KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

O mitingde gönüllü gönülsüz gelip konuştuk

Bingöl İYİ Parti birinci sıra milletvekili adayı Ataoğlu, 16 Nisan referandumumu nedeniyle Genç ilçesinde düzenlediği Evet mitingi ile alakalı olarak; Genç ilçesinde düzenlediğim Evet mitingin döneminde bir parti sorumluluğum vardı. İnsanların bir isteği vardı. Gönüllü gönülsüz gelip konuştuk dedi.

O mitingde gönüllü gönülsüz gelip konuştuk
07 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE 04:32
21
5825
38
AA aa

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve partisinin Bingöl milletvekili birinci sıra adayı Kazım Ataoğlu, gazetemiz Bingöl Online'yi ziyaret etti.

Yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri nedeniyle önemli açıklamalarda bulunan Ataoğlu, kentteki çalışmalarının iyi bir noktaya geldiğini söyledi.

Vatandaşların hükümet çalışmalarını dikkatlice takip etmediğini belirten Ataoğlu; “Yaptığımız çalışmalar il ve ilçelerdeki çalışmalar sempati ile karşılanıyor. Benim daha önce birkaç dönem parlamentoda bulunmam dolayısıyla tanınma sıkıntısı yaşamadım ve insanlar aday olmamı da olumlu karşıladılar. Konuştukça dinleyenlerimiz daha çok artıyor ve toplumun önemli bir kesimi bu görüşlerimize katılıyor. Vatandaşlarımız hükümeti dikkatlice takip etmiyor, olan bitenleri takip etmiyor. Gelişmeleri takip etmiyorlar. Hal böyle olunca da değişim, yenilik gibi etkenleri geç kabul ediyor veya geç fark ediyorlar ama siz gidip ulaşırsanız, dokunursanız o zaman olumlu tepki veriyorlar” dedi.

“Bingöl'de 1-1-1 olabilir”

Bingöl'de vekil tablosunun değişebileceğini öngördüğünün altını çizen Ataoğlu, iddialı olan partilerin birer vekil alabileceğini söyledi.

Yüzde 10'luk baraj dilimine de değinen Ataoğlu; “Toplumun her kesimiyle mecliste temsil edilmesinde fayda var. Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 10'luk bir barak yoktur. Muhalefet olan bir parti yüzde 10 barajını çok görüyor ama iktidara geldiğinde onu kaldırmaktan vazgeçiyor. Buna ise istikrar diyor. Dolayısıyla bu durumun ortadan kalkması lazım. Çok seslilik dediğimiz bir meclisin olmasını istiyorsak, bu barajın ortadan kalkması lazım. Her ses, renk ve nefesin Türkiye'nin her tarafında bir karşılığı vardır. Demokrasilerde parlamento temsil makamıdır ve herkesin orada temsil yeri bulunması lazım. Toplum her kesiminin temsil edilmesinde her zaman fayda vardır. Bingöl'de geçmişte olduğu gibi üç milletvekili meclise gitmiştir, yine gitmesi lazım diyorum. Farklı partilerden. Türkiye'nin de Bingöl'ün buna ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

“16 yıllık iktidar, burada işsizlik sorununu çözememiştir”

Bingöl'ün en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Ataoğlu, AK Parti hükümetinin 16 yılda Bingöl'deki işsizlik sorununu çözemediğini vurguladı.

Ataoğlu; “Bingöl'de eksik olan işsizliktir, eğitimdir bunları çözmezseniz gerekiyor ve bunlara yönelik yatırımlar, teşvikler yapmak lazım.  Bingöl'de işsizlik ile ilgili bir sorun varsa hükümet bunu çözememiş demektir. Bu hükümet 16 yıllık iktidarlık süresince, burada işsizlik sorununu çözememiştir. İstihdama dayalı bir fabrika, tesis yapılamamıştır. Vatandaşlarımız çalışabileceği bir alan oluşamamış demektir. 7 yıl bakanlık yapmış Bingöl milletvekilinin yapamadıklarını da söylemesi gerekmez mi? ‘Şunları yapamadık' demesi gerekmez mi? Örneğin, Bingöl Üniversitesi ile övünüyorlar. Peki, bu öğrenciler burada mezun olduğu zaman herhangi bir işe rahat bir şekilde girebiliyor mu? İstihdam sorununu rahat giderebiliyor mu? Bunları söylemeleri lazım. Normal işsizliğin dışında üniversiteyi bitirmiş işsizlik sorunu ile karşı karşıya kaldık.  Çağ atlattık bu ülkeye diyenler, üniversite öğrencilerine iş bulamadıktan sonra bunlarla övünmenin ne anlamı var. Bu milletin huzuruna şunları yaptık diye, göğüsleri gerip konuşamıyorlar” dedi.

“Eleştirileri AK Parti'nin içinde olduğum zamanda yaptım”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı geçtiğimiz günlerde eleştiren Ataoğlu, benzer eleştirileri partinin içinde olduğu zamanlarda da yaptığını söyledi.

Ataoğlu; “Bingöl'de Cevdet Yılmaz ile 2007'de kazandık ve 2009'da kendisi bakan oldu. Bir il de bir vekil bakan olduğu zaman otomatikman ileri çıkar diğer vekil ise gölgede kalır. Örneğin, bir kurumun genel müdürlüğüne çıkıp ilimde şöyle bir sorun var diyorsun, sana verdikleri cevap ise ‘Sayın bakanın bundan bilgisi var mı?' oluyor. Bana böyle söylemelerine hakları yok ama öyle işliyor. Aynı ilden bir vekil bakan olursa diğerleri geride kalıyor. Cevdet Bey bakan olduktan sonra işler onun üzerinden olmaya başladı. Öte yandan ben eleştirilere İYİ Parti'ye geçince yapmadım. Bu eleştirileri AK Parti şemsiyesi altında olduğum zamanlarda da yaptım. Yanlışlarımızı söyledim. Yoksa ayrıldım diye yapmadım, yapmıyorum” dedi.

“Yetkisini kenara koymuş”

Başbakan Binali Yıldırım'ın yetkilerini kullanmadığını belirten Ataoğlu; “İki güçlü başkanla yönetim olmaz. Başbakan Binali Yıldırım'ın yetkisi var ama kenarda duruyor. Onu kabullenmiş. Yetkisini kenara koymuş. Başkanlık diktatörlük demek değildir. Başkan bu ülkeyi keyfi olarak yönetemez. Biz eğer o başkanı yasalarla denetleyebiliyorsak onun adı başkanlık sistemidir. Denetlenebilirse eğer. Denetlenmezse ise bu sizi tek adamlık rejimine götürür. Parlamenter sistem bu milletin ruhuna daha uygun bir sistemdir. Ama başkanlık sisteminde milletvekili aradan çıktığı zaman kimi soracaksınız sıkıntılarınızı” diye konuştu.

“Gönüllü gönülsüz gelip konuştuk”

16 Nisan Başkanlık Sistemi referandumu nedeniyle Genç ilçesinde bir ‘Evet' mitingi düzenleyen Ataoğlu, mitingi neden yaptığı açıkladı.

Ataoğlu'nun açıklaması şu şekilde: “Ben bazı şeyleri gördükten sonra parlamenter sistemden yana olmayı tercih ettim. Genç ilçesinde düzenlediğim ‘Evet' mitingin döneminde bir parti sorumluluğum vardı. İnsanların bir isteği vardı. Gönüllü gönülsüz gelip konuştuk. O mitinge bile ne gibi sıkıntılar çıkardılar bana Allah bilir. Denetlenebilir olmayan başkanlık sistemine karşıyım diyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28790)
14 Haziran 2018 Perşembe 01:47
SOL PARTİLER ÇOĞALIYOR İYİ ABLA SOL PARTİ SADET SOL PARTİ GİDİN BİR GÜN PİŞMAN OLURSUNUZ AMA GEÇ OLUR 24 HAZİRAN DAN SONRA KAZIM BEY BİDAHA KİMSE GÖRMEZ BU EMİN OLUN
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28509)
09 Haziran 2018 Cumartesi 16:59
Genç delikanlıdır fikirler ne olursa olsun milliyetçidir ak partiye dersini verir genç i adam yerine koymamak nedir gösterin arkadaşlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28507)
09 Haziran 2018 Cumartesi 16:44
hanefi bey gibiler varken kazımbeye tekrar şükür etmek zorunda kaldık memleketin haline bakınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28449)
08 Haziran 2018 Cuma 13:37
2006 yıllında gazzeye yapılan saldırıda israil dostluk grubunun başkanıydı diyorlar doğru mu bu mirem
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28446)
08 Haziran 2018 Cuma 12:08
yazık sana be, koskocaman bir aşiretin manevi önderisin. kendini düşürdüğün duruma bak, sen aşiretine gerçek manada değer vermiş olsaydın Bingölde hiçbir siyasi seninle baş edemezdi. Ama sen aşiretine değer vermedin, onları maddi manevi kalkındırtmadın, bilinçlendirtmedin, eğittirmedin, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini öğretemedin sadece kendi seçimlere girdiğinde birlik beraberlikle ilgileniyordun. Mire sen bu şekilde hem kendine hem de güzide aşiretine büyük zararlar verdin ve halen veriyorsun. Allah seni de cevdet yılmazı da başımızdan eksik etsin artık. Amin..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28445)
08 Haziran 2018 Cuma 12:04
resmen ben çok ....... biriyim bundan sonra benim sözlerime inanmayabilirsiniz demek istiyor. aynen Süleyman Demirel gibi, dün dündür bugün bugündür. Madem dün sana inandığımız için hatalıydık peki bugün sana niye inanalım ki? Mirem inşaAllah diyorum Zıkte seni ezici çoğunlukla saf dışı bırakacaktır. Zıkteye yakışanı da budur....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28430)
08 Haziran 2018 Cuma 01:40
REFAH PARTİSİ VE AKPARTİ YE DE HERHALDE GÖNÜLSÜZ GİTTİN ZATEN ÇIKMIYORSUN YARINDA ÇIKIP DEMEYESİN İYİ ABLAYA GÖNÜLSÜZ GİTTİM SENİN SAĞIN SOLUN BELLİ OLMAZ AMA ATAOĞLU BUNU BİLMEN LAZIM ARTIK MİLLET YEMİYOR SENIN BU BOŞ LAFLARINI
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28428)
08 Haziran 2018 Cuma 00:48
SEN İKİDE BİR PARTİ DEĞİŞTİR NASIL OLSA DİYORSUN BENİM PEŞİMDEN GELİRLER KUSURA BAKMA MECBUR DEĞİLİZ SENİN ARKADAN KOŞALIM SEN KEYFİNE BAK
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28426)
08 Haziran 2018 Cuma 00:20
Feyzi bey yanındaki kısalar sana oy kaybettiriyor onlardan kurtul dibe vurmuşlarla gezme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_28422)
07 Haziran 2018 Perşembe 23:54
BIKTIK ARTIK SENDEN YA ALLAH İÇİN ARTIK YETER ÇORAP DEĞİŞTİRCESİNE PARTİ DEĞİŞTİRİYORSUN ARTIK KİMSE YEMEK VALLAHİ GİT ARTIK KENDİ KÖYÜNDEN BİLE OY ALAMAZSIN AMA BELKİ ÇAYTEPE VE MEZRALAR SENİN HİMETİN İÇİN OY VERİRLER ÇOK HİZMET YAPMIŞSIN YA
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
27.04.2024
12:12
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Lokanta ve kafelerde satılan yiyecek-içeceklerle ilgili yeni KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, lokanta ve kafelerde yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV 20'ye yükseldi.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın