HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması üzerine verdiği önergede, Diyanet Vakfı tarafından icraya verilen esnafı sordu: 'Diyanet Vakfına bağlı iş yerlerine mahkeme kararı ile yapılan ödeme emirlerini durduracak mısınız?'
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM'ye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması üzerine bir önerge verdi.
Önergede, Diyanet Vakfı tarafından icraya verilen esnafın sorunları dile getirilirken, şu ifadeler yer aldı:
“Bingöl ilinde, Diyanet Vakfına ait 114 iş yerinin esnafları, kira alımlarında kolaylık beklerken vakıf tarafından kiraların ödenmesi adına icraya verilmişlerdir. Pandemi sebebi ile sürekli olarak kısmi ve tam kapanmadan muzdarip olan esnaflar, hiçbir gelir elde edemedikleri bu dönemde, bir inanç kurumu tarafından ödeme yapılmasına zorlanmakla beraber, mahkeme kararıyla tamamen çaresiz bırakılmışlardır. Tepkiler üzerine mahkeme kararının bir süre durdurulduğu esnaflara ifade edilmiş fakat resmi bir prosedürün henüz uygulanmadığı yine esnaflarımız tarafından dile getirilmiştir. Yani icra ve ödeme emri hali hazırda devam etmektedir. Esnaflarımızın beklentileri mahkeme kararının derhal durdurulması yine mahkeme kararı ile kendilerine tebliğ edilmesi yönündedir.
Bu bağlamda;
1.) Diyanet Vakfına bağlı iş yerlerine mahkeme kararı ile yapılan ödeme emirlerini durduracak mısınız?
2.) Geçmiş dönemlere ait kira borçlarının alınmaması konusunda talimatınız olacak mı?
3.) Bu işyerlerinden, pandemi sonlanana kadar kira alınmaması için bir adım atacak mısınız?”
Bu sayfada PKK'ya destek veren herkesin bir günlüğüne 'dağlara gel, dağlara' şarkısındaki gibi dağlara gitmesini istiyorum. Başkasının çocuğunu ölüme gönderip DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARI altında PKK'çı olmak cesaretin değil İHANET(Kürt çocuklarının kanın üzerinde yükselmek)in ve HAİN(Devletin nimetlerinden faydalanıp nankörlük etmek)liğin göstergesidir. İlginç bir şey daha SOSYAL YARDIMLARdan en çok bu kişiler yararlanır; DEVLET dairelerinde en çabuk bunların sözü geçer. Dağdaki gençler dağdan inerse önce bu HAİNLERİ yok eder.
Hayret tek bir yorum yok demekki esnaf razı her cami çıkışında yardım ha yardım sonra utanmandan esnaftan kira istiyorlar kapalı olan esnaftan nasıl bir birlik beraberlik kardeşliktir bu hocalar çıkıp desin hutbede zulümdür yermi yemez..!
@Misafir Kullanıcı Bölge esnafı PKK'nın kepenk indirme eylemlerindeki alçaklığını bildiği için TERÖR ÖRGÜTÜnün sesi olan Parti'nin etkinliklerine ses vermiyor. Selahattin DEMİRTAŞ'ı bu ülkenin kanunlarına teslim eden KÜRT HALKI, kimin kendisi için çalıştığını gayet iyi biliyor. Büyük gösteriler ve cafcaflı laflarla AÇLIK GREVIne başlayıp iki üç gün sonra MIDESİnin isyanıyla TIKINAN HDP'li vekillerin sessiz sedasız açlık grevlerini bitirdiklerini de gördük. Sizin gayeniz KÜRTLER'in hayatını kolaylaştırmak değil zehir etmektir. O yüzden KÜRTLER PKK'yı yok eden DEVLETe sessiz kalarak destek veriyor.
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
30.12.2025
14:04
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye, belirsizlikler ortasında istikrar adası'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Savaşların ve çatışmaların ortasında istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye var' dedi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin bu yıl 1,5 trilyon doları aşacağını, enflasyonda ise 2027'de tek haneli rakamların hedeflendiğini söyledi.
30.12.2025
13:26
Bayraktar, Kadın Meclisi'nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turhan Kitap-Kırtasiye'de düzenlenen Kitap Atölyesi programında Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, Aşkın Sağı Solu adlı romanı üzerine söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.
2025–2026 Mesleki Yarışmaları Bingöl il finallerinde Kur'an-ı Kerim, hafızlık, ezan ve hutbe okuma dallarında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, lise ve ortaokul kategorilerinin tamamında dereceler elde ederek Bingöl'ü bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın