KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Odtü'den mezun oldu çiftçiliği seçti

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Adnan Yaramış, birçok yerli ve yabancı şirkette iş bulma olanağı varken

Odtü`den mezun oldu çiftçiliği seçti
06 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 16:00
0
1723
0
AA aa

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Adnan Yaramış, birçok yerli ve yabancı şirkette iş bulma olanağı varken memleketine dönerek başladığı çiftçilikte, örnek bir işletme kurdu.

Antalya'nın Demre ilçesine 8 kilometre mesafede, denizden 400 metre yükseklikteki Gürses köyünde, 4 dekar kayalık ve taşlık arazisi bulunan Adnan Yaramış, tarlasının bitişiğindeki 11 dekar araziyi de kiralayarak, çiftçilik yapmaya karar verdi.

Ziraat Bankasından aldığı işletme kredisiyle, önce taşlık, kayalık araziyi temizletip, düzenleyen Yaramış, arazinin tamamını yekpare serayla kapattı.

Köydeki sulama suyu sıkıntısı nedeniyle seranın içerisine 5 bin ton su kapasiteli bir havuz açan Adnan Yaramış, kışın seranın üzerine yağan ve saçaklardan akan suyu havuzda biriktirerek, su sorununu da çözmüş.

Yaramış, sorularını yanıtlarken, seranın bir bölümüne kurduğu havuzda biriken suyun hem sulamada kullanıldığını hem de rakım nedeniyle yeterince rutubet bulunmayan bölgede, yazın suyun buharlaşmasıyla rutubet elde ettiğini anlatan Yaramış, serayı kurarken, ODTÜ'de öğrendiklerini birebir uyguladığını, bu nedenle işletme eğitiminin boşa gitmediğini söyledi. Yaramış, serasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

''Seranın içindeki havuzdan çok yönlü faydalanıyorum. Havuzun üzerini sera ile kapatmamın da nedeni var. Bu bölgede rakım yüksek.

Yazın erken dikimlerde bitkiler için önemli ihtiyaç olan nem sorununu havuz sayesinde çözmüş oldum. Ayrıca, havuz sera altında kaldığından sulama suyu ısısını bir kaç derece daha yükseltmiş oluyorum.

Havuzdan çıkan nemi tüm seraya dağıtacak bir sistem kuruyorum. Çok ucuz ve doğal bir yöntemle su ve nem ihtiyacını karşılamak mümkün oldu.''

Serada artık pek çok üreticinin ilgilenmediği, geçmişte bu bölgede üretilen iri tarla domatesini ürettiğini anlatan Adnan Yaramış, seraya dışarıdan getirdiği toprağın genç ve verimli olması nedeniyle çok kaliteli üretim yapabildiğini kaydetti.

Serada yetişen domateslerin iri, etli, dolgun ve içinin çekirdekli olduğuna değinen Yaramış, ''Piyasada sera domatesi 1 TL'ye satılırken, benim domatesim 1,4 TL'den alıcı buluyor. Seradaki döllenmeyi bambus arıları aracılığıyla sağlıyorum'' dedi.

Serasının bir bölümünü de biber ve salatalık üretimi için ayırdığını ifade eden Yaramış, Demre yöresinde serada yılda tek dönem üretim yapılırken kendisinin yılda iki kez ürün aldığını anlattı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın