KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Neyin denetimi?

Bingöl Belediyesi’nce gerçekleştirilen ve basına yansıyan esnaf denetimi haberini tepkiyle karşılayan ESOB Başkanı Ali Bayram: “Ruhsatsız olanı değil, ruhsatlı olan işletmeleri denetliyorlar. Bir de hijyen denetimi diyorlar. İşyerleri toz dumana mahkûm olmuş. Tozu toprağı mı denetliyorlar?” eleştirisinde bulundu.

Neyin denetimi?
27 TEMMUZ 2013 CUMARTESİ 01:13
0
4507
10
AA aa

Ramazan ayı nedeniyle Bingöl Belediyesi'nce esnaflara yönelik gerçekleştirilen denetimlerin basına yansıması üzerine açıklamada bulunan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, denetim yöntemini eleştirdi.

“TOZUN TOPRAĞIN ÖLÇÜMÜNÜ MÜ YAPIYORLAR?”

Denetimlerin ‘hijyen' ağırlıklı olduğunun belirtilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Bayram: “Şehir tozdan geçilmiyor. Sabah temizlenen raflar öğlene kalmadan yeniden toza bürünüyor. Esnaf perişanlık yaşarken, hijyen denetimi mi olur? Elbette ki hijyen denetimine karşı değiliz ama memleket toza mahkum olmuşken buna çözüm üretmeyip esnafı denetlediği söylemek bir çelişkidir, aciziyettir. Tozun toprağın ölçümünü mü yapıyorlar? Esnaf işyerini temizlemekten bıktı” dedi.

Denetlenen işletmelerin ruhsatlı işyerleri olduğuna da dikkat çeken Bayram, ruhsatsız işyerlerinin, tabla üzerinde yapılan satışın neden denetlenmediğini sordu.

Yapılan denetimlerde maske, eldiven ve benzeri malzemelerin kullanılmadığına da işaret eden Bayram, çıplak elle bir ürüne dokunmanın denetime aykırı bir davranış olduğunun da altını çizdi.

MİLLETİN SAĞLIĞI BOZULDU

Şehir merkezinin tozdan geçilmediğini vurgulayan Bayram: “Vatandaşların sağlık sıhhati gitti. Millet astım oldu. Bu yıl, bu ay ve hatta bugün doğan bebekler bile bu tozun zararını görmüştür. Bu tozun toprağın zararını doktorlarımız açıklasın. Eğer bu tozu tutmak faydalıdır diyorlarsa kabulümüzdür. Millet nefes alamıyor. Kültür Caddesi'nde en ufak bir çalışma yok. Orası da tozdan geçilmiyor. Esnaf da, vatandaş da perişan olmuş. Tozun toprağın önlemini almayanlar, kalkmış esnafa hijyen denetimi yapıyor. Bu kabul edilir bir tablo değildir” eleştirisinde bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
eşref saati (@Misafir_14694)
29 Temmuz 2013 Pazartesi 03:06
Ben sana inanıyorum başkan dik duruşunla bu ile hizmet edeceğine cesaretsizlere inat bu ile katkı sunacağına inanıyorum aday olmanı dört gözle bekliyorum Başkan
bingöllüüü (@Misafir_14690)
28 Temmuz 2013 Pazar 19:07
komedi gibi sanki belediyenin her şeyi tam eksiği yok millet toz yüzünden astım hastası ve değişik enfeksiyonel hastalıkların pençesine düşmek üzere değil belediye kalkmış esnafı denetliyor. hele önce kendi söküklerini yap sonra milleti denetle
yıldırım panter (@Misafir_14689)
28 Temmuz 2013 Pazar 19:04
belediye öncelikle sabahtan akşama kadar yapmadığı yolların kaç santim toz oluşturduğunu incelesin dükkanlarda...
Hakan Selek (@Misafir_14685)
28 Temmuz 2013 Pazar 03:55
Bir adam çıkıp bir konu hakkında konuştuğu zaman tarafsız, çekememezlik duygularımızı bir kenara bırakıp dinlediğimiz zaman Bingöl hak ettiği seviyelere ulaşır. Aşşağıda ki sözde sivanlı şahsın yorumuna anlam vermek mümkün değil. Ali Bayram ne demiş sen ne anlamışsın. ya gerçekten anlamamışsın yada amacın farklı olayı çarpıtma birilerine taraf olma derdindesin. Belediyede o cesaret olsaydı zaten kaçak iş yerlerine izin vermez olayı bu hallere taşımazdı.
titanyum (@Misafir_14683)
28 Temmuz 2013 Pazar 02:48
sayın baskan sağa sola kurduğunuz taksi duraklarınızla ilgilenseniz daha iyi olacak. yıllardır bu memlekette koltuklara yapışan adamlarsınız. illa ki rant kavgasından dolayı söylersiniz böyle şeyleri.taksiler otobüsler için mi var bu memleket.yapacagınız en buyuk hizmet istifa etmektir.
Kadir boz (@Misafir_14682)
27 Temmuz 2013 Cumartesi 23:25
Esnaf vergisini verecek senin tozunun altında bogulacak sonra gelip toz denetimi gerçekleştireceksin. Buda yetmezmiş gibi RUHSATSIZ-KAÇAK iş yerlerine sesini çıkarmayacak onları denetlemeden es geçeeksin gelip ruhsatı olan esnafı denetleyeceksin. Denetlemene kimse birşey demez halkın saglıgı en önemlisi ama dürüst ve adaletli olun biraz. Ali Bayramın açıklamasına sonuna kadar imzamı atarım.
Kıj Afatun (@Misafir_14679)
27 Temmuz 2013 Cumartesi 20:16
Bu lafın üzerine laf söylenmez.Tebrikler.
Hayata gülümse (@Misafir_14677)
27 Temmuz 2013 Cumartesi 16:49
Servi sivan haberi nasıl okumuş nasıl bir yorum çıkarmış anlamak zor. Büyük bir başarı. Birkez de ben Ali Bayramın söylediklerini anlatayım belki anlarsınız efendim.. Ali Bayram özetle şunu demiş, Ruhsatsız iş yerleri dururken onlara karışmayacaksın gelip ruhsatlı iş yerlerinde senden yani Belediyeden kaynaklanan sorunlar nedeni ile denetim yapacaksın Çelik çomak oynamaya benzer bu durum ki bende sonuna kadar katılıyorum Ali Bayrama
Servi Sivanim (@Misafir_14670)
27 Temmuz 2013 Cumartesi 01:40
Sayin ESOB Baskani,
Esnafimiz bizimdir, kardeslerimizdir. Ama esnafimiza da diger butun bingol halkina da sahip cikalim. Ortalik tozlu, astimdan bahsediyorsun, gidalara bulasinca onlar vucuda alinmiyor mu? Gida sagliginda saka da bahane de olmaz. Zabita ciplak elle dokunamaz da esnaf dokunabilirmi???
Bayanlarimiz kaldirimlarda oturan erkeklerin arasindan gecerken ve gozle taciz edilirken ESOB baskani olarak rahatsiz degilmisiniz. Kahvelerdeki sandalyeleri belediye mi kaldirima koyuyor. Sizde, esnaf ta belediye de uzerinize duseni yapmalisiniz.
Servi Sivanim (@Misafir_14668)
27 Temmuz 2013 Cumartesi 01:27
Denetimler halkimizin sagligi icin yapiliyor. Sayin baskan bu nasil bir aciklama. Ruhsatli isyerlerinin hijyen dokunulmazligi mi var? Hijyen kurallarinin nasil yapildigini biliyorsan, esnafinda gidalara nasil dokunmasi gerektigini, nasil muhafaza edilmesi gerektigini de biliyorsundur. Bunu neden esnafa anlatmiyorsun. Son tarihi gecmis urunleri esnafa uyarmayi bile korkuyoruz. Degil ciplak elle, ellerini dilleriyle yalayip lahmacun ve ekmek veren bazi bilincsiz esnafa neden gerekli egitim verilmiyor?Tozlu gidalari itiraf mi ediyorsun?
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın