KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Netflix şifresini paylaşanlara kötü haber!

Netflix, hesap sahiplerinin aynı evde yaşamadığı kişilere şifre paylaşmasını durduracak ilginç bir adım atıyor.

Netflix şifresini paylaşanlara kötü haber!
18 MART 2022 CUMA 17:10
2
5279
0
AA aa

Netflix'in üyelik paketleri aslında 'kişi' değil, 'cihaz' odaklı. Farklı cihazlarda platforma giriş yapabilmeyi mümkün kılan Netflix'in bu özelliği  pek çok kullanıcı başka kişilerle "ortak" kullanım amacıyla yararlanıyor.

Şirketin hizmet şartlarına göre aynı ev haricindeki kişilerle şifre paylaşımı yasak. Ancak Netflix, bu konuda kullanıcılara zorluk yaşatmadı ve açıklamasında kendi ifadeleriyle "birlikte yaşayan kişilerin hesaplarını paylaşmalarını kolaylaştırdık" dedi.

Yaptığı açıklamada hesapların haneler arasında paylaşıldığı belirtilerek, "Bu durum üyelerimiz için harika yeni TV ve filmlere yatırım yapma yeteneğimizi etkiliyor" ifadeleri kullanıldı. 

ŞİFRE PAYLAŞMANIN SONU OLACAK

Hane dışında paylaşım yapan üyelerin bunu daha kolay ve güvenli bir şekilde yapabilmelerinin yanı sıra ekstra ödeme yapmalarını sağlama üzerinde de çalışıldığı ifade edildi. Bu ifadeler, başka yerdeki tanıdıklarla şifre paylaşmanın sonu olacağı anlamına geliyor. En azından, ücretsiz olarak.

 Ekstra ödeme süreci ilk olarak Şili, Kosta Rika ve Peru'da başlıyor. Hesap sahibiyle aynı evde yaşamayanları tespit edecek olan platform, Standart ve Premium planına sahip olan müşterilere 'Ekstra üye ekle' özelliği sayesinde birlikte yaşamadıkları iki kişi için yeni profil oluşturma imkânı tanıyacak.

Ekstra iki kişinin her biri kendi profili, kişiselleştirilmiş dizi/film önerileri, oturum adı ve şifresi olan yan hesaplar yaratabilecek. Netflix bunun ayrı bir üyelik açma maliyetinden daha ucuz olacağını belirtiyor.

Öte yandan Netflix, açıklamasında dünya genelindeki tüm Netflix kullanıcıları için bu özelliği devreye almadan önce söz konusu üç ülkedeki üyeler için bu özelliğin faydasını anlamaya çalışacaklarını ifade ediyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
11:47
Bingöl`de Jandarma`dan Suçlulara Geçit Yok!
Bingöl'de Jandarma'dan Suçlulara Geçit Yok!
Bingöl'de jandarmanın bir haftalık operasyon bilançosu açıklandı. Aralarında terör, uyuşturucu, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 hükümlü yakalanarak cezaevine gönderilirken, 42 bin 712 kök kenevir, silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
27.07.2026
11:46
Bingöl`de Oyun Parkları Yenileniyor
Bingöl'de Oyun Parkları Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, çocukların daha güvenli ortamlarda oyun oynayabilmesi amacıyla kent genelindeki parklarda çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve kauçuk zeminlerde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
27.07.2026
11:45
Bingöl`de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl'de Elektrik Akımına Kapılan Demir Ustası Hayatını Kaybetti
Bingöl merkezde yapımı süren bir inşaatta çalışırken elektrik akımına kapılan 40 yaşındaki demir ustası Aydın Atılgan, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Atılgan'ın ölümü ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.
27.07.2026
11:44
Bingöl`de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu taciri yakalandı
Bingöl polisinin çalışmasında uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.
26.07.2026
19:19
Budan;
Budan; 'İnsan doğduğu toprağı sırtında taşır'
Yıllardır Kazakistan'da yaşayan, uluslararası projelere imza atan, binlerce kişiye istihdam sağlayan iş insanı ve Kazakistan Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ahmet Budan, Bingöl Online'a konuştu. Budan; memleket sevgisinden ailesine, başarı anlayışından eğitime, insana yaptığı yatırımdan Türkiye'nin geleceğine kadar birçok konuda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte o röportajın detayları…
26.07.2026
17:18
TOKİ`den konut değil dert sahibi oldular!
TOKİ'den konut değil dert sahibi oldular!
Bingöl Esentepe Mahallesi Şeyh Ahmet Mevkii'nde inşa edilen 800 TOKİ konutunda anahtar teslim süreci yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 14 aydır hem kira hem taksit ödeyen hak sahipleri; teslim öncesi talep edilen KDV, Halkbank üzerinden sigorta yaptırma zorunluluğu iddiası, ek maliyetler ve dairelerdeki kalite sorunlarına tepki göstererek, 'Sosyal konutun sosyal yönü kalmadı' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın