KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

Ödüllü siyer sınavı

Kutlu Doğum Haftası hazırlıklarını sürdüren Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklerden Solhan Çağrı-Der, bu kapsamda salavat kampanyası başlatırken, Türkiye genelinde yapılacak ödüllü siyer sınavı başvuruların 1 Mart-15 Mayıs arasında yapılacağını bildirdi.

Ödüllü siyer sınavı
05 MART 2013 SALI 08:26
0
2271
0
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde coşkuyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası öncesinde platforma üye dernekler hazırlıklarını tamamlıyor. Solhan'da faaliyet gösteren ve platforma üye olan Çağrı-Der de, yaptığı açıklamayla etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, Peygamber Sevdalıları Platformunun geleneksel olarak yapılan ‘Kutlu Doğum Haftası Siyer Sınavı'nın 26 Mayıs'ta yapılacağı, başvuruların 1 Mart'ta başladığı ve başvuruların 15 Mayıs'ta sona ereceği belirtildi.

SINAV KAYNAKLARI VE ÖDÜLLER

Sınavın iki kategoride yapılacağının ifade edildiği açıklamada: “14 yaş ve altı olan birinci kategori için sınavın kaynak kitabı, Dua Yayıncılıktan çıkan Mehmet Ali Gönül'ün "Sevgili Peygamberimiz" adlı kitabıdır. Bu kategoride ülke geneli ilk 30'a giren yarışmacılar, ülke içindeki kutsal mekânlara yapılacak gezi turu ile ödüllendirilecektir. Ayrıca bu kategoride il genelinde ilk üçe giren yarışmacılar sürpriz hediyelerle ödüllendirileceklerdir. Yarışmanın 14 yaş ve üstü olan ikinci kategori için sınav kaynak kitabı, Peygamber Sevdalıları Platformunun hazırlamış olduğu "Nebevi Davet" kitabıdır. Bu kategoride ülke geneli ilk 50'ye giren yarışmacılar umre ile ödüllendirilecektir. Ayrıca bu kategoride il genelinde ilk üçe giren yarışmacılardan birinci olana tam altın, ikinci olana yarım altın ve üçüncü olana çeyrek altın verilecektir" denildi.

Açıklamada, başvuru formlarının dernek merkezinden temin edilebileceği gibi, Vuslat Döner ve İstanbul Ucuzluk Pazarından da alınabileceği ve sınavın yerinin sınav tarihine yakın bir zamanda kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

SALAVAT KAMPANYASI

Nisan ayında yapılacak Kutlu Doğum programının daha güzel, daha verimli, daha feyizli ve daha bereketli geçmesi düşüncesiyle salâvat kampanyasının başlatıldığı belirtilen açıklamada: “İnşallah bu hayırlı kampanya ile gündemimiz değişecek, dilimizi gıybetten, boş konuşmaktan ve kötü söz söylemekten alıkoyarak, dilimizi zikre alıştırıp Allah-u Teâla'yı ve Resul'ünü zikredeceğiz" denildi.

Açıklamada çekilen salavatların ve okunan Kelime-i Tevhit, hatim, Yasin ve kısa sürelerin, Kutlu Doğum kapsamında yapılacak programda Resullulah'ın (a.s.) aziz ruhuna teslim edileceği belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın