KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2025 Pazartesi
°C

'Nefes'in oyuncuları alacaklarını istiyor

Ekibinin 'Para alamadık' diye isyan çıkardığı 'Nefes' filminin yönetmeni ve ortak yapımcısı Levent Semerci, iflas ettiği için hiç kimseye ödeme yapamıyor

`Nefes`in oyuncuları alacaklarını istiyor
15 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ 09:07
0
1201
0
AA aa

Levent Semerci, yılın filmini çekti ama rahat 'Nefes' alamadı! İşte gişede 2 milyon 423 kişiye ulaşan filmle ilgili ilginç detaylar: Filmin çekimlerinin ortasına gelen Levent Semerci, teknik arıza yüzünden görüntüler flu çıkınca batmış. Devreye giren FİDA Film, projeye 3 milyon dolar yatırmış. Filmin tamamı 9 milyon TL'ye mal olmuş.

Parasını alamadı
Fida Film ve dağıtımcı şirket Medyavizyon, projeden kârla ayrıldı ama Semerci hâlâ parasını alamadığı için oyunculara ve teknik ekibe parasını veremiyor. FİDA'dan 1.5 milyon TL alacağı olan Semerci şimdiye kadar aldığı 106 bin TL'nin tamamını dağıttı. Dizi projesinden gelecek para oyunculara dağıtılacaktı ama o da olmadı.

* * *
'NEFES'İN BİLİNMEYENLERİ
Aslında en başa dönmekte fayda var. Her şey reklam sektörünün dahi çocuğu Levent Semerci'nin kalp krizi geçirmesiyle başladı. Ölümden döndükten sonra hayata bakış açısı tamamen değişen Semerci, sadece kendi projelerini yapma kararı almıştı ama 'Nefes' ile atıldığı macerada da çok çekti! Elindeki bütün parasını 1200 kutu negatif filme, silahlara ve setteki büyük karakola harcayan Semerci, ilk şoku erken gelen karla yaşadı. Bütün ekip PKK'lıların vurulduğu sahne için dağa çıkmıştı ama kar erken gelince üç ay beklemek zorunda kaldılar. Çekimlerin tam ortasında ise teknik bir arıza yüzünden çekilen bütün sahnelerin flu olduğu ortaya çıktı. Bu noktada Semerci iflasını açıkladı ama FİDA Film devreye girdi ve filme üç milyon dolar yatırdı.

Tabii FİDA, filmin kârından Semerci'ye belli bir yüzde vermeyi de taahhüt etti. Aslında FİDA'yı bu cesur kararı aldıkları için kutlamak gerek. Onlar olmasaydı, bu film bitmezdi. Neyse film sonunda bitti, gişede de iyi gitti ama fazla kâr elde edilmedi. Çünkü filmin bütçesi TV reklamları, PR çalışmaları ve teknik harcamalarıyla birlikte 9 milyon TL'ye çıktı. Sonuçta 'Nefes'ten FİDA ve dağıtımcı şirket Medyavizyon kâr etti. Semerci de FİDA'dan alacağı 1.5 milyon TL'yi beklemeye başladı. Semerci 1.5 milyon TL ile zararını kapatıp, oyunculara ve set ekibine ödemelerini yapacaktı ama olmadı. FİDA hala Semerci'nin parasını vermedi. Semerci'nin ekibinden öğrendiğim kadarıyla FİDA'dan şimdiye kadar sadece 106 bin TL alındı ve bu paranın tamamı da oyunculara dağıtıldı. Tabii ekipten parasını alamayanlar ve Semerci'nin ödeme yapması gereken daha birçok yer var. Bu durumla ilgili Semerci'nin ekibine yazdığı bir mektup var. O mektupta Semerci, ekibine şirketi Creavidi Film'in tüm gelir defterlerinin kontrol edebileceklerini, kendisinin de bu işten para kazanmadığını belirtiyor. Dün çıkan haberlerden sonra da Creavidi Film'in FİDA'ya dava açması bekleniyor. 'Nefes' cephesinde son durum budur sevgili okurlar.

Sabah

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın