KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Eylül 2025 Cumartesi
°C

'Obama ile aynı hayalleri paylaşıyorum'

Alman Yeşiller Partisi'nin eş başkanlığına seçilen Cem Özdemir'den Türkiye'ye mesaj

`Obama ile aynı hayalleri paylaşıyorum`
21 KASIM 2008 CUMA 10:43
0
1020
0
AA aa
Alman Yeşiller Partisi'nin eş başkanlığına seçilen Cem Özdemir, Türkiye'nin AB'ye girebilmesi için reformlarına devam etmesi gerektiğini belirtirken, Almanya'nın Obama'sı yorumları için de Obama ile konumlarının farklı olduğunu ancak aynı hayalleri paylaştıklarını açıkladı.

Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir, Alman Yeşiller Partisi'nin eş başkanlığına seçilmesinin ardından başkent Berlin'de partinin merkezinde yabancı basınla bir araya geldi.

Yabancı basınla olan görüşmesinin ardından İHA'nın sorularını yanıtlayan Özdemir, Türkiye'nin AB üyeliğiyle alakalı olarak reformlara devam edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Türkiye'nin AB'ye girebilmesi için hem Türkiye'de bazı şeylerin değişmesi gerekiyor, hem de burada. Çizgi devam edecek. Biz iyi günlerde de dostuz, kötü günlerde de. Ama bir konunun ısrarla altını çiziyoruz: reformlara devam” dedi.

Almanya'da yaşayan göçmenler ile ilgili somut politika projeleri olup olmadığı sorusu üzerine Özdemir, “Yeşiller Partisi zaten göçmen politikasında aktif bir parti olarak biliniyor. Biz baştan beri çift vatandaşlığı savunan bir partiyiz. Irkçılıkla mücadele konusunda çaba sarf eden bir partiyiz. Dolayısıyla, bunu devam ettireceğiz. Ama yaklaşımımız etnik kökenden ziyade, sosyal olacak. Yani bizim için, okuldaki bir sorun, bir Türk sorunu ya da bir İslam sorunu değil. Okuldaki soruna biz sosyal olarak bakıyoruz. Dolayısıyla bunun içine Almanlar da giriyor, başka etnik gruplar da giriyor. Bunlara daha fazla destek sağlamak ve yardım organları üretmek istiyoruz. Eğitim politikası Almanya'da başlı başına değişmeli” diye konuştu.

Öte yandan Cem Özdemir Obama ile değişim konusunda aynı düşünceyi paylaştıklarını ifade etti. Kendinizi Almanya'nın Obama'sı olarak görüyor musunuz şeklindeki soruya ise Özdemir, “Ben Almanya'nın Cem Özdemir'iyim. Yani dolayısıyla ismimi değiştirecek vaziyette değilim. Obama ABD'de başkan oldu, ben de burada parti başkanı oldum. Dolayısıyla konumumuz farklı. Ama tabi Obama ile bizi yani partiyi birleştiren bir konu var. Biz de dünyanın değişebileceğine inanıyoruz. Yani her şey olduğu gibi kalmak zorunda değil. Biz de kolları sıvadık. Biz Almanya'yı değiştirmek istiyoruz, o da ABD'yi değiştiriyor. Dolayısıyla aynı hayalleri ve aynı iyimser bakışı paylaşıyoruz” ifadesini kullandı.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
05.09.2025
17:39
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de
Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 21 Eylül 2025 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.09.2025
21:12
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi KYK yurt ücretleri geçen yıla göre yüzde 40 zamlı açıklandı. Başvurular 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bingöl'de yurt başvurusunda bulunacak üniversiteliler ne kadar ödeyecek? İşte ödeme tablosu…
04.09.2025
20:16
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti!
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti! 'Sözler tutulmadı!'
Basınla buluşan 12Bingölspor Başkanı M.Engin Özturan, kamuoyundan ve iş dünyasının ilgisizliğinden yakındı; 'Kombine bilet 2 bin TL ve şu ana kadar 130 bilet satıldı. Cevdet Bey'in öncülüğünde iş insanlarıyla bir araya geldik. Hemen hemen herkes Bingölspor'a sponsor olacağı sözünü verdi. Oradan sadece Ahmet Budan, bir de Katılım Evim'den Serdar Turhan'a teşekkür ediyoruz. Onların dışında hiç kimseyle iletişime geçemedik. Ne telefonlarımıza baktılar ne herhangi bir bağışta bulundular!'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın