KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

O firmanın sözleşmesi feshedildi

Bingöl’de 230 öğrencinin zehirlenmesinin ardından yükselen tepkiler ve yürütülen soruşturmalar neticesinde yemek firmasının sözleşmesi feshedildi. İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, bayramdan sonra yeni ihalenin yapılacağını belirtti.

O firmanın sözleşmesi feshedildi
10 EKİM 2013 PERŞEMBE 08:01
0
2685
1
AA aa

Bingöl'de taşımalı sistemde öğrenim gören öğrencilere yemek dağıtarak yaklaşık 230 öğrencinin gıda zehirlenmesine neden olan yemek firmasının Milli Eğitim ile olan sözleşmesi feshedildi.

Bingöl'de Merkez Gazi, Kırkağıl, Çeltiksuyu, Gözeler, Sarıçiçek, Gazi, Sancak ve Yamaç Pansiyonlu İlköğretim Okullarında taşımalı sistemle öğrenim gören 232 öğrenci, yemek firmasının çıkardığı öğle yemeğini yedikten sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikâyetleriyle hastanelere müracaat etmiş ve müşahede altına alınmışlardı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan olaydan sonra yemek firması hakkında soruşturma başlattı. Öğle yemeğinde öğrencilere makarna ve yoğurt vererek yaklaşık 230 öğrenci ve bazı öğretmenlerin gıda zehirlenmesine sebep olan yemekleri üreten firmanın sözleşmesi feshedildi.

Konu hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı: “Yemek firmasının sözleşmesi feshedildi yeni ihale yapacağız. İhale en kısa zamanda yapılacak. Araya bayram tatili giriyor. Okul müdürleriyle toplantı yaptık. Yaşanan olaydan sonra çocuklarda psikolojik sıkıntı oluşmuş, okul yemeğini yemiyorlar. Ailelerimiz yeni ihale yapılıncaya kadar idare edecek. Yeni ihale bayramdan hemen sonra yapılacak ve ihaleyi alan firma yemek dağıtımına başlayacak" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Bingollu (@Misafir_16009)
12 Ekim 2013 Cumartesi 00:26
Ne garip bir vaka. Firmanın yaklaşık 2000 kişiye dağıttığı yemek, sadece 230 kişinin zehirlenmesine neden oluyor. Yemeğin dağıtıldığı diğer okullarda herhangi bir olumsuzluk yok. Sözleşmenin feshedilmesi haksızlık bence. Milli eğitim müdürlüğü acele karar almış sanki. Acaba neden?
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın