KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Ne kadar nitelikli insan, o kadar kalkınma

Bakan Yılmaz: “Yörenin kalkınması ve ülkenin kalkınması insanla olur. 'Beyin göçü' dediğimiz bir şey var. Nitelikli beyinleri kaybeden ülkeler geriliyorlar ancak bu beyinleri çeken ülkeler bölgelerde ilerliyorlar. Ne kadar nitelikli insan çekebilirseniz yörenize, o kadar kalkınıyorsunuz, ilerliyorsunuz' dedi.

Ne kadar nitelikli insan, o kadar kalkınma
13 KASIM 2012 SALI 08:38
0
2061
2
AA aa

Yılmaz, Afyonkarahisar Jeotermal AŞ (AFJET), Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yeni hizmet binası ile Ömer Gecek mevkiindeki teknolojik serayı ziyaret ederek incelemede bulundu.

AFJET'i inceleyen Yılmaz, Genel Müdür Yusuf Ulutürk'ü çalışmalarından dolayı tebrik ederek: “Bu tür projelere destek verdiği için başta Afyonkarahisar Valiliği, Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı'nı (ZEKA) tebrik ediyorum. Yörenin kalkınması ve ülkenin kalkınması insanla olur. 'Beyin göçü' dediğimiz bir şey var. Nitelikli beyinleri kaybeden ülkeler geriliyorlar ancak bu beyinleri çeken ülkeler bölgelerde ilerliyorlar. Ne kadar nitelikli insan çekebilirseniz yörenize, o kadar kalkınıyorsunuz, ilerliyorsunuz. Tekrardan tesislerden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Yılmaz, AFJET'te uygulanan projenin başta Bingöl olmak üzere jeotermal kaynağı bulunan iller tarafından incelenerek uygulanması gerektiğini ifade etti.

Ulutürk ise kuruluşun çalışmaları hakkında bilgi vererek, ZEKA, aldıkları destekle kurdukları yeni sistemi tanıttı.

Ulutürk, Afyonkarahisar merkezdeki jeotermal kaynağın dağıtımının tek elden yürütüldüğünü, yaklaşık 20 bin konutla birçok tesisin ısınmasının ayrıca turistik tesislere kaynak suyunun verilmesinin AFJET tarafından sağlandığını bildirdi.

Az maliyetle çok iş yürüttüklerini belirten Ulutürk, kurdukları yeni sistemin birçok ilde de kullanılması için öncülük yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, daha sonra ATSO'nun "akıllı bina" olarak adlandırılan ve inşası devam eden yeni hizmet binasını da inceledi.

Burada bir konuşma yapan Yılmaz, "ATSO'nun ortaya koyduğu çalışmalar Afyonkarahisar'ın aslında ne kadar gelişmiş olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

Yılmaz, ardından Ömer Gecek mevkiindeki 7 ortaklı domates üretimi yapılan teknolojik serada inceleme yaptı.

Sistemin çalışması hakkında tesis ortaklarından Mustafa Açıkgözoğlu'ndan bilgi alan Yılmaz, sera için kullanılan toprak ve domates tohumlarının yurt dışından getirildiğini öğrenince üniversitelerin bu toprağı inceleyip, toprağın Türkiye'de de hazırlanması gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tohum konusunda ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Yılmaz, tohum ihracatının önüne geçilmesi için çalışmaların daha da ciddi ele alınması gerektiğini ifade etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
doğan can (@Misafir_10278)
14 Kasım 2012 Çarşamba 06:46
adamlar bıngölu adam yerıne koyup bır vıyaduk bıle yapmıyolar senın eller cepte gez bakalım sıra konuşmaya gelınce ben zaza bakanım diyosun böyle bakanlıga can kurban nasılsa bıngöl ınsanı saf hesap sormayı bılmez keklıktır bıngöl ınsanı
doğan can (@Misafir_10277)
14 Kasım 2012 Çarşamba 06:42
eller cepte hava civa ne yaptınız bıngınöle bıngöl için en buyuk talıhsızlık bıngölden bakan secılmesı hava alanı ne zaman falıyete gırecek acaba 2007 ıydı en son 2013 oldu yazıkya bu ınsanlar bunu mu hakkedıyor acaba bdp ye bır mıllet vekılı kaptırdınız sıra beledıyelerde herhalde
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın