KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

O günleri unutmadı!

28 Şubat Post Modern Darbesi sonrasında öğretmenliğe başladığı yıl zorla istifa ettirilen ve 15 yılın ardından tekrar atanan Saadet Çiçek Bamja, o günlerde yaşadıklarını unutamadı.

O günleri unutmadı!
28 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE 20:13
2
3180
0
AA aa

Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul'da öğretmenliğe başlayan 44 yaşındaki Saadet Çiçek Bamja, 28 Şubat 1997'de gerçekleşen Post Modern Darbe sonrasında zorla istifa ettirildi. 15 yıl sonra Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde göreve başlayan Evli ve 4 çocuk annesi Bamja, aradan geçen 22 yıla rağmen o günleri unutmadı.

Öğretmenlik yaptığı sırada okul idaresinin kendisine başörtüsünden dolayı mesleğini yapamayacağını söylemesi üzerine görevden alındığını aktaran Bamja, yaşadıklarını anlattı.

Görevine 15 yıl sonra döndüğünü ve şuan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bünyesinde görev yaptığını aktaran Saadet Çiçek Bamja, yaşanan post modern darbenin kısa süreceğini hissettiğini kaydetti.

28 Şubat'ı öğrencilik döneminin sonuna doğru yaşadığına değinen Bamja, "Mezun oldum ve öğretmenliğe başladım, başladığım gibi istifa ettirildim. Okul, idare ve dönemin öğretmenleri tarafından duruşum, varlığım reddedildi. Tek benimseyen öğrencilerimdi ve öğrencilerimle ağlayarak vedalaştım. En fazla 10 sene sonra geri döneceğim, beraber öğretmenlik yapacağız diye ayrıldım. Bu sürecin oldukça kısa süreceğini hissettim. O günün öğrencileri ve gençleri olarak bizler birçok durumun farkındaydık" dedi.

Oynanan oyunların farkında olduklarına dikkat çeken Bamja, "Ama maalesef günümüz gençliğinin eline ve hayatlarına tutuşturulan oyuncaklarla, günümüz gençliği uyuşturulmuş vaziyette. 28 Şubat sadece o dönemin öğrencilerine, gençliğine, memura vurmadı. O dönem yapılan eylemlerde, bu haksızlığa karşı duran, biranda kendini DGM'de yargılanırken bulan birçok insanın da günüydü. Ve birçok insan şuan içeride, hala içeride. Aslında bütün Türkiye bunun farkında ama 15-20 yaşlarında girenler şuan 35-40 yaşlarında ve hapishane köşelerinde çürüyorlar” dedi.

Yargı sürecinin hızlandırılması gerektiğine değinen Bamja, içerideki çalınmış hayatların tekrar döndürülmesi gerektiğini ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın