KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

Myo öğrencilerine fakülte yolu göründü

YÖK, katsayıya yeni çözüm yolları ararken Meslek Yüksek Okulları öğrencilerini sevindirecek bir proje hazırladı. projede MYO öğrencileri fazla kredi ve proje ödevleri alarak başarılı oldukları takdirde fakülte diploması alacaklar.

Myo öğrencilerine fakülte yolu göründü
21 ŞUBAT 2010 PAZAR 16:30
0
1646
0
AA aa

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gazikent Üniversitesi'nin davetlisi olarak geldiği Gaziantep'te mesleki eğitime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İngiltere temelli yeni projeye göre MYO'da okuyan öğrenci aynı zamanda çalışırken kredilerini artırabilecek.

Çalışırken ek kredi alan öğrenciye üniversite proje dersleri verecek. Bu dersleri başarıyla geçen öğrenci lisans diploması alabilecek seviyeye gelecek.

Böylece öğrenci dört yıllık fakülte hakkı elde etmiş olacak. Mezun olup çalışmaya devam eden öğrenciler ek krediyle aldıkları proje derslerini vererek dört yıllık fakülte diploması hakkı elde edebilecek.

ŞANLIURFA'DAKİ TEMASLAR

Özcan, Gaziantep'teki temaslarının ardından eşi Doç. Dr. Kıvılcım Metin Özcan ve oğlu Sinan Özcan'la geldiği Şanlıurfa'da, Göbeklitepe'deki tarihi kalıntıları gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Harran Üniversitesi (HRÜ) Osmanbey Yerleşkesi'ne geçen Özcan, incelemelerde bulundu. Ardından eşi ve oğluyla tarihi Balıkgöl'e gelen ve balıklara yem atan YÖK Başkanı, rehberlik eden çocuklardan Balıkgöl'ün tarihini dinledi ve onlara harçlık verdi.

-''KATSAYI KONUSUNDA SİZİ DESTEKLİYORUZ''-

Bu sırada bir vatandaşın, ''Katsayı konusunda sizin arkanızdayız, siz en güzel kararları veriyorsunuz. Bunlar siyasi kararlar, inşallah doğrusu olacak'' şeklindeki sözleri üzerine Özcan, teşekkür etti.

Balıklıgöl gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, HRÜ'yü bir yıl kadar önce ziyaret ettiğinde pek çok binanın yapım halinde olduğunu, bugün gördüğü manzaranın ise tamamen değiştiğini ve eksikliklerin tamamlanarak övünülecek bir hal aldığını söyledi.

Tek eksik kalan hususun, üniversite ile şehir arasında ulaşımın sağlanması olduğunu belirten Özcan, ''Eğer bir tren yolu, hafif raylı bir sistem getirilirse öğrencilerimizin ulaşımı kolay olur. Erişim de kolaylaşırsa çok daha iyi neticeler alacağını düşünüyorum. Yakın zamanda şehrin değişik yerinde olan birimler, kampüse taşınırsa daha merkezi bir idareye kavuşmuş olur'' dedi.

Bir gazetecinin, bölgedeki üniversitelerde ''Kürdoloji bölümü''nün açılmasıyla ilgili sorusu üzerine Özcan, şunları söyledi.

''O yetkiyi biz biliyorsunuz rektörlerimize bıraktık. Rektörlerimiz bize talep ederlerse 'olmaz' demeyiz. Biliyorsunuz Mardin Artuklu Üniversitesi için 'Türkiye'de Yaşayan Diller' diye bir enstitü kurulmasını ve onun altında Arapça, Farsça gibi çeşitli yaşayan yaşamayan ne kadar dil varsa Anadolu'da, konmasını istedik. Zannediyorum yakın zamanda Mardin Artuklu Üniversitesi'nde öyle bir şey başlayacak. Rektör hocamız isterse burada da başlayabiliriz. Örneğin bir tane seçmeli dersle başlayabilir. Hoca teminindeki güçlükleri aşmak için deneme yapar, bir iki dönem seçmeli derslerle başlar, ondan sonra da eğer hoca sıkıntısı yoksa o derse yeteri kadar talep de varsa devam edebilir.''

-KATSAYI DEĞERLENDİRMESİ-

Özcan, katsayıyla ilgili öğrencilerin kafasında soru işaretlerinin bulunduğu yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Sistemi daha basite indirmek için bir şeyler düşünüyoruz. 4 Martta bir toplantımız var, o toplantımızda bir komisyon kuracağız, o komisyon, 18 Marta kadar bu yeni düşündüğümüz basit sistemin özelliklerini ortaya koyacak. Eğer genel kuruldan geçerse, -ki geçeceğini tahmin ediyorum- çözümümüzü o zaman açıklayacağız.''

AA-Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın