KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Necla nazır'ı dine döndüren rüya

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Necla Nazır, iç dünyasında kopan fırtınayı ve tasavvufa yönelişini anlattı. Nazır'a göre başörtüsü dinin olmazsa olmazı. İşte bir rüya ile başlayan öykü

Necla nazır`ı dine döndüren rüya
01 ARALIK 2005 PERŞEMBE 12:10
0
1876
0
AA aa
Yeni Şafak'tan Ayşe Olgun'a konuşan ünlü oyuncu Necla Nazır, tasavvufa nasıl adım anlattığını anlattı. İşte ünlü oyuncunun açıklamaları...


Fatiha okumadan kızımı evden asla çıkarmam


Yeşilçam'ın utangaç liseli kızı Necla Nazır, şimdi kızını büyüten bir anne. Ve bir anne olarak görevini “Onu Allah sevgisiyle büyütmeye çalışıyorum” diye dile getiriyor.


Henüz 16 yaşındayken “sinema güzeli” olarak tanıdık onu. Ardından Yeşilçam'ın güzel ve masum yüzlerinden biri haline geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışırken bir anda Türk halkının gönlüne yerleşen genç oyuncu, bu şöhrete hiç alışamadı. Düşünen ve hisseden bir genç kız olarak, yaldızlı dünyanın arkasında yaşananları içine sindiremeyince tercihini “annelikten” yana kullandı.


RÜYANIN İZİNDE


Kızı Tuğçe'yi dünyaya getirdikten sonra tasavvufla tanışan Necla Nazır, önce Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmiş, ardından namaz kılmaya başlamış. Bunun nedenini, “küçük yaştan beri görmeye başladığı mistik rüyaların izinde gitmesine” bağladığını anlatıyor. Sinemanın renkli hayatının kendisini içine almadığını, sadece geçim derdiğiyle o ortamda bulunduğunu söyleyen Nazır, bunun sebebini de çocukluğundan beri düşkün olduğu evliyaların manevi etkisiyle açıklıyor: “Ünlü olduğum ilk zamanlarda bir rüya görmüştüm. Ayakları yeryüzünde, başı gökyüzüne uzanan bir adam elimden tutup beni yukarı çekti. ‘Siz kimsiniz?' dedim. ‘Zamanı gelince öğreneceksin' dedi. Sinemayı bıraktığımda rüyamda bahsedilen ‘zaman' gelmişti.”


Kızı Tuğçe'den örnek vererek, anne-babaların, çocuklarını kötülükten korumak için öncelikle onlara dini bilgilerini doğru ve yeterli bir şekilde vermeleri gerektiğini vurguluyan Nazır şöyle konuşuyor: “Her pazar çocuklarının ellerinden tutup kiliseye giden Avrupalılar gibi bizim de çocuklarımızın elinden tutup camilere götürmemiz gerek. Çocuklarımıza Allah'ı sevdirirsek onları ancak o zaman kötülüklerden korumuş oluruz. Kendi öz kimliklerinden ve manevi bağlarından kopmalarını engellemiş oluruz.”


Kızı Tuğçe'yi hem dini hem de kültürel değerlerimizin ışığında bir eğitimden geçirdiğini, onu iyi bir kul olarak yetiştirme gayretinde olduğunu ifade eden Nazır, “Elhamdülillah anne olarak bu konuda üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum. Okula gönderirken Fatiha ve Ayet-el Kürsi okumadan evden çıkarmam” diyor.


EŞARP DA OLUR ŞAPKA DA


“Kur'an'ı anlayarak okursan örtünmen gerektiğini anlarsın” diye konuşan Nazır, yaşadığı bütün bu değişimi “Bunlar benim fıtratımda vardı” diye açıklıyor. Saçını göstermeyecek şekilde örtündüğünü ama gittiği ortama göre saçlarını bazen eşarpla bazen de şapkayla kapattığını söyleyen Nazır, tesettüre uygun kıyafet bulmada zorlanınca kendi kreasyonunu kendisinin oluşturduğunu ifade ediyor. Nazır, bir noktaya da dikkat çekiyor: “Örtüyü aynı zamanda kalbe de çekip, kalbi kötülüklere karşı korumak gerekiyor.”


Yeni Şafak
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın