KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Nüfus müdürlüğü hafta sonu da açık olacak

İstanbul Valiliği, referandumda oy verebilmek için T.C kimlik nolu yeni nüfus cüzdanı edinmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanacak. Nüfus müdürlükleri haftasonu da çalışacak.

Nüfus müdürlüğü hafta sonu da açık olacak
31 AĞUSTOS 2010 SALI 18:13
0
2276
0
AA aa

İstanbul Valiliği, referandumda oy verebilmek için T.C kimlik nolu yeni nüfus cüzdanı edinmek isteyen vatandaşların, hafta sonu dahil mesai yapacak nüfus müdürlükleri ve kentin merkezi yerlerinde kurulan mobil nüfus müdürlüklerinden değiştirme yapabileceklerini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde T.C kimlik numarası taşıyan belgelerin ibrazının Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından zorunlu kılındığı, bu nedenle T.C kimlik numarası bulunmayan vatandaşların eski nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 28 Ağustos tarihli kararında ise nüfus müdürlüklerinden alınacak ve seçmenin T.C kimlik numarasını da taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneğinin aslını sandık kurulu başkanlarına, eski nüfus cüzdanları, resmi daireler ve iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi belgelerle ibraz etmeleri halinde oylarını kullanabilecekleri hükmünün getirildiği hatırlatıldı.

Valilik açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Vatandaşlarımızın artan nüfus cüzdanı değiştirme ve nüfus kayıt örneği taleplerini karşılamak amacıyla nüfus müdürlüklerimiz 12.09.2010 tarihine kadar, resmi tatil günü ve hafta sonu da dahil hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır.

Ayrıca hizmeti vatandaşın ayağına götürmek amacıyla Valiliğimizce yeni tedbirler alınarak, ilimizin en yoğun ilçelerinden Fatih'te Eminönü Yeni Cami Meydanı, Beyoğlu'nda Taksim Meydanı, Gaziosmanpaşa'da Cumhuriyet Meydanı, Kadıköy'de İskele Meydanı ve Ümraniye'de Alemdağ Caddesi İGDAŞ yanında geçici mobil nüfus müdürlükleri oluşturularak hizmete açılacak.

Mobil nüfus müdürlükleri 01.09.2010 (yarın) sabah 08.30'dan akşam 23.00'e kadar çalışarak, 14.09.2010 tarihine kadar hizmet vermeye devam edecektir.''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın