KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Şubat 2026 Salı
°C

Musyan-Der'den Geleneksel Yardım

Kurulduğu günden bu yana ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik yardımlar yapan Bingöl Yamaç Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MUSYAN-DER) bu yıl da geleneğini devam ettirdi.

Musyan-Der`den Geleneksel Yardım
12 HAZİRAN 2018 SALI 22:16
1
2618
0
AA aa

11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif Ayında iftar yemeğinin yanı sıra, ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere yönelik çeşitli yardımlar sağlayan MUSYAN-DER, bu yıl da gıda yardımında bulundu. Başkanlığını İş Adamı Sadık Elaldı'nın yaptığı MUSYAN-DER, yeni kurulmuş olmasına rağmen, kısa zaman zarfında, oldukça geniş kapsamlı projelere imza attı. Dernek Başkanı Sadık Elaldı, ‘Derneğimizin adından da anlaşılacağı üzere, kuruluş amacımız olabildiğince hayır hasenat çalışmalarında bulunmak. Sosyal sorumluluk projelerimizle, okumak isteyen ancak durumu elverişli olmayan çocuklarımızın ailelerine ulaşarak, olanaklarımız dâhilinde yardımlarda sağlıyoruz.

Ekonomik durumu elverişli olan ailelerimizle, ihtiyaç sahibi ailelerimiz arasında bir hayır köprüsü kurarak, kardeşlik zincirine yeni halkalar eklemek amacındayız. Aziz ve Mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla, geleneksel hale getirdiğimiz yardımlarımızı bu yıl da olanaklarımız dahilinde gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, el birliği yaparak bin 250 adet ihtiyacı olan aileye gıda kolisi dağıttık. Ramazan Ayı boyunca dağıtmaya da devam edeceğiz. Kısmet olursa, Bayram sonrasında Bingöl'de oldukça geniş kapsamlı bir festival yaparak, hem unutulmaya yüz tutmuş kültürel zenginliklerimizi yaşatacak, hem de sağlanacak ekonomik kaynakla, olabildiğince ihtiyaç sahibi aileye ulaşacağız. Üye sayımızın her geçen gün artması, bizleri memnun etmekte. Bu da bize olan güvenin bir göstergesidir” dedi.

“Adanmışlık duygusuyla çıktığımız yolda ilerliyoruz”

Aşiretlerinin Türkiye'nin en büyük aşireti konumunda olduğuna dikkat çeken Elaldı, “Ülkemiz genelinde 40 bine yakın Musyanlı yaşamakta. Diyarbakır İlimizde ise, 18 binin üzerinde Musyanlı ikamet etmektedir. Dolayısıyla sorumluluğumuz büyüktür. Bu sorumluluğun bilincinde olarak, olabildiğince fazla sayıda insanımızın dualarını almak en büyük şiarımızdır. Dileyen kişi ve kurumlar, sosyal medya üzerinden bizlere ulaşarak, çalışmalarımız ve hedeflerimizle ilgili her türlü bilgi edinebilir, kendi hedef ve projelerini bizimle paylaşabiliriz. Güç birliği ve gönül birlikteliği yaparak, ‘aşılamaz' denen bir çok engeli rahatlıkla ve kısa zaman zarfında aşabiliriz. Adanmışlık duygusuyla çıktığımız bu mücadelemizde, yolu sevgiden geçen herkesle, bir gün mutlaka görüşmek ve hem hal olmak isteriz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın