KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Nereden nereye…

Acun'un Devler Ligi yarışmasında boy gösteren kayıp yıldız Tarık Daşgün, Boliç'in kaptanı olduğu takımda oynuyor. Fenerbahçe'de yıldızı parlayan Tarık, B.Bingölspor'da frene bastı. İşte Tarık'ın futbol öyküsü…

Nereden nereye…
17 EKİM 2009 CUMARTESİ 10:08
0
2129
0
AA aa
İNTERNETHABER- Yeteneğini takım oyununa yansıtamayan ve sönüp giden nice isimlerden birisi… Hayatı genç futbolculara ders olacak türden.

Show TV'de yayınlanan programda Tarık'ı görenler yıllar öncesine yolculuk yaptı. Futbolu takip edenler özellikle de Fenerbahçe taraftarları iç çekerek izlediler..

Uzun süre görmeyenler onu zor tanıdı. Saçı dökülmüştü çünkü. Boliç 39 o ise 36 yaşında. Ama görüntüler tam tersini söylüyor.

Maalesef Tarık yine eski Tarık'tı. Yine güzel bilek hareketleri izlettirdi ama sadece o kadar. Topu yine ayakta fazla tutuyor, çalım hastalığından kurtulamıyordu.

Maçın ikinci yarısında ceza sahasında kendini yere bıraktı. Penaltı numarasını kurt hakem Erman Toroğlu yutmadı. İkinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Oysa 14 yıl önce el üstünde tutuluyor, futbol kamuoyu onu gıptayla izliyordu..Müthiş top tekniği, kıvrak çalımları ve zarif ayak hareketleriyle rakiplerinin belini kırıyordu..

1995 yılında Fenerbahçe'ye transferiyle birlikte başlayan fırtınalı hayatı 2008'de BingölSpor'da noktalanacaktı. İnişi yavaş değil, çok ama hızlı oldu. Gelin Tarık Daşgün'ün fırtınalı hayatına bir göz atalım.

Tarık Fenerbahçe'ye nasıl kaçırıldı?

1994–1995 sezonunda Gençlerbirliği'nde top koşturan 22 yaşındaki Tarık harikalar yaratıyordu. Güçlü bir kadro hedefleyen efsane başkan Ali Şen ve ekibinin transfer listesinin ilk sıralarındaydı…

Sezonun bitimine bir hafta kala ortadan kayboldu. Keçirören'deki evinden alınıp Heybeliada'da villaya getirilmişti. Burası yönetici Şadan Kalkavan'ın eviydi… 120 milyar gibi rekor bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye imza attı.

Pazarlığı beden eğitimi öğretmeni yaptı

Yıllar sonra Tarık kaçırılmasıyla ilgili şunları söyleyecekti: "Kaçırma olarak söylendi hep ama ben kendi isteğimle gittim. O zamanlar transfer olurken belli bir tarihte imza atılıyordu ve o tarihe daha 15 gün vardı. Fenerbahçe yöneticileri o tarihe kadar başka bir kulüple anlaşmamam için beni Ankara'dan İstanbul'a getirdi. İmza atana kadar hiç ortaya çıkmadım. Ama hiç tecrübem olmadan büyük bir camiaya gidince psikolojim bozuldu. Kendimi farklı bir hayata kaptırdım ve neticede kendi kariyerimi kendim bitirdim. O zamanlar bizim menajerimiz ya da yol gösterecek kimsemiz de yoktu. Benim transferimi Ali Şen, Vefa Küçük ve Şadan Kalkavan'la beden eğitimi öğretmenim konuştu."

Onun için "Her maça dua ederek çıkar cuma namazlarını hiç kaçırmaz" diyen kim?

5 Haziran 1995'te Hürriyet gazetesinde yayınlanan bu haber çok ilginç.. Tarık'ın el üstünde olduğu günler. Bu yazı ibret vesikası gibi…İstanbul kulüplerine pazarlanma stratejisi… Hem basın açısından hem de Tarık açısından çok düşündürücüydü.. Medyanın Tarık'ı ilah mertebesinde tuttuğu dönemde, Korkut Göze "transferin gözdeleri" köşesinde bakın Tarık için neler söylemiş: "Tarık manevi duygularla dolu bir genç. Alacağı transfer parasıyla anne ve babasını hacca göndereceğini söylüyor. Her maça dua ederek çıkar ve her hafta cuma namaza gider."


Arabadan esneyerek girdi

Fenerbahçe kariyeri 3 yıl sürdü. Yeteneklerini çarçur eden isimler kervanına o da katılmıştı. Profesyonelliği bir türlü sindirememişti içine. Onu savunalar ‘Yeterli forma şansı bulamadı' dedi, ‘takım içi gruplaşmanın kurbanı oldu' dedi. ‘Sakatlıklar yakasını bırakmadı' da dendi. Ancak bir internet bloğunda onun hakkında bir anı vardı ki birçok şeyi özetliyordu.

“1995–1996 sezonu. Oğuz ve Aykut'un kovulmasına sebep olan meşhur Trabzon maçı sonrası içeride İstanbulspor ile oynanacak. Günlerden Cuma bilet almak için erken saatlerde kulüp binasının yolunu tuttum ama gişe açılmadığı için antrenmanı seyredeyim dedi. Oyuncular, Parreira herkes idmana başlamak üzere. O anda yanımdan sarı bir Opel Astra geçti tesislerden içeri girdi. Arabadan esneyerek Tarık indi. Belli ki yeni kalkmış yâda akşamdan kalmış, artık ne denirse”


Doping yapan Tarık'ın kanında ne çıktı?

Anadolu yollarına düştü yeniden. Sırasıyla Kocaelispor, Ankaragücü, Yimpaş Yozgatspor, Gençlerbirliği ASAŞ, Göztepe Sakarya, Karabük ve yine Yozgatspor'da top koşturdu.

Her gittiği kulüpte en fazla bir yıl kaldı.. Her yeni başlangıçta geçmişe sünger çektiğini belirten açıklamalar yaptı.

Cahilliğimin kurbanı oldum

Yozgatspor'da top koştururken 13 Kasım 2005'te oynanan Antalyaspor maçından sonra yapılan kontrolde, dopingli çıktığı tespit edildi. Tarık'ın dopingli yakalanmasına neden olan maddenin ise “esrar” olduğu saptandı.

Tarık, Yozgatspor Başkanı Kenan Yılmaz'a olayla ilgili şunları söylüyordu: “Futbol oynamadığım dönemlerde kullandım. Bu da idrarlarda çıkıyormuş. Kendimi boşlukta hissetmiştim. Cahilliğimin kurbanı oldum, hata ettim. Özür dilerim, beni affet ikinci numunemi vereceğim”

Bingölspor'da top koşturdu

Yozgatspor sözleşmesini feshetti. Futbol Federasyonu iki yıl futboldan men cezası verdi. Elazığ'da kısa dönem askerlik yaptıktan sonra 2008 yılı başında 3. lig 5. grupta mücadele veren Belediye Bingölspor ile 1 yıllık sözleşme imzaladı..

Ayağının tozuyla verdiği demeçte "B.Bingölspor'un bu güçle 3. Lig'i atlayarak 2. Lig'e çıkacağına inanıyorum. Bu konuda elimden geleni yapacağım."

Ama Bingölspor 2. lige çıkamadı..

Buradaki macerası da kısa sürdü… Taraflar opsiyonu uzatmadı…

kenthaber bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın