KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

Odtü'den mezun oldu çiftçiliği seçti

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Adnan Yaramış, birçok yerli ve yabancı şirkette iş bulma olanağı varken

Odtü`den mezun oldu çiftçiliği seçti
06 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 16:00
0
1642
0
AA aa

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan Adnan Yaramış, birçok yerli ve yabancı şirkette iş bulma olanağı varken memleketine dönerek başladığı çiftçilikte, örnek bir işletme kurdu.

Antalya'nın Demre ilçesine 8 kilometre mesafede, denizden 400 metre yükseklikteki Gürses köyünde, 4 dekar kayalık ve taşlık arazisi bulunan Adnan Yaramış, tarlasının bitişiğindeki 11 dekar araziyi de kiralayarak, çiftçilik yapmaya karar verdi.

Ziraat Bankasından aldığı işletme kredisiyle, önce taşlık, kayalık araziyi temizletip, düzenleyen Yaramış, arazinin tamamını yekpare serayla kapattı.

Köydeki sulama suyu sıkıntısı nedeniyle seranın içerisine 5 bin ton su kapasiteli bir havuz açan Adnan Yaramış, kışın seranın üzerine yağan ve saçaklardan akan suyu havuzda biriktirerek, su sorununu da çözmüş.

Yaramış, sorularını yanıtlarken, seranın bir bölümüne kurduğu havuzda biriken suyun hem sulamada kullanıldığını hem de rakım nedeniyle yeterince rutubet bulunmayan bölgede, yazın suyun buharlaşmasıyla rutubet elde ettiğini anlatan Yaramış, serayı kurarken, ODTÜ'de öğrendiklerini birebir uyguladığını, bu nedenle işletme eğitiminin boşa gitmediğini söyledi. Yaramış, serasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

''Seranın içindeki havuzdan çok yönlü faydalanıyorum. Havuzun üzerini sera ile kapatmamın da nedeni var. Bu bölgede rakım yüksek.

Yazın erken dikimlerde bitkiler için önemli ihtiyaç olan nem sorununu havuz sayesinde çözmüş oldum. Ayrıca, havuz sera altında kaldığından sulama suyu ısısını bir kaç derece daha yükseltmiş oluyorum.

Havuzdan çıkan nemi tüm seraya dağıtacak bir sistem kuruyorum. Çok ucuz ve doğal bir yöntemle su ve nem ihtiyacını karşılamak mümkün oldu.''

Serada artık pek çok üreticinin ilgilenmediği, geçmişte bu bölgede üretilen iri tarla domatesini ürettiğini anlatan Adnan Yaramış, seraya dışarıdan getirdiği toprağın genç ve verimli olması nedeniyle çok kaliteli üretim yapabildiğini kaydetti.

Serada yetişen domateslerin iri, etli, dolgun ve içinin çekirdekli olduğuna değinen Yaramış, ''Piyasada sera domatesi 1 TL'ye satılırken, benim domatesim 1,4 TL'den alıcı buluyor. Seradaki döllenmeyi bambus arıları aracılığıyla sağlıyorum'' dedi.

Serasının bir bölümünü de biber ve salatalık üretimi için ayırdığını ifade eden Yaramış, Demre yöresinde serada yılda tek dönem üretim yapılırken kendisinin yılda iki kez ürün aldığını anlattı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın