KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

'Nakliyeciler Zor Durumda'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada tır ve kamyon şoförlerinin yaşadıkları sıkıntıları Bingöl özelinde örneklendirerek dile getirdi.

`Nakliyeciler Zor Durumda`
20 OCAK 2022 PERŞEMBE 16:22
14
1783
1
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, “Kamyoncu esnafı ve şehirlerarası taşımacılık yapan büyük otobüsler çok ciddi bir şekilde sıkıntı çekmektedirler.” diyerek yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle kamyoncu esnafı ve şehirlerarası taşımacılık yapan büyük otobüsler çok ciddi bir şekilde sıkıntı çekmektedirler. Bu sıkıntıların başında özellikle akaryakıt; akaryakıta her gün, iki günde bir, haftada bir yapılan zamlardan kaynaklı uğramış oldukları zararlardır. Yine, otobüs işletmecileri otogara giriş çıkışları esnasında... Örneğin, Bingöl Otogarına girip 2 yolcu alacak, bu yolcudan dolayı otogara giriş çıkış yapmak zorunda kalıyor bundan dolayı eğer yolcunun ücreti 100 TL'yse otogara giriş çıkış ücreti 50 TL ödemek zorunda kalıyor. Bu da otobüsçü esnafını çok ciddi bir şekilde sıkıntıya sokmakta, sıkıntı yaşamasına sebep olmaktadır. Bir diğer sorunu ise kazanmış oldukları ücreti bağlı bağlı oldukları firmalara belirli bir yüzde ödemek zorunda kalmalarıdır.

Yine, tır ve kamyon şoförleri tonaj sıkıntısı çekmektedirler. Harcamış oldukları akaryakıtla kamyonlarıyla, tırlarıyla çekmiş oldukları yüklerin tonu arasındaki aşırı orantısızlıktan kaynaklı çekmiş oldukları yükün harcamış oldukları akaryakıtı karşılamaması sıkıntısını yaşamaktalar. Araçların lastik değişimi 3 bin liradan 9 bin liraya çıkmıştır. Yedek parçalara yüzde 200'den yüzde 300'e yakın zam yapılmıştır. Yine, özellikle büyük kamyon ve otobüslerin yağ değişimiyle ilgili çok ciddi zamlarla karşı karşıyadırlar. Bir motor yağı değişimi bin liraya yapılırken şu anda 3 bin liraya çıkmış durumdadır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88642)
22 Ocak 2022 Cumartesi 08:55
Allah gözünüzü toprakla doyursun
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın