KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

'Nakliyeciler Zor Durumda'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada tır ve kamyon şoförlerinin yaşadıkları sıkıntıları Bingöl özelinde örneklendirerek dile getirdi.

`Nakliyeciler Zor Durumda`
20 OCAK 2022 PERŞEMBE 16:22
14
2047
1
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, “Kamyoncu esnafı ve şehirlerarası taşımacılık yapan büyük otobüsler çok ciddi bir şekilde sıkıntı çekmektedirler.” diyerek yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle kamyoncu esnafı ve şehirlerarası taşımacılık yapan büyük otobüsler çok ciddi bir şekilde sıkıntı çekmektedirler. Bu sıkıntıların başında özellikle akaryakıt; akaryakıta her gün, iki günde bir, haftada bir yapılan zamlardan kaynaklı uğramış oldukları zararlardır. Yine, otobüs işletmecileri otogara giriş çıkışları esnasında... Örneğin, Bingöl Otogarına girip 2 yolcu alacak, bu yolcudan dolayı otogara giriş çıkış yapmak zorunda kalıyor bundan dolayı eğer yolcunun ücreti 100 TL'yse otogara giriş çıkış ücreti 50 TL ödemek zorunda kalıyor. Bu da otobüsçü esnafını çok ciddi bir şekilde sıkıntıya sokmakta, sıkıntı yaşamasına sebep olmaktadır. Bir diğer sorunu ise kazanmış oldukları ücreti bağlı bağlı oldukları firmalara belirli bir yüzde ödemek zorunda kalmalarıdır.

Yine, tır ve kamyon şoförleri tonaj sıkıntısı çekmektedirler. Harcamış oldukları akaryakıtla kamyonlarıyla, tırlarıyla çekmiş oldukları yüklerin tonu arasındaki aşırı orantısızlıktan kaynaklı çekmiş oldukları yükün harcamış oldukları akaryakıtı karşılamaması sıkıntısını yaşamaktalar. Araçların lastik değişimi 3 bin liradan 9 bin liraya çıkmıştır. Yedek parçalara yüzde 200'den yüzde 300'e yakın zam yapılmıştır. Yine, özellikle büyük kamyon ve otobüslerin yağ değişimiyle ilgili çok ciddi zamlarla karşı karşıyadırlar. Bir motor yağı değişimi bin liraya yapılırken şu anda 3 bin liraya çıkmış durumdadır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88642)
22 Ocak 2022 Cumartesi 08:55
Allah gözünüzü toprakla doyursun
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın