KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Nüfusta referandum mesaisi

 

12 Eylül de yapılacak olan referanduma kadar kimlik numarası bulunmayan vatandaşlar için İl Nüfus Müdürlüğü'nün hafta sonunda, bayram ve resmi tatillerde mesai yapacağı bildirildi.

Nüfusta referandum mesaisi
06 EYLÜL 2010 PAZARTESİ 00:05
0
1886
0
AA aa
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Bilgetay, 12 Eylül'de Anayasa değişikliği nedeniyle yapılacak olan referanduma kadar kimlik numarası bulunmayan vatandaşlar için hafta sonunda, bayram ve resmi tatillerde mesai yapılacağını belirtti.
 

İçişleri Bakanlığı'nın, nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi işlemleri ile ilgili Bingöl Valiliği'ne gönderdiği talimatta 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak halk oylamasında, seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası taşıyan belgelerin ibrazının, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 2010/381 sayılı kararı ile zorunlu kılındığı belirtildi. Karara istinaden nüfus cüzdan değiştirme taleplerinin artacağının değerlendirildiği ifade edilen talimatta, şunlar kaydedildi:
“Vatandaşlarımızın artan nüfus cüzdan değiştirme taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak nüfus müdürlüklerinde ihtiyacı karşılayacak sayıda nüfus cüzdanı bulundurulacaktır. Türkiye genelinde tüm nüfus müdürlükleri 12.09.2010 tarihine kadar cumartesi ve pazar günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır. Vali ve kaymakamlarımızca köy ve mahalle muhtarları bilgilendirilerek vatandaşlarımızın T.C. Kimlik Numarası olmayan nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri sağlanacaktır. Bunun yanında yerel medya imkanlarından da yararlanılarak kamuoyu aydınlatılacaktır. Valilerimiz konu üzerinde özenle duracak, il ve ilçelerindeki nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurarak mesai saatlerini hizmet sunumunda hiçbir aksamaya yol açmadan tüm talepleri karşılayacak şekilde yeniden düzenleyeceklerdir.”
 

12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak halk oylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası taşıyan belgelerin ibrazı zorunlu olduğunu ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 2010/381 sayılı kararı ile bildirildiğini ifade eden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Bilgetay, bu karara istinaden T.C. kimlik numarası nüfus cüzdanlarında bulunmayan vatandaşların nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri konusundaki, taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak Bingöl Merkez ve bağlı İlçe Nüfus Müdürlükleri 12Eylül 2010 tarihine kadar cumartesi ve pazar günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacağını kaydederek: “Nüfus Cüzdanını değiştirmek isteyenlerden aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine bizzat başvurması halinde yeni Nüfus Cüzdanı tanzim edilerek imza karşılığı kendisine verilecektir. İkamet ettikleri Köy veya Mahalle Muhtarlığı tarafından tasdik edilmiş fotoğraflı Cüzdan Talep Belgesi. Son 6 ay içersinde çekilmiş, kişinin fiziki görünümüne uygun 2 adet fotoğraf. Eski Nüfus Cüzdanı” dedi.
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın