KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Obama için 44 kurban kestiler!

ABD'de değil Van'da!

Obama için 44 kurban kestiler!
08 KASIM 2008 CUMARTESİ 09:56
0
1405
0
AA aa
Van'ın Gürpınar ilçesi Çavuştepe köyünde, Amerika'nın 44. Devlet Başkanı olan Barack Obama için 44 kurban kesildi.

;Köylüler, Obama'ya dünyadaki savaş ve terörü durdurması çağrısında bulunarak, Beyaz Saray'a, şefkat ve umudun simgesi olarak ünlü Van kedisi göndereceklerini söyledi.

Köylüler, cuma namazından sonra köy meydanında Obama için 44 koyun kurban etti. Obama'nın dedesi Müslüman olduğu için kurban kestiklerini dile getiren köylüler, Obama'dan dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz ve savaşların durdurmasını istedi. Kurbanlıkların kesildiği alanda 'İçimizden birisin', 'Obama Vanlılar seni seviyor', 'Sen dünyanın kaderini değiştirecek adamsın' şeklinde posterler açan köylüler Obama'ya olan sevgilerini dile getirdi.

Köylüler adına basın açıklaması yapan Abdulkerim Kulaz, Barack Obama'nın ABD'nin yeni başkanı seçilmesinin, dünyada yaşanan demokrasi harekatının en bariz örneği olduğunu belirtti.
Fakir bir ailenin çocuğu olarak, çalışma ve yaşam azmiyle zorlu yolda bu zaferi kazanan Obama'yı kutladıklarını ifade eden Kulaz, "Kendisine duymuş olduğumuz sevgiyi ifade etmek için ve ABD'nin 44. başkanı olması vesilesiyle 44 kurban keserek başarısını kutlamak istedik. Türkiye halkının başından beri Obama'yı destekliyor olması da kendisine duyduğumuz sevgiyi körüklemiştir. Umarız dünya kardeşliği için savaşsız ve kaossuz bir barış ortamı için çaba sarf edecektir." dedi.

Obama'yı Van'a davet eden Kulaz, köylüler olarak şefkat ve umudun simgesi olan bir Van kedisini kendisine hediye etmek üzere Beyaz Saray'a göndereceklerini kaydetti.

Yapılan basın açıklamasından sonra davul zurna eşliğinden halay çekerek eğlenen köylüler, ardında kurbanlarını kesti.
Köyde toplanan 60 kişi, kurban etinden yapılan kavurma pilav yemeğini yedi.
Kurbanlık etin, fakirlere de dağıtılacağı belirtildi.

Cihan
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın