların yüzlerinin gülmesi dileğiyle hepinizi Allaha emanet ediyoruz." diye konuştu

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın