KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Nüfus sayımı 2011'de

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 2011 yılında insanları evlerine hapsetmeden genel nüfus ve konut sayımı yapılacağını bildirdi.

Nüfus sayımı 2011`de
15 EKİM 2010 CUMA 09:53
0
2609
0
AA aa

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Şanlıurfa'da gerçekleştirilen, 'Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde 2009 Yılı Çalışmaları ile 2010 Yılı Planlarının Değerlendirilmesi' konulu toplantıya katıldı.

Toplantı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, 2011 yılında genel nüfus ve konut sayımı yapılacağını bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, 'Sayımı, insanları evlere hapsederek değil tamamen modern tekniklerle yapacağız' dedi.

Bu sayımda farklı bir teknik kullanılacağını dile getiren Bakan Yılmaz, sayım nasıl yapılacağıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Öncelikle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre belirlenmiş hanelere mektup göndermek suretiyle bilgi istenecek. Alınamayan sonuçlar varsa orada kurumumuz devreye girip, eksikleri tamamlayacak. Ayrıca 3-4 aya yayılacak ve 400-500 bin insanı kapsayacak daha ayrıntılı bir anket çalışması da yapılacak. Böylece örnekleme metoduyla nüfusumuzun profili de ortaya çıkarılacak. Tamamen yeni ve çağdaş yöntemlerle yapılacak bu çalışma bugün modern dünya ülkelerinin standardında olacak. Zaten istatistik konusu, Avrupa Birliğine uyum anlamında gerçekleştirilen 35 fasıldan birini oluşturuyor."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın