KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Nasa'da skandal!

Astronotlar sarhoş çıktı.

Nasa`da skandal!
27 TEMMUZ 2007 CUMA 12:32
0
999
0
AA aa
ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) gönderilecek bir bilgisayara dün sabotaj düzenlenmesinden sonra, astronotların sarhoş uçtukları iddiasıyla iyice karıştı.

Bir süre önce, astronotlar arasındaki aşk üçgeninde bir kadın astronotun rakibesine saldırması ve tutuklanmasıyla başlayan garip olaylar zincirine son olarak, Aviation Week&Space dergisinin, astronotların uçuşa alkollü çıktığı iddiası eklendi.

Derginin bir NASA içinde yapılan bir soruşturma raporuna dayanarak web sitesinde verdiği haberde, en az iki kez astronotlara sarhoş uçma izni verildiği ve başka astronotlara da güvenlik riski oluşturacak kadar çok içkili oldukları uyarısı yapıldığı iddia edildi.

Bu olayların hangi uçuşlarda meydana geldiğini belirtmeyen dergi, iç soruşturmada, mürettebatın uçuştan 12 saat öncesinde alkol tüketmeme kuralına uymadığının ve yüksek miktarda alkol tükettiğinin belirtildiğini yazdı.

Bir NASA yetkilisi, raporda böylesi ayrıntılar bulunduğunu doğrularken, bunların isim belirtilmeden yapılan görüşmeler olduğunu söylemekle yetindi.

NASA'nın, bu astronotların sağlığıyla ilgili bu raporu bugün ele alması bekleniyor. NASA, aşk üçgeni skandalında hakkında adam kaçırma ile hırsızlık ve saldırıdan dava açılan Lisa Nowak adlı astronotu görevden aldıktan sonra, astronotların davranışlarıyla ilgili bir iç soruşturma başlatmıştı.

Discovery uzay mekiğinin eski astronotu Nowak, şubat başında, her ikisi de evli olmasına karşın birlikte olduğu William Oefelein adlı astronotla ilişkisi bulunduğundan şüphelendiği Amerikan Hava Kuvvetleri subayı Colleen Shipman'a "haddini bildirmek" amacıyla Texas'tan Florida'ya 1500 km yol kat etmişti. Nowak, eylülde yargıç karşısına çıkacak.

BİLGİSAYARIN KABLOLARI KESİLDİ

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi, uzay mekiği ile uluslararası uzay istasyonuna gönderilecek bir bilgisayarın kablolarının bilerek ve isteyerek kesildiği iddiasıyla soruşturma açtı.

NASA Uzay Operasyonları Müdürü Bill Gerstenmaier, sabotajı NASA'ya ihaleyle iş yapan bir firmanın kimliği açıklanmayan bir çalışanının yaptığını söyledi.

Gerstenmaier, aynı işçinin başka bir bilgisayara da zarar verdiğini, ama ikinci bilgisayarın uzay mekiğine gönderilecek bilgisayarlar arasında olmadığını bildirdi.

Gerstenmaier, sabotajın hangi şirkette ve nerede yapıldığını açıklamadı.NASA'nın, bilgisayarı tamir ederek, 7 Ağustos'ta uçacak uzay mekiği Endeavour'a yetiştirmeye çalıştığı bildirildi.

NASA yetkilileri, hasar gören bilgisayarın uzay mekiğinin fırlatılmasıyla bir ilgisi olmadığını, tamirat yetişmezse yolculuklarını ertelemeyeceklerini söylediler.

(AA)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın