KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

'Nakliyeciler Zor Durumda'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada tır ve kamyon şoförlerinin yaşadıkları sıkıntıları Bingöl özelinde örneklendirerek dile getirdi.

`Nakliyeciler Zor Durumda`
20 OCAK 2022 PERŞEMBE 16:22
14
2017
1
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, “Kamyoncu esnafı ve şehirlerarası taşımacılık yapan büyük otobüsler çok ciddi bir şekilde sıkıntı çekmektedirler.” diyerek yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle kamyoncu esnafı ve şehirlerarası taşımacılık yapan büyük otobüsler çok ciddi bir şekilde sıkıntı çekmektedirler. Bu sıkıntıların başında özellikle akaryakıt; akaryakıta her gün, iki günde bir, haftada bir yapılan zamlardan kaynaklı uğramış oldukları zararlardır. Yine, otobüs işletmecileri otogara giriş çıkışları esnasında... Örneğin, Bingöl Otogarına girip 2 yolcu alacak, bu yolcudan dolayı otogara giriş çıkış yapmak zorunda kalıyor bundan dolayı eğer yolcunun ücreti 100 TL'yse otogara giriş çıkış ücreti 50 TL ödemek zorunda kalıyor. Bu da otobüsçü esnafını çok ciddi bir şekilde sıkıntıya sokmakta, sıkıntı yaşamasına sebep olmaktadır. Bir diğer sorunu ise kazanmış oldukları ücreti bağlı bağlı oldukları firmalara belirli bir yüzde ödemek zorunda kalmalarıdır.

Yine, tır ve kamyon şoförleri tonaj sıkıntısı çekmektedirler. Harcamış oldukları akaryakıtla kamyonlarıyla, tırlarıyla çekmiş oldukları yüklerin tonu arasındaki aşırı orantısızlıktan kaynaklı çekmiş oldukları yükün harcamış oldukları akaryakıtı karşılamaması sıkıntısını yaşamaktalar. Araçların lastik değişimi 3 bin liradan 9 bin liraya çıkmıştır. Yedek parçalara yüzde 200'den yüzde 300'e yakın zam yapılmıştır. Yine, özellikle büyük kamyon ve otobüslerin yağ değişimiyle ilgili çok ciddi zamlarla karşı karşıyadırlar. Bir motor yağı değişimi bin liraya yapılırken şu anda 3 bin liraya çıkmış durumdadır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88642)
22 Ocak 2022 Cumartesi 08:55
Allah gözünüzü toprakla doyursun
03.08.2026
11:28
Bingöl`de Bir Haftada 19 Tutuklama
Bingöl'de Bir Haftada 19 Tutuklama
Jandarmanın 24-31 Temmuz tarihleri arasında yürüttüğü operasyonlarda 76 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 19 kişi tutuklandı. Operasyonlarda binlerce kök kenevir, silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
03.08.2026
01:00
Adaklı`da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı'da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan diyaliz merkeziyle, ilçedeki hastalar artık tedavileri için Bingöl merkeze gitmek zorunda kalmayacak. Dört cihazla hizmet verecek merkez, özellikle yaz aylarında memleketine gelen diyaliz hastaları için de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.
03.08.2026
00:59
Genç`te Kronik Soruna Neşter
Genç'te Kronik Soruna Neşter
Genç Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Sanayi Sitesi, Meslek Yüksekokulu, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Eski Cezaevi bölgesini kapsayan yol ve altyapı çalışmalarıyla uzun yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununu kalıcı olarak gidermeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Kemal Tartar, 'İlçemizi adım adım geleceğe hazırlıyoruz' dedi.
03.08.2026
00:58
LPG`ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
LPG'ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
Akaryakıt fiyatlarında beklenen yeni artışın gece yarısından itibaren pompaya yansıması öngörülüyor. Zamla birlikte Bingöl'de otogaz kullanan araç sahiplerini de daha yüksek yakıt maliyetleri bekliyor.
03.08.2026
00:57
Bingöl`de
Bingöl'de 'Vadeli Araç Satışı' Tartışması
Kentte son dönemde 'vadeli araç satışı' adı altında gerçekleştirildiği öne sürülen bazı işlemler tartışma konusu oldu. Ekonomik sıkıntı yaşayan kişilerin mağduriyet yaşadığı iddiaları gündeme gelirken, ticari ilişkilerde daha şeffaf ve adil bir yaklaşım çağrısı yapılıyor.
03.08.2026
00:56
'Murat'ı Akışına Bırakın' Çağrısı
BİNÇEVDER ile Genç İçin Bir Saat Derneği, Murat Nehri kıyısında ortak basın açıklaması yaparak kum ocaklarının çevreye verdiği zarar ile altın madenciliğinden kaynaklanabilecek siyanür riskine dikkat çekti. Dernekler, nehrin doğal yapısının korunması ve çevresel tahribatın sona erdirilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın