KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Nöbetçi noter uygulaması ikinci el araç ticaretini hızlandırdı

MASFED Genel Başkanı Erkoç, nöbetçi noter uygulaması sayesinde vatandaşların hafta sonunda da ikinci el araç alıp satabildiklerini belirterek, 'Nöbetçi noterlik uygulamasının tekrar başlamasıyla ikinci el araç ticareti hız kazandı.' dedi.

Nöbetçi noter uygulaması ikinci el araç ticaretini hızlandırdı
12 AĞUSTOS 2021 PERŞEMBE 16:40
0
1139
0
AA aa

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, nöbetçi noterlik uygulamasının Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliğinin çalışmaları sonucu 2019'da hayata geçirildiğini anımsattı.

Aydın Erkoç, yeni tip korovirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen uygulamanın 31 Temmuz itibarıyla yeniden başladığını ifade etti.

Uygulamaya ara verilen dönemde ikinci el araç ticareti yapan tacirlerden ve noterlerden çok ciddi talep geldiğine işaret eden Erkoç, şunları kaydetti:

"Tacirler, hafta sonu gelen müşterilerin alacakları araca karar verdikten sonra devir işlemlerini gerçekleştirmek için yetkili tek kurum olan noterlerin açılmasını beklemek zorunda kaldıklarını söylüyorlardı. Bu durum, bir taraftan ikinci el araç ticaretini azaltırken, diğer taraftan çalışan vatandaşlarımızın işlerini aksatıyordu. Uygulamanın tekrar başlamasıyla hafta başını beklemek gerekmeyecek."

Vatandaşların hafta içinde fırsat bulamadıkları için otomobil alışverişine hafta sonları çıktıklarını dile getiren Erkoç, "Otomobil ticaretinde iş hacmi en yoğun cumartesi ve pazar günleri oluyor. Nöbetçi noter uygulaması sayesinde vatandaşların işlem yapmak için hafta içini beklemesine gerek kalmıyor. Nöbetçi noterlik uygulamasının tekrar başlamasıyla ikinci el araç ticareti hız kazandı." dedi.

Nöbetçi noterlerin çalışma saatlerinin uzatılması isteniyor

Erkoç, yeni uygulamayla nöbetçi noterlerin cumartesi günleri saat 16.00'ya, pazar günleri ise 14.00'e kadar hizmet verdiğini belirtti.

Sektör temsilcilerinin çalışma saatlerinin esnetilmesini istediklerini aktaran Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı: "Örneğin Ankara'da Esenboğa Havaalanı'na çok yakın mesafede bulunan ve kolay ulaşımı ve bünyesinde bulunan yüzlerce oto galeri sayesinde yüksek oranda ziyaretçi ağırlayan Otonomi'de de nöbetçi noterimizle araç almak isteyen vatandaşlarımıza hafta sonları da hizmet veriyoruz. Türkiye'nin her yerine 1 saat mesafede olduğumuz için hafta sonu herhangi bir ilimizden gelen vatandaşımız aracını alıp memleketine dönmek istiyor. Ancak nöbetçi noterlerin çalışma saatleri kısıtlı olduğu için bu pek mümkün olmuyor. Bunun yanında çalışanlar için tatil günü olan pazar günleri insanlar, alım satım işleri için daha ileri saatlerde fırsat bulabiliyor. Nöbetçi noterlerin çalışma saatleri biraz daha ileri alınabilirse vatandaşlarımızın alışverişi kolaylaşır."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2025
02:42
Bingöl`de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksiciler yeni zam tarifesini duyurdu. Bugün itibariyle geçerli olacak tarifeyle nereden nereye kaç liraya gidilecek? İşte yeni tarifenin detayları…
16.07.2025
02:41
Bingöl`de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl'de çeşitli programlar düzenlendi. 15 Temmuz demokrasi zaferinin 9'uncu yıl dönümünde şehitlikler ziyaret edilip dua edildi, akşam ise yürüyüş yapılıp demokrasi meydanında çeşitli etkinlikler icra edildi.
16.07.2025
02:38
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Türkiye'nin 81 ilinden 81 gazeteci ile 41 ülkeden davet edilen 119 yabancı basın mensubu İletişim Başkanlığı organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti. Sergilenen materyaller aracılığıyla o gece yaşananları yeniden hissettiklerini belirten Hakim Bayraktar; 'Bu müze, milletimizin iradesine sahip çıktığı, destansı bir direnişin hafızasıdır' dedi.
16.07.2025
02:37
Bingöl`de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de arızalı telefon bataryası değiştirildiği esnada patlayarak alev aldı. Tamir yapan telefoncu yaralanırken o anlar kameralara yansıdı.
16.07.2025
02:35
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 günde Bingöl dahil 64 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 306 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın