KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Nisan 2026 Salı
°C

Na't-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bingöl Üniversitesi'nde üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Na't-ı Şerif şiir yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Program kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) konulu panel ve musiki dinletisi de düzenlendi.

Na`t-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
21 NİSAN 2026 SALI 08:03
1
94
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nde öğrenciler arasında düzenlenen Na't-ı Şerif şiir yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. “Doğumunun 1500. Yılında Şiirlerle Peygamber Efendimiz” temasıyla düzenlenen programa protokol üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken, program Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) konulu panel ve konuşmalarla devam etti.

Programda yapılan konuşmalarda, Peygamber Efendimiz'e (s.a.v.) duyulan sevginin ve bu tür etkinliklerin kültürel ile manevi değerlerin yaşatılmasındaki önemi vurgulandı.

“Türkiye'de Bir İlk”

Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, yarışmanın Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirterek, “Peygamber Efendimizin doğumunun 1500. yılı vesilesiyle böyle bir yarışma düzenledik. Bu, üniversiteler arası öğrencilerin katıldığı ilk şiir yarışmasıdır. Bingöl gibi peygamber sevgisinin yoğun yaşandığı bir şehirde yapılması bizim için büyük bir onur” dedi.

Koçin, ilerleyen yıllarda yarışmanın kapsamının genişletileceğini belirterek, farklı dillerde benzer etkinlikler düzenlenmesinin planlandığını ve organizasyonun geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Rektör Çelik: “Bu Bir Sorumluluk Çağrısıdır”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, konuşmasında Peygamber Efendimizin insanlık tarihine yön veren en güçlü ahlaki rehberlerden biri olduğunu belirterek, doğumunun üzerinden 1500 yıl geçmesine rağmen bıraktığı izlerin her geçen gün derinleştiğini söyledi. Çelik, Peygamber Efendimizin ortaya koyduğu adalet, merhamet, hakkaniyet ve insan onuruna saygı gibi evrensel ilkelerin her çağda önemini koruduğunu vurguladı.

Bu tür programların bir anmanın ötesinde sorumluluk çağrısı taşıdığını ifade eden Çelik, etkinliğin Peygamber sevgisini pekiştiren anlamlı bir buluşma olduğunu dile getirdi. Üniversitenin yürüttüğü çalışmalara da değinen Çelik, “Yeni Nesil Üniversite” anlayışıyla kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve İlahiyat Fakültesi iş birliğiyle “Medeniyet ve İyilik Tasarımı Politikası”nın hayata geçirildiğini belirtti. Ayrıca Hz. Âdem'den Peygamber Efendimize uzanan süreci interaktif biçimde sunacak fiziksel ve dijital müze projesi için çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

Vali Çelik: “İslam Medeniyetinin Merkezinde Peygamber Efendimiz Var”

Bingöl Valisi Cahit Çelik de konuşmasında İslam medeniyetinin estetik ve hikmetle yoğrulmuş derinliğine dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin örnek hayatının bu medeniyetin merkezinde yer aldığını ifade etti.

Vali Çelik, “İslam medeniyeti, vahyin kılavuzluğunda inşa edilmiş; bilgiyle, hikmetle ve estetikle yoğrulmuş bir medeniyettir. Bu medeniyetin merkezinde ise ‘üsve-i hasene' olarak sunulan Peygamber Efendimiz vardır. O'nun hayatı; zarafetin, ölçünün ve güzelliğin en mükemmel örneğidir” dedi.

Panel ve Musiki Dinletisi Düzenlendi

Açış ve selamlama konuşmalarının ardından program, “Cahiliye Dönemi Arap Toplum Yapısında ve İslam'ın Yayılmasında Şiirin Yeri” ile “Edebiyatımızda Hz. Peygamber'in (s.a.v.) Yeri” konulu panelle devam etti. Etkinlik, musiki dinletisi ve ödül töreni ile sona erdi.

Programa Bingöl Valisi Cahit Çelik, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.04.2026
08:30
HÜDA PAR`lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti:
HÜDA PAR'lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti: 'Belirsizlik Giderilmeli'
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl merkez Maden Sokak'ta esnafla bir araya gelerek kentsel dönüşüm sürecindeki belirsizliklere dikkat çekti. Emiroğlu, somut adım atılmamasının hem ekonomik hem de güvenlik riski oluşturduğunu söyledi.
21.04.2026
08:18
Güçden`den Tartar`a Kentsel Dönüşüm Tepkisi:
Güçden'den Tartar'a Kentsel Dönüşüm Tepkisi: 'Mesele Siyaset Değil, İnsan Hayatı'
Genç Belediye Meclis Üyesi Nurullah Güçden, kentsel dönüşüm sürecine ilişkin Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın açıklamalarına tepki göstererek, tartışmanın siyasi değil, doğrudan insan hayatını ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.
21.04.2026
08:06
Arınç:
Arınç: 'Eğitim Bir Bekâ Meselesidir'
22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bingöl Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştuğu konferansta eğitim politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, 'Hem acil hem orta ve uzun vadede eğitim konusunu tekrar ele almalıyız. Bu bir bekâ meselesidir' dedi. Konuşmasında adalet vurgusu da yapan Arınç, adaleti kutup yıldızına benzeterek toplumun en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında geldiğini söyledi.
21.04.2026
08:04
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Kaymakamlık himayesinde düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası', oynanan ilk maçlarla başladı. Açılış karşılaşmasında Kaymakamlık takımı sahadan galibiyetle ayrıldı.
21.04.2026
08:03
Karlıova`da nisan karı etkili oldu
Karlıova'da nisan karı etkili oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesi nisanda yağan karla yeniden beyaza büründü.
21.04.2026
08:02
Bingöl`de Kanatlı Kuluçka Merkezi Hizmete Açıldı
Bingöl'de Kanatlı Kuluçka Merkezi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan 10 bin yumurta kapasiteli Kanatlı Kuluçka Merkezi faaliyete başladı. Merkezin, hem öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sunması hem de bölgedeki yetiştiricilere teknik destek sağlaması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın