KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Obama'yı memnun eden senato kararı

ABD'de Senato Bankacılık Komitesi finansal düzenleme yasa tasarısını onayladı.

Obama`yı memnun eden senato kararı
23 MART 2010 SALI 16:34
0
1324
0
AA aa

Komite'nin dün 10'a karşı 13 oyla kabul ettiği yasa tasarısı Senato'ya gönderilecek. Senato Bankacılık Komitesi'nin Demokrat Partili Başkanı Christopher Dodd'un hazırladığı yasa tasarısı, hükümete, ekonomiyi tehdit ettiği düşünülen finansal şirketleri parçalama ve finans müşterilerinin haklarını koruyacak yeni tüketiciyi koruma kurulu oluşturulması yetkisi veriyor.

Yasa tasarısı Fed'e sigorta şirketi gibi bankacılık faaliyeti göstermeyen büyük finansal şirketleri denetlemesi yetkisi ile bankaların hedge fonlara ve özel sermaye fonlarına yatırımlarına sınırlama getiren kuralları da kapsıyor.

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Senato Bankacılık Komitesi'nin finansal düzenleme yasa tasarısını onaylamasından memnun olduğunu açıkladı.

Obama, ''Şimdi, finansal sistemimize sorumluluk ve denetim getirecek ve Amerikalı vergi mükelleflerinin, büyük bankalarımızın ve finansal kuruluşlarımızın sorumsuzluğunun bedelinini yeniden ödememesini sağlamaya yardımcı olacak gerçek finansal reformu geçmeye bir adım daha yakınız'' dedi.

Önlemleri güçlendirmek için mücadele sözü veren Obama, senatörlere, yasa tasarısının etkisini azaltma çabalarına direnme çağrısında bulundu.

Öte yandan Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABD hükümetinin, büyük bankaların aldığı riskleri engellemeyecek ve güçlü tüketici koruması sağlamayacak bir finansal düzenleme yasa tasarısını kabul etmeyeceğini söyledi.

Amerikan Yatırım Enstitüsü'nde yapacağı konuşma metnine göre, milletvekillerine, krize yol açan finansal şirketleri değil, finansal krizden zarar görmüş aileleri ve işletmeleri dinlemesi çağrısında bulunan Geithner, ''Tüketicilere güçlü koruma sağlayacak, büyük finansal kuruluşların aldığı risklere güçlü kısıtlamalar getirecek, ekonomiyi ve vergi mükelleflerini gelecek krizlerden koruyacak güçlü araçları oluşturacak gerçek reformları yapıp yapamayacağız bir sınavla karşı karşıyayız'' dedi.

''Bu sınavın gerekli koşullarını karşılamayacak bir yasayı kabul etmeyeceğiz'' Geithner, ABD'nin, finansal reformu yapma savaşında ''dönüm noktasıyla'' karşı karşıya olduğunu ifade etti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın