KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
9 °C Açık

'Ödeme emirlerini durduracak mısınız?'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması üzerine verdiği önergede, Diyanet Vakfı tarafından icraya verilen esnafı sordu: 'Diyanet Vakfına bağlı iş yerlerine mahkeme kararı ile yapılan ödeme emirlerini durduracak mısınız?'

`Ödeme emirlerini durduracak mısınız?`
17 MAYIS 2021 PAZARTESİ 15:47
14
2641
5
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM'ye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması üzerine bir önerge verdi.

Önergede, Diyanet Vakfı tarafından icraya verilen esnafın sorunları dile getirilirken, şu ifadeler yer aldı:

“Bingöl ilinde, Diyanet Vakfına ait 114 iş yerinin esnafları, kira alımlarında kolaylık beklerken vakıf tarafından kiraların ödenmesi adına icraya verilmişlerdir. Pandemi sebebi ile sürekli olarak kısmi ve tam kapanmadan muzdarip olan esnaflar, hiçbir gelir elde edemedikleri bu dönemde, bir inanç kurumu tarafından ödeme yapılmasına zorlanmakla beraber, mahkeme kararıyla tamamen çaresiz bırakılmışlardır. Tepkiler üzerine mahkeme kararının bir süre durdurulduğu esnaflara ifade edilmiş fakat resmi bir prosedürün henüz uygulanmadığı yine esnaflarımız tarafından dile getirilmiştir. Yani icra ve ödeme emri hali hazırda devam etmektedir. Esnaflarımızın beklentileri mahkeme kararının derhal durdurulması yine mahkeme kararı ile kendilerine tebliğ edilmesi yönündedir.

Bu bağlamda;

1.) Diyanet Vakfına bağlı iş yerlerine mahkeme kararı ile yapılan ödeme emirlerini durduracak mısınız?

2.) Geçmiş dönemlere ait kira borçlarının alınmaması konusunda talimatınız olacak mı?

3.) Bu işyerlerinden, pandemi sonlanana kadar kira alınmaması için bir adım atacak mısınız?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Murat Aşan (@sewurafatun)
19 Mayıs 2021 Çarşamba 01:20
Yürü be Erdal abi (pardon Sn. Vekilim) Afatlarin gururu, Bingöl'ün onuru insallah sorularına cvp verir, sorunlar giderilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83162)
18 Mayıs 2021 Salı 19:19
Siz kendi oto parkınıza giren otolardan ücret almayın görelim sizi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83158)
18 Mayıs 2021 Salı 10:25
Yıllarca bedavaya yakın bir ücretle oturdular, birazda ödeme yapsınlar haaaa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83153)
18 Mayıs 2021 Salı 04:24
Bu sayfada PKK'ya destek veren herkesin bir günlüğüne 'dağlara gel, dağlara' şarkısındaki gibi dağlara gitmesini istiyorum.
Başkasının çocuğunu ölüme gönderip DEVLETİN ŞEFKATLİ KOLLARI altında PKK'çı olmak cesaretin değil İHANET(Kürt çocuklarının kanın üzerinde yükselmek)in ve HAİN(Devletin nimetlerinden faydalanıp nankörlük etmek)liğin göstergesidir.
İlginç bir şey daha SOSYAL YARDIMLARdan en çok bu kişiler yararlanır; DEVLET dairelerinde en çabuk bunların sözü geçer.
Dağdaki gençler dağdan inerse önce bu HAİNLERİ yok eder.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83145)
17 Mayıs 2021 Pazartesi 21:24
Hayret tek bir yorum yok demekki esnaf razı her cami çıkışında yardım ha yardım sonra utanmandan esnaftan kira istiyorlar kapalı olan esnaftan nasıl bir birlik beraberlik kardeşliktir bu hocalar çıkıp desin hutbede zulümdür yermi yemez..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83152)
18 Mayıs 2021 Salı 04:23
@Misafir Kullanıcı Bölge esnafı PKK'nın kepenk indirme eylemlerindeki alçaklığını bildiği için TERÖR ÖRGÜTÜnün sesi olan Parti'nin etkinliklerine ses vermiyor.
Selahattin DEMİRTAŞ'ı bu ülkenin kanunlarına teslim eden KÜRT HALKI, kimin kendisi için çalıştığını gayet iyi biliyor.
Büyük gösteriler ve cafcaflı laflarla AÇLIK GREVIne başlayıp iki üç gün sonra MIDESİnin isyanıyla TIKINAN HDP'li vekillerin sessiz sedasız açlık grevlerini bitirdiklerini de gördük.
Sizin gayeniz KÜRTLER'in hayatını kolaylaştırmak değil zehir etmektir. O yüzden KÜRTLER PKK'yı yok eden DEVLETe sessiz kalarak destek veriyor.
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın