KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2024 Salı
4 °C Yağmur

'Mutlu edip mutlu oluyoruz'

Karlıova'da 100 öğrenciye kışlık hediyelerini veren Bayraktar çifti, mesleki açıdan görüşlerini aktardığı öğrencilerin geleceğe dair meslek hayallerini de dinlediler.

`Mutlu edip mutlu oluyoruz`
02 ARALIK 2019 PAZARTESİ 17:45
21
5690
0
AA aa

Bingöl Online Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakim Bayraktar ve eşi Dilan Bayraktar, sosyal sorumluluk kapsamında her yıl bir okulda uyguladıkları hediye dağıtımını bu yıl Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde gerçekleştirdiler.

Karlıova 11 Mart İlkokulu'nu ziyaret eden Bayraktar çifti, okul müdiresi Medine İnce'den okulun fiziki ve eğitim durumu hakkında bilgi edinip, öğrencilerin mali ve okuldaki eğitim süreçlerine dair de görüşleri aldılar.

“KİTAP OKUMAK HAYATINIZA POZİTİF KATKI SUNACAK”

Okuldaki bazı sınıfları dolaşıp öğrencilerle buluşan Bayraktar çifti, gazetecilik mesleği üzerine kısa sunumlar yapıp, gazeteciliğin toplumsal ve kamusal açıdan önemine dikkat çektiler.

Öğrencilerin gelecekte hangi meslekleri tercih edeceklerini ve hangi mesleğe dair hayallerinin olduğunu soran Hakim Bayraktar, öğretmen, doktor, avukat ve benzeri meslekleri sıralayan şu tavsiyeleri paylaştı; “Bir hedefinizin olması çok önemli. Fakat sadece hedef belirlemek yetmiyor, aynı zamanda bu hedefe gidecek çalışma azmini ortaya koymanız lazım. Hangi mesleği seçerseniz seçin, bol kitap okumanızı özellikle tavsiye ediyorum. Kitap okumak hayal dünyanızı geliştireceği gibi hayata bakışınızı da pozitif yönde etkileyecektir. Kelime hazineniz gelişecek, doğru ifade biçimlerini öğrenecek ve aynı zamanda doğru bir yazan olacaksınız. Okumanın yanında özellikle dil bilgisi konusunda hassasiyet göstermenizi öneriyorum. Dil bilgisini doğru öğrenmek, okumanız a da, doğru yazmanıza da fayda sağlayacak.  Ara tatillerde, yaz tatilinde, boş zamanlarınızda kitap, gazete veya yazılı herhangi bir eser okumanız sizlere her açısından ciddi katkılar sunacaktır.” dedi.

“ÖNCELİK, AHLAKİ BİR DURUŞ OLMALI”

Öğrencilerin meslek hayallerine dair bir diğer önemli tavsiyeyi de “Okuyup adam olamamak” kavramı üzerine aktaran Bayraktar, mesleki kariyerin yanı sıra ahlaki, vicdani ve milli değerlere sahip olmanın en önemli ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Vatanını, milletini, bayrağını sevmeyen birinin hangi mesleki kariyere sahip olduğunun bir önemi yoktur” diyen Bayraktar: “Din, dil, ırk ayrımı yapmadan, insanlara faydalı olabilmenin gayreti olur ve icra ettiğiniz mesleği insanlara faydaya dönüştürürseniz o zaman kıymetli olur. Sizler hassasiyeti ve gayreti, yarınlarımızın aydınlık mı, karanlık mı olacağını gösterir. Aydınlık yarınlar istiyorsak, ahlaki değerlerimizi korumalı, vatanımızı, milletimizi ve bayrağımızı sevmeli, kalkınma yolunda mücadelemizi güçlü kılmalıyız. Sizlere güveniyor, okul hayatınızda başarılı olmanızı bekliyor, değerlerimiz ışığında güzel yarınlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“MUTLU OLABİLMEK İÇİN MUTLU EDEBİLMEK GEREK”

Sınıflardaki fikir ve mesleki deneyim paylaşımlarının ardından öğrencilere hediyelerini takdim edilmesinin ardından görüşlerini aktaran Dilan Bayraktar ise öğrencilerin gözünde parıldayan sevincin her şeye bedel olduğunu söyledi.

Mutlu olmak için başkalarının mutluluğuna şahit olmak gerektiğini dile getiren Dilan Bayraktar; “Her yıl bu tür hediyeleşmelerimiz oluyor. Öğrencilerimizin hem ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz, hem de mutluluklarına vesile olmanın huzurunu yaşıyoruz. Bunu tavsiye ediyor, mutluluğun daha geniş bir kitleye yayılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2024
01:18
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi
Bingöl'de şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bu toprakları vatan yapmak için sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz' dedi.
19.03.2024
01:17
'Şehit aileleri başımızın tacı, gazilerimiz onurumuzdur'
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar programında konuşan Genç Kaymakamı Güzel; 'Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek bizim için en kutsal görevdir. Her zaman yanınızda olacağız' dedi.
19.03.2024
01:15
Bingöl`de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü
Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
19.03.2024
01:15
'Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
Kebude; '1915 Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözüdür ve Çanakkale insanlığın savaşı yendiği yerdir!'
19.03.2024
01:13
AFDK Yozgat Bozokspor`a ceza yağdırdı!
AFDK Yozgat Bozokspor'a ceza yağdırdı!
Bingöl'de oynanan ve bir dizi gerilimlere sahne olan Yeni Genç Muratspor - Yozgat Bozokspor maçında sportmenliğe aykırı hareket eden 3 Bozoksporlu futbolcu ve kulüp antrenörüne ceza verildi. Kulübe de ayrıca para cezası kararı çıktı!
19.03.2024
01:12
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
12 yıllık aranın ardından dönüşü muhteşem oldu!
Bir dönemin güldüren ve düşündüren adamı Yusuf Buyankara, 12 yıl aradan sonra sahneye döndü ve gösterisinde izleyenleri kahkahalara boğdu!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın