KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

'Nefes'in oyuncuları alacaklarını istiyor

Ekibinin 'Para alamadık' diye isyan çıkardığı 'Nefes' filminin yönetmeni ve ortak yapımcısı Levent Semerci, iflas ettiği için hiç kimseye ödeme yapamıyor

`Nefes`in oyuncuları alacaklarını istiyor
15 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ 09:07
0
1410
0
AA aa

Levent Semerci, yılın filmini çekti ama rahat 'Nefes' alamadı! İşte gişede 2 milyon 423 kişiye ulaşan filmle ilgili ilginç detaylar: Filmin çekimlerinin ortasına gelen Levent Semerci, teknik arıza yüzünden görüntüler flu çıkınca batmış. Devreye giren FİDA Film, projeye 3 milyon dolar yatırmış. Filmin tamamı 9 milyon TL'ye mal olmuş.

Parasını alamadı
Fida Film ve dağıtımcı şirket Medyavizyon, projeden kârla ayrıldı ama Semerci hâlâ parasını alamadığı için oyunculara ve teknik ekibe parasını veremiyor. FİDA'dan 1.5 milyon TL alacağı olan Semerci şimdiye kadar aldığı 106 bin TL'nin tamamını dağıttı. Dizi projesinden gelecek para oyunculara dağıtılacaktı ama o da olmadı.

* * *
'NEFES'İN BİLİNMEYENLERİ
Aslında en başa dönmekte fayda var. Her şey reklam sektörünün dahi çocuğu Levent Semerci'nin kalp krizi geçirmesiyle başladı. Ölümden döndükten sonra hayata bakış açısı tamamen değişen Semerci, sadece kendi projelerini yapma kararı almıştı ama 'Nefes' ile atıldığı macerada da çok çekti! Elindeki bütün parasını 1200 kutu negatif filme, silahlara ve setteki büyük karakola harcayan Semerci, ilk şoku erken gelen karla yaşadı. Bütün ekip PKK'lıların vurulduğu sahne için dağa çıkmıştı ama kar erken gelince üç ay beklemek zorunda kaldılar. Çekimlerin tam ortasında ise teknik bir arıza yüzünden çekilen bütün sahnelerin flu olduğu ortaya çıktı. Bu noktada Semerci iflasını açıkladı ama FİDA Film devreye girdi ve filme üç milyon dolar yatırdı.

Tabii FİDA, filmin kârından Semerci'ye belli bir yüzde vermeyi de taahhüt etti. Aslında FİDA'yı bu cesur kararı aldıkları için kutlamak gerek. Onlar olmasaydı, bu film bitmezdi. Neyse film sonunda bitti, gişede de iyi gitti ama fazla kâr elde edilmedi. Çünkü filmin bütçesi TV reklamları, PR çalışmaları ve teknik harcamalarıyla birlikte 9 milyon TL'ye çıktı. Sonuçta 'Nefes'ten FİDA ve dağıtımcı şirket Medyavizyon kâr etti. Semerci de FİDA'dan alacağı 1.5 milyon TL'yi beklemeye başladı. Semerci 1.5 milyon TL ile zararını kapatıp, oyunculara ve set ekibine ödemelerini yapacaktı ama olmadı. FİDA hala Semerci'nin parasını vermedi. Semerci'nin ekibinden öğrendiğim kadarıyla FİDA'dan şimdiye kadar sadece 106 bin TL alındı ve bu paranın tamamı da oyunculara dağıtıldı. Tabii ekipten parasını alamayanlar ve Semerci'nin ödeme yapması gereken daha birçok yer var. Bu durumla ilgili Semerci'nin ekibine yazdığı bir mektup var. O mektupta Semerci, ekibine şirketi Creavidi Film'in tüm gelir defterlerinin kontrol edebileceklerini, kendisinin de bu işten para kazanmadığını belirtiyor. Dün çıkan haberlerden sonra da Creavidi Film'in FİDA'ya dava açması bekleniyor. 'Nefes' cephesinde son durum budur sevgili okurlar.

Sabah

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın