KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Ne zaman bitecek?

2008 Ağustos ayında bitirilmesi gereken Atık su arıtma tesisi akıbeti hala belli değil.

Ne zaman bitecek?
14 EKİM 2008 SALI 11:54
0
1363
0
AA aa
Doğu İlleri Kalkınma Birliği ( DOKAP) fonlarının desteğiyle yapımına başlanan ve 2008 Ağustos ayında bitirilmesi gereken  Atık Su Arıtma Tesisinin inşaatı hala bitirilemedi. İşi alan firma, projede sorun yaşandığı için yeni proje hazırladıklarını, projenin bakanlıkta onay beklediğini belirtirken, belediye başkanı Hacı Ketenalp ise, tesisin büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade ederek, ilgili yardım kuruluşu tarafından ödeneğin tümünün verilmediğini söyledi. Şu anda yapılan çalışmaların büyük bir kısmının belediye tarafından karşılandığını sözlerine ekleyen Ketenalp; “DOKAP desteği ile yapılan tesisin ödeneğinin hepsi ödenmedi. Fonlardan ayrılan paranın bir miktarı hesaplarında duruyor. Tesisin yüzde 95'i tamamlanırsa o parayı alabiliyoruz. Ama biz hala tesisin  yüzde 85'ni tamamlamışız. Çökertme havuzunda çıkan su yüzünden ek masraflar belediyenin sırtına bindi. Kısıtlı imkânlarıyla belediyemiz tesisin bitirilmesi için çabalıyor. Çalışmalar devam ediyor. Herhangi olumsuz bir durum söz konusu değil. Şuan itibari ile inşaatın önemli bölümlerinden olan büyük havuz ve idari binalar tamamlanmıştır” dedi. Yaptıkları çalışmaların DOKAP'ın bilgisi dâhilinde yürütüldüğünü belirten Ketenalp, “Kamuoyuna yanlış bilgiler veriliyor. Bizim çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Uzun sürmesi ve ara verilmesinin nedeni teknik açıdan bir sıkıntının doğmaması içindir. En ufak bir yanlışta bu koca tesis atıl duruma düşebilir” şeklinde konuşarak, tesisin yapım işinin teknik sorunlar yüzünden uzadığını söyledi.

Başkan Ketenalp; “Bu tesis için toplam 1 milyon 550 bin Euro hibe verildi. Verilen bu paranın dışında bu miktarın yüzde 10'nu belediye bütçesi tarafından karşılanacak. Sadece cihazlar 850 bin YTL dir. Hiç projede olmadığı halde belediye bütçesinden bir buçuk kilometre uzunluğunda bir kanal açtık. Çünkü zemin sulu kazdıkça su çıkıyor. Bu suyu çekmek için kanal boyunca 450 adet binlik boru döşedik. Bunların hepsi ek masraf oldu. Bu tür çalışmalar ile ilgili net bilgi almak isteyen her vatandaşımız gelip bizden bilgi alabilir. Kamuoyunda dile getirilen iddialarda ifade edildiği gibi belediyemiz ödemenin tümü yapılmış değil. AB bir miktar ödeme yapmış, geri kalan giderler ise belediyemiz kısıtlı imkânlarıyla sağlamıştır. Şu anda çalışmalar devam ediyor, kalan çökertme havuzu sorunu çözüldüğü gibi, tesisimiz tamamlanacaktır”

Kazı yapılan her noktada su çıktığını vurgulayan başkan Ketenalp; “Kazılan yerlerde 3 metre derine indiğimiz her yerde su çıkıyor. Zeminin kuruması için 2 aydır çalışmalarımıza ara verdik. Yaptığımız havuzların derinliği ortalama 8 metreyi buluyor. Fazla derine inildiği için zeminde meydana gelebilecek kaymalara karşı belirli aralıklarla çalışıyoruz. Çalışmalarımız bu yüzden aksadı. Bin 450 metre drenaj kanalı kazıldı. Bu kanala binlik boru döşendi. Bunların hepi ek masraf olarak belediye sırtına bindi. Tesisin çökertme havuzu yapımı hala sürüyor. Asıl bu havuz yüzünden hala tesis tamamlanmış değil. Önceki zemin etüt çalışmalarında söz konusu havuzun yapılacağı alanda, 20 veya 30 metrede ancak su çıkabilir raporu hazırlandı. Oysa yaptığımız çalışmada 3 metrede su çıktı. Sağlıklı çalışma yürütemedik. Şu anda çıkan suyun drenaj kanallarıyla havuzdan boşlatılma çalışmaları yapılıyor. En kısa zamanda bu sorunu çözeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.

İ
şi Alan MCM Mühendislik İnşaat firma yetkilisi Yasin İnan ise, projede yaşanan sorun yüzünden hala beklediklerini ve yeni hazırlanan projenin Çevre ve Orman Bakanlığına sunulduğunu söyledi. Projenin onaylanmasından ardından  çalışmalarına kaldıkları yerden başlayacaklarını ifade eden İnan, tesis inşaatının uzama sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını vurguladı. İnan; “Tesisin projesi ile ilgili sorun vardı. Bize verilen projede çökertme havuzunun zemininde 30-40 metrede ancak su çıkabilirdi. Ama maalesef çalışmalara başladığımız zaman 3 metrede su zeminde çıkmaya başladı. Tekrar drenaj kanallarını kazdık. 9 metre derinliğinde kazdığımız kanallara binlik boru yerleştirdik. Bu nedenle çok büyük bir zaman kaybımız oldu” dedi. Biz bu sorunları kendi imkânlarımız çerçevesinde çözdük. İYO Çevre Çözümleme Firmasından proje hazırlattık. Projeyi bakanlığa sunduk. Bakanlık projeyi hala onaylamadı. Proje onaylanırsa, proje çerçevesinde sipariş edilen mekanik malzeme bize gönderilir ve tesisin tamamlanma süreci başlar. Zaten bizim 2 aylık süremiz var. İşi teslim etme tarihimize daha iki ay var. Söz konusu malzeme geldiği gibi tesisi tamamlanacaktır. Şu anda inşaat olarak sadece çökertme havuzu kalmış, havuz tamamlandıktan sonra mekanik parçaların montajı yapılacak ve tesisi tamamlanacak” şeklinde ifadeler kullandı.




YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın