KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Müzenin Projesi tamamlandı!

Bingöl'de yapılması beklenen müzenin proje ihalesi tamamlandı, gerekli çalışmalar bittikten sonra müzenin ihaleye çıkacağı öğrenildi.

Müzenin Projesi tamamlandı!
24 EYLÜL 2019 SALI 20:11
9
3696
8
AA aa

Bingöl'de uzun yıllardır beklenen müze, sonunda yapılacak. Kent genelinde yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen tarihi eserler, müze yapıldıktan sonra geri getirilecek.

Geçtiğimiz günlerde yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye genelinde 11 ilde müze olmadığı bilgisi paylaşılmış ve bu iller arasında Bingöl'ün de olduğu belirtilmişti. Yapılan çalışmalar ve taleplerin ardından Bingöl'e müze yapılacağı netleştirildi.

Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, mevcut kültür merkezinin bulunduğu alanda hem müze hem de halk kütüphanesi yapılacağı öğrenilirken, müze proje ihalesinin tamamlandığı ve çalışmalar bittikten sonra ihaleye çıkacağı öğrenildi.

Karaaslan, kampanya başlatmıştı!

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü emekli öğretmen Semiramis Karaaslan, geçtiğimiz yıldan beri gündemde olan Murat köyünde bulunan Norik Höyük'teki kazı çalışmalarında 3 bin 600 yıllık yerleşim yerinin olduğunu ve kazılarda çok sayıda tarihi eserin olduğunu anımsatarak, müze çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti.

Karaaslan, yaptığı açıklamada; “Bingöl'ün Murat köyünde bulunan Norik Höyük'te yürütülen kazı çalışmalarında, Urartu dönemine ait yaklaşık 3 bin 600 yıllık yerleşim yeri ortaya çıktı. Elâzığ Müze Müdürü ve kazı başkanı Ziya Kılınç, 158 kişinin katılımıyla sürdürülen arkeolojik kazıda şimdiye kadar çok sayıda eser ve seramik parçası bulunduğunu açıkladı. Yapımı devam eden Kalehan 2 Barajı suları altında kalacak alanda, 2 yıldır çalışma yürüttüklerini, geçen sene 7 ay süren kazılarda, etrafı surlarla çevrili askeri bir yerleşkeyi gün yüzüne çıkardıklarını, Urartu dönemine ait mezardan bronz kemerler bulduklarını, kemerler üzerinde savaş sahnelerinin canlandırıldığını gördüklerini, sondaj çalışmaları sonucu buranın bir höyük olduğu kanaati uyandı. Koruma Kurulu kararıyla tescillenen höyükte bu yıl da kazı çalışmalar Bakanlık izni doğrultusunda başlatıldı. Şu ana kadar 36 açmada çalışmalar yürümekte. Birçok açmada kazı çalışmaları, zemine inildiği için, toplam 3 bin 500 metrekarelik bir alanda tamamen zemindeki ana kayaya ulaşana kadar çalışmaları sürecek. Bingöl'ün ilk tarihi bulguları olan bu eserlerin, ileride kurulacak Bingöl Müzesi'ne devredilecek” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50602)
26 Eylül 2019 Perşembe 10:31
Gerrek yok. Bingöl zaten haliyle bir acik hava şehir müzesi. Insanimiz evrendeki nadide varliklarindandir. Müze füzeye gerrek yok. Sadece insana deger verilsin. Aç birakilmasin, onuru incinmesin yeter. Birde rahat birakilsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50566)
26 Eylül 2019 Perşembe 04:56
Sorsan memlekette aç olmayan yok ama nasıl bir açlıksa hiç kimsede aç kabadayılığından şatafatlı hayatından israflı yaşantısından gösterişli giyim kuşamından kral sofralarından son moddl arabalardan yeni yapı apartmanlarda yaşamaktan zerre geri kalmıyor çalışana her yerde işte ekmekte var her şeyi devletten beklemeyin tembel bir toplumuz kabul edelim illaki masabaşı sıcak odada çalışma şartları arıyorsunuz hiç bir şey yapmasanız köylerinize geri dönün arazilerinizi ekin onuda yapmıyorsunuz sanayide meslek öğrenin 7 gün 24 saat kahvelerde oturup dedikodu yapıp birbirinizi çekiştiriyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50558)
26 Eylül 2019 Perşembe 00:40
Bingöle gerek yok müze falan atılan yorumlara baksanıza kara cahiller sizi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50514)
25 Eylül 2019 Çarşamba 11:37
memlekete yapılan bir hizmet daha... sormazlar mı daha öncekiler nerede acaba...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50513)
25 Eylül 2019 Çarşamba 11:35
ehe da ne istisiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50497)
25 Eylül 2019 Çarşamba 05:54
Boş işler bunlar insanlar aç aç aç aç
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50492)
24 Eylül 2019 Salı 23:20
Aç karnımız için bir çalışma var mı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50487)
24 Eylül 2019 Salı 21:06
Güzel kardesim bu memlekete bu insanlara fabrika is as lazim memleketin yarisi Üniversite mezunu Ben dahil devletin malini bosuna heba ediyorsunuz allahtan korkun Müze karin doyurmuyor milleti önce doyurun beyler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50526)
25 Eylül 2019 Çarşamba 16:22
@Misafir Kullanıcı Cok haklisin
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın