KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Norm kadrolar için devrim gibi karar

Aynı okuldaki iki öğretmenden norm fazlası olanın değil de diğer öğretmenin yer değiştirmesi işlemi hukuka uygun bulundu.

Norm kadrolar için devrim gibi karar
31 ARALIK 2008 ÇARŞAMBA 11:32
0
1817
0
AA aa
Aksaray İdare Mahkemesi, aynı okulda görev yapan iki öğretmenden norm fazlası olanın değil de diğer öğretmenin yer değiştirmesi işlemini hukuka uygun buldu. Söz konusu karar norm kadroda devrim niteliği taşıyor.

Aksaray'ın Gülağaç ilçesinin bir köyünde bulunan Düğüz İlköğretim Okulu'nda norm kadro sayısının azalması sonucu norm kadro yönetmeliği uyarınca norm fazlası öğretmenin yer değiştirmesi istendi. Konuyla ilgili Aksaray İdare Mahkemesi'ne açılan davada Mahkeme, norm fazlalık durumunda olan öğretmenin yer değiştirmesi gerekirken, fazla olan öğretmenin yer değiştireceği yerin kasaba statüsünde olması nedeniyle norm kadro fazlası olan öğretmenin değil, diğer öğretmenin yer değiştirmesi işlemini hukuka uygun buldu.

Mahkeme yer değiştirilecek yerin köy statüsünden daha üstün olan kasaba statüsünde olduğu için bu durumda norm kadro yönetmeliğinin değil, genel atama ilkelerinin uygulanması gerektiği düşüncesinden hareketle norm kadro içerisinde yer alan ve puanı fazla olan öğretmenin yer değiştirmesi gerektiğine karar verdi.

"HAKKANİYET GEREĞİ" NORM FAZLASI OKULDA KALDI

Gerekçeli kararda, köy statüsündeki aynı okulda görev yapan davacı öğretmen ve diğer öğretmenin, norm kadro sayısının azalması nedeniyle, kasaba statüsündeki şartları daha iyi olan okula atanmak için aynı anda talepte bulunmaları üzerine, "norm kadro" fazlası bırakılma usulünün yerine genel atama ilkelerinin benimsenmesinin "hakkaniyet gereği" olduğu ifade edildi.

Kararda, "Bu doğrultuda; genel atama ilkelerinin düzenleme altına alındığı Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin, "İl İçinde ve İller Arası Yer Değiştirmeler' başlıklı yer alan 12. maddesinde, atamaların okul veya kurumu tercih edenlerden hizmet puanı en fazla olandan başlanması suretiyle gerçekleştirileceği kuralı getirildiğinden, davacıdan hizmet puanı fazla olan Mehmet Kaymaz adlı öğretmenin Gülpınar İlköğretim Okulu'na atanmasına dair dava konusu işlem hukuka ve hakkaniyete uygun bulunmuştur" denildi.

Söz konusu karar, "norm kadro" konusunda bir ilk olurken, norm kadroda bir devrim niteliği taşıdığı belirtiliyor.

ANKA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın