KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2025 Çarşamba
°C

Ne kadar nitelikli insan, o kadar kalkınma

Bakan Yılmaz: “Yörenin kalkınması ve ülkenin kalkınması insanla olur. 'Beyin göçü' dediğimiz bir şey var. Nitelikli beyinleri kaybeden ülkeler geriliyorlar ancak bu beyinleri çeken ülkeler bölgelerde ilerliyorlar. Ne kadar nitelikli insan çekebilirseniz yörenize, o kadar kalkınıyorsunuz, ilerliyorsunuz' dedi.

Ne kadar nitelikli insan, o kadar kalkınma
13 KASIM 2012 SALI 08:38
0
1925
2
AA aa

Yılmaz, Afyonkarahisar Jeotermal AŞ (AFJET), Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yeni hizmet binası ile Ömer Gecek mevkiindeki teknolojik serayı ziyaret ederek incelemede bulundu.

AFJET'i inceleyen Yılmaz, Genel Müdür Yusuf Ulutürk'ü çalışmalarından dolayı tebrik ederek: “Bu tür projelere destek verdiği için başta Afyonkarahisar Valiliği, Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı'nı (ZEKA) tebrik ediyorum. Yörenin kalkınması ve ülkenin kalkınması insanla olur. 'Beyin göçü' dediğimiz bir şey var. Nitelikli beyinleri kaybeden ülkeler geriliyorlar ancak bu beyinleri çeken ülkeler bölgelerde ilerliyorlar. Ne kadar nitelikli insan çekebilirseniz yörenize, o kadar kalkınıyorsunuz, ilerliyorsunuz. Tekrardan tesislerden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Yılmaz, AFJET'te uygulanan projenin başta Bingöl olmak üzere jeotermal kaynağı bulunan iller tarafından incelenerek uygulanması gerektiğini ifade etti.

Ulutürk ise kuruluşun çalışmaları hakkında bilgi vererek, ZEKA, aldıkları destekle kurdukları yeni sistemi tanıttı.

Ulutürk, Afyonkarahisar merkezdeki jeotermal kaynağın dağıtımının tek elden yürütüldüğünü, yaklaşık 20 bin konutla birçok tesisin ısınmasının ayrıca turistik tesislere kaynak suyunun verilmesinin AFJET tarafından sağlandığını bildirdi.

Az maliyetle çok iş yürüttüklerini belirten Ulutürk, kurdukları yeni sistemin birçok ilde de kullanılması için öncülük yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, daha sonra ATSO'nun "akıllı bina" olarak adlandırılan ve inşası devam eden yeni hizmet binasını da inceledi.

Burada bir konuşma yapan Yılmaz, "ATSO'nun ortaya koyduğu çalışmalar Afyonkarahisar'ın aslında ne kadar gelişmiş olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

Yılmaz, ardından Ömer Gecek mevkiindeki 7 ortaklı domates üretimi yapılan teknolojik serada inceleme yaptı.

Sistemin çalışması hakkında tesis ortaklarından Mustafa Açıkgözoğlu'ndan bilgi alan Yılmaz, sera için kullanılan toprak ve domates tohumlarının yurt dışından getirildiğini öğrenince üniversitelerin bu toprağı inceleyip, toprağın Türkiye'de de hazırlanması gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tohum konusunda ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Yılmaz, tohum ihracatının önüne geçilmesi için çalışmaların daha da ciddi ele alınması gerektiğini ifade etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
doğan can (@Misafir_10278)
14 Kasım 2012 Çarşamba 06:46
adamlar bıngölu adam yerıne koyup bır vıyaduk bıle yapmıyolar senın eller cepte gez bakalım sıra konuşmaya gelınce ben zaza bakanım diyosun böyle bakanlıga can kurban nasılsa bıngöl ınsanı saf hesap sormayı bılmez keklıktır bıngöl ınsanı
doğan can (@Misafir_10277)
14 Kasım 2012 Çarşamba 06:42
eller cepte hava civa ne yaptınız bıngınöle bıngöl için en buyuk talıhsızlık bıngölden bakan secılmesı hava alanı ne zaman falıyete gırecek acaba 2007 ıydı en son 2013 oldu yazıkya bu ınsanlar bunu mu hakkedıyor acaba bdp ye bır mıllet vekılı kaptırdınız sıra beledıyelerde herhalde
14.10.2025
22:04
Okullarda eşzamanlı deprem tatbikatı
Okullarda eşzamanlı deprem tatbikatı
Bingöl'de '13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü' kapsamında, kent genelinde 54 okulda eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
14.10.2025
13:55
Belgin:
Belgin: 'Engellilerin sorunları görmezden geliniyor!'
Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Murat Belgin, kentte engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak adımların atılmadığını, belediye, kent konseyi ve ilgili kurumların görevlerini yerine getirmediğini belirterek yetkilileri sorumluluğa davet etti.
14.10.2025
13:03
Bingöl Valisi Usta, güvenlik verilerini paylaştı
Bingöl Valisi Usta, güvenlik verilerini paylaştı
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, son 2 ay içerisinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmaları paylaşırken, suç oranlarında bir önceki seneye göre düşüş ve tutuklamalarda artış olduğu görüldü.
14.10.2025
12:14
Bingöl`de zehir tacirlerine jandarma baskını!
Bingöl'de zehir tacirlerine jandarma baskını!
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince metruk bir binaya düzenlenen operasyonda çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.
14.10.2025
12:04
Becerikli;
Becerikli; 'Beyaz Baston Yasası çıkarılmalı'
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü münasebetiyle yaptığı açıklamasında görme engellilerin haklarına dikkat çeken ve bu hakların teslimi çağrısında bulunan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerikli; 'Ülkemizde de bir 'Beyaz Baston Yasası' çıkarılarak bu hakların yasal güvenceye kavuşturulmasını talep ediyoruz' dedi.
14.10.2025
11:41
Fiat Egea Sedan, 2026`da yollara veda ediyor
Fiat Egea Sedan, 2026'da yollara veda ediyor
Türkiye'nin en çok satan otomobili Fiat Egea'nın üretiminin en geç Haziran 2026'da sona ereceği Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu tarafından açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın