KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Obama'dan nazarbayev'e nükleer davet

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Robert Blake, ABD Başkanı Barack Obama'nın Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbeyev'i Küresel Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne davet ettiğini bildirdi.

Obama`dan nazarbayev`e nükleer davet
15 ARALIK 2009 SALI 21:58
0
1058
0
AA aa

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Robert Blake ile Astana'da bir araya geldi. Bölgesel güvenlik meselelerini ele alındığı görüşmede, iki ülke kurumları arasındaki stratejik işbirliği çalışmalarının güçlendirilmesi, gelecek yıl kurumlar arasında karşılıklı ziyaretlerin yapılması, ticaret hacminin artırılması gibi konuların ele alındı.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Saudabayev, ABD'nin Kazakistan'ın 2010 Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanlığına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blake ise yaptığı açıklamada, Kazakistan'a AGİT dönem başkanlığında desteklerinin süreceğini bildirdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i gelecek yıl Nisan'da Beyaz Saray'da Obama'nın başkanlığında yapılacak Küresel Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne davetini Saudabayev'e iletti. Afganistan'da durumun normalleşmesi için Kazakistan'ın gösterdiği gayretleri takdir ettiklerini söyleyen Blake, bölgesel barışın biran önce sağlanmasının gerektiğini belirtti. Kazakistan'a iki günlük resmi ziyarette bulunan Robert Blake, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov tarafından da kabul edildi.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın