KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

O liste akp ile birlikte oluşturuldu

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, partisine yönelik çeşitli iddialar ve eleştiriler üzerine bir açıklama yayımladı.

O liste akp ile birlikte oluşturuldu
05 AĞUSTOS 2015 ÇARŞAMBA 23:46
0
2103
0
AA aa

MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Metin Özkan'ın HDP seçmenlerine yönelik elinde olduğunu iddia ettiği liste hakkında Baluken, “MHP'nin elindeki bu liste AKP ile birlikte oluşturulan ve gereği yapılmak üzere MHP'ye teslim edilen bir listedir. Amaç HDP'ye oy verenleri tehdit etmek, baskı altına almak, diz çöktürmektir. Bu listeyi hazırlayanlar derhal açığa çıkartılmalı ve yargı nezdinde hukuki süreç işletilmelidir. Bu listenin hazırlanmasına devletin hangi istihbarat kurumları yardımcı olmuştur? Bir siyasi partinin asla çalışma ve sorumluluk alanına girmeyecek olan bu fişleme listesini çantasında bulunduran danışman başta olmak üzere tüm sorumlular açığa çıkartılmalı ve haklarında derhal soruşturma açılmalıdır” dedi.

“İTİRAFI NİTELİĞİNDEDİR”

'Liste' iddiaları hakkında açıklama yapan Baluken, “HDP'nin Türkiye demokrasi güçleri ile birlikte 7 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğu başarıyı hazmedemeyen Milliyetçi Hareket Partisi o günden bugüne, siyasi etik ve ahlaki değerleri hiçe sayan bir üslup ve dil ile partimize ve seçmenimize yönelik her türlü hakaret ve saygısızlığı sergilemiştir. MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Metin Özkan'ın 4 Ağustos 2015 tarihinde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar ile durum çok daha tehlikeli bir noktaya gelmiştir. Özkan'ın parti seçmenlerimiz ile ilgili olarak çantasında 3.000 kişilik bir liste olduğunu ve bu listedeki isimleri tek tek okuyabileceğini ifade etmesi MHP'nin seviyesiz bir politik duruşunun ötesinde karanlık çevrelerle bir iş birliği içinde olduğunun itirafı niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

“MHP'NİN ELİNDEKİ LİSTENİN AKP İLE BİRLİKTE HAZIRLANDIĞI AÇIKÇA GÖRÜLMEKTEDİR”

Baluken, yazılı olarak yaptığı açıklamasında "Demokratik bir ülkede insanların Anayasal hakları ve demokratik tercihlerini özgürce kullanmalarından dolayı hedef alınması, onur kırıcı saldırılara maruz bırakılması asla kabul edilemez. Bu, olsa olsa karanlık rejimlerde yaşanabilecek bir durumdur. Türkiye tarihinde demokratik muhalefetin güçlendiği her dönemde, iktidarlarını korumak isteyen kesimlerin toplumsal gerginliği ve kutuplaştırmayı bilinçli bir şekilde artırarak faşist saldırılara zemin hazırladığına çokça şahit olduk. Bugün çantasında 3.000 kişilik listelerle dolaşanlar ile dün Sivas'ta, Elazığ'da, Maraş'ta, Çorum'da katliamlar yapanların aynı gelenekten gelmeleri tesadüf değildir. Demokratik muhalefetin temsilcisi olan partimize ve seçmenimize yönelik MHP'nin geliştirmiş olduğu bu saldırı, aynı dil ve üslubu kullanan AKP iktidarından bağımsız düşünülemez. MHP'nin elindeki listenin AKP ile birlikte hazırlandığı açıkça görülmektedir. AKP ve MHP, HDP seçmenini ortak düşman olarak görmektedir" açıklamasında bulundu.

“ÇOK DAHA TEHLİKELİ OLAYLAR YAŞANMASININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN YARGININ DURUMA EL KOYMASI GEREKİYOR”

Bir televizyon kanalında yayınlanan programda 'Kürtlerin kapıcı dahi yapılmayacağı Nişantaşı'nda HDP'ye 8 bin 178 oy çıktı' sözleriyle HDP'ye oy veren belli kesimlerin açıkça hedef gösterildiğini savunan Baluken, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Programda Nişantaşı, Bebek, Taksim, İzmir Karşıyaka, Ankara Çankaya seçmenleri özel olarak hedef alınmış ve Nişantaşı için 'Kürtlerin kapıcı dahi yapılmayacağı Nişantaşı'nda HDP'ye 8 bin 178 oy çıktı' denilerek ırkçı dalga o süreçte başlatılmıştı. MHP'nin elindeki bu liste AKP ile birlikte oluşturulan ve gereği yapılmak üzere MHP'ye teslim edilen bir listedir. Bu son derece tehlikeli bir durumdur. Amaç HDP'ye oy verenleri tehdit etmek, baskı altına almak, diz çöktürmektir. Çok daha tehlikeli olaylar yaşanmasının önüne geçilmesi için yargının bu duruma derhal el koyması gerekiyor. Bu listeyi hazırlayanlar derhal açığa çıkartılmalı ve yargı nezdinde hukuki süreç işletilmelidir. Bu listenin hazırlanmasına devletin hangi istihbarat kurumları yardımcı olmuştur? Bu da açığa çıkartılmalıdır. Bu listeyle ne amaçlanıyor? Ne yapılmak isteniyor? Hedef nedir? Bunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Bir siyasi partinin asla çalışma ve sorumluluk alanına girmeyecek olan bu fişleme listesini çantasında bulunduran danışman başta olmak üzere tüm sorumlular açığa çıkartılmalı ve haklarında derhal soruşturma açılmalıdır. Bilinmelidir ki bu tür kirli oyunları planlayanlar ve bu oyunun içinde olanlar asla amaçlarına ulaşamayacak, Türkiye'de partimiz çatısı altında her geçen gün daha da büyüyen demokratik muhalefetin güçlenmesini engelleyemeyeceklerdir” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2025
02:42
Bingöl`de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksiciler yeni zam tarifesini duyurdu. Bugün itibariyle geçerli olacak tarifeyle nereden nereye kaç liraya gidilecek? İşte yeni tarifenin detayları…
16.07.2025
02:41
Bingöl`de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl'de çeşitli programlar düzenlendi. 15 Temmuz demokrasi zaferinin 9'uncu yıl dönümünde şehitlikler ziyaret edilip dua edildi, akşam ise yürüyüş yapılıp demokrasi meydanında çeşitli etkinlikler icra edildi.
16.07.2025
02:38
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Türkiye'nin 81 ilinden 81 gazeteci ile 41 ülkeden davet edilen 119 yabancı basın mensubu İletişim Başkanlığı organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti. Sergilenen materyaller aracılığıyla o gece yaşananları yeniden hissettiklerini belirten Hakim Bayraktar; 'Bu müze, milletimizin iradesine sahip çıktığı, destansı bir direnişin hafızasıdır' dedi.
16.07.2025
02:37
Bingöl`de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de arızalı telefon bataryası değiştirildiği esnada patlayarak alev aldı. Tamir yapan telefoncu yaralanırken o anlar kameralara yansıdı.
16.07.2025
02:35
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 günde Bingöl dahil 64 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 306 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın