KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Musyan-Der'den Geleneksel Yardım

Kurulduğu günden bu yana ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yardımlar yapan Bingöl Yamaç Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MUSYAN-DER) bu yıl da geleneğini devam ettirdi.

Musyan-Der`den Geleneksel Yardım
12 HAZİRAN 2018 SALI 22:16
1
2812
0
AA aa

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif Ayında iftar yemeğinin yanı sıra, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik çeşitli yardımlar sağlayan MUSYAN-DER, bu yıl da gıda yardımında bulundu. Başkanlığını İş Adamı Sadık Elaldı'nın yaptığı MUSYAN-DER, yeni kurulmuş olmasına rağmen, kısa zaman zarfında, oldukça geniş kapsamlı projelere imza attı. Dernek Başkanı Sadık Elaldı, ‘Derneğimizin adından da anlaşılacağı üzere, kuruluş amacımız olabildiğince hayır hasenat çalışmalarında bulunmak. Sosyal sorumluluk projelerimizle, okumak isteyen ancak durumu elverişli olmayan çocuklarımızın ailelerine ulaşarak, olanaklarımız dâhilinde yardımlarda sağlıyoruz.

Ekonomik durumu elverişli olan ailelerimizle, ihtiyaç sahibi ailelerimiz arasında bir hayır köprüsü kurarak, kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek amacındayız. Aziz ve Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla, geleneksel hale getirdiğimiz yardımlarımızı bu yıl da olanaklarımız dahilinde gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, el birliği yaparak bin 250 adet ihtiyacı olan aileye gıda kolisi dağıttık. Ramazan Ayı boyunca dağıtmaya da devam edeceğiz. Kısmet olursa, Bayram sonrasında Bingöl'de oldukça geniş kapsamlı bir festival yaparak, hem unutulmaya yüz tutmuş kültürel zenginliklerimizi yaşatacak, hem de sağlanacak ekonomik kaynakla, olabildiğince ihtiyaç sahibi aileye ulaşacağız. Üye sayımızın her geçen gün artması, bizleri memnun etmekte. Bu da bize olan güvenin bir göstergesidir” dedi.

“Adanmışlık duygusuyla çıktığımız yolda ilerliyoruz”

Aşiretlerinin Türkiye'nin en büyük aşireti konumunda olduğuna dikkat çeken Elaldı, “Ülkemiz genelinde 40 bine yakın Musyanlı yaşamakta. Diyarbakır İlimizde ise, 18 binin üzerinde Musyanlı ikamet etmektedir. Dolayısıyla sorumluluğumuz büyüktür. Bu sorumluluğun bilincinde olarak, olabildiğince fazla sayıda insanımızın dualarını almak en büyük şiarımızdır. Dileyen kişi ve kurumlar, sosyal medya üzerinden bizlere ulaşarak, çalışmalarımız ve hedeflerimizle ilgili her türlü bilgi edinebilir, kendi hedef ve projelerini bizimle paylaşabiliriz. Güç birliği ve gönül birlikteliği yaparak, ‘aşılamaz' denen bir çok engeli rahatlıkla ve kısa zaman zarfında aşabiliriz. Adanmışlık duygusuyla çıktığımız bu mücadelemizde, yolu sevgiden geçen herkesle, bir gün mutlaka görüşmek ve hem hal olmak isteriz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın