KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Nüfus müdürlüğünde referandum mesaisi

12 Eylül'de yapılacak olan referanduma kadar kimlik numarası bulunmayan
vatandaşlar için İl Nüfus Müdürlüğü hafta sonu da mesai yapacağı
bildirildi.

Nüfus müdürlüğünde referandum mesaisi
14 AĞUSTOS 2010 CUMARTESİ 01:20
0
1789
0
AA aa
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Bilgetay, 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma kadar kimlik numarası bulunmayan vatandaşlar için hafta sonu da mesai yapılacağını belirtti.

İçişleri Bakanlığı'nın, nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi işlemleri ile ilgili Bingöl Valiliği'ne gönderdiği talimatta 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak halk oylamasında, seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası taşıyan belgelerin ibrazının, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 2010/381 sayılı kararı ile zorunlu kılındığı belirtildi. Karara istinaden nüfus cüzdan değiştirme taleplerinin artacağının değerlendirildiği ifade edilen talimatta, şunlar kaydedildi:

“Vatandaşlarımızın artan nüfus cüzdan değiştirme taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak nüfus müdürlüklerinde ihtiyacı karşılayacak sayıda nüfus cüzdanı bulundurulacaktır. Türkiye genelinde tüm nüfus müdürlükleri 12.09.2010 tarihine kadar cumartesi ve pazar günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır. Vali ve kaymakamlarımızca köy ve mahalle muhtarları bilgilendirilerek vatandaşlarımızın T.C. Kimlik Numarası olmayan nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri sağlanacaktır. Bunun yanında yerel medya imkanlarından da yararlanılarak kamuoyu aydınlatılacaktır. Valilerimiz konu üzerinde özenle duracak, il ve ilçelerindeki nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurarak mesai saatlerini hizmet sunumunda hiçbir aksamaya yol açmadan tüm talepleri karşılayacak şekilde yeniden düzenleyeceklerdir.”

12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak halk oylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası taşıyan belgelerin ibrazı zorunlu olduğunu ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 2010/381 sayılı kararı ile bildirildiğini ifade eden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Bilgetay, bu karara istinaden T.C. Kimlik Numarası Nüfus Cüzdanlarında bulunmayan vatandaşların Nüfus Cüzdanlarını değiştirmeleri konusundaki, taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak Bingöl Merkez ve bağlı İlçe Nüfus Müdürlükleri  12Eylül 2010 tarihine kadar Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacağını kaydederek, “Nüfus Cüzdanını değiştirmek isteyenlerden aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine bizzat başvurması halinde yeni Nüfus Cüzdanı tanzim edilerek imza karşılığı kendisine verilecektir. İkamet ettikleri Köy veya Mahalle Muhtarlığı tarafından tasdik edilmiş fotoğraflı Cüzdan Talep Belgesi. Son 6 ay içersinde çekilmiş, kişinin fiziki görünümüne uygun 2 adet fotoğraf. Eski Nüfus Cüzdanı” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın