Ofer: galataport'la ilgileniyoruz
İptal edilen Galataport ihalesine teklif veren grubun yöneticisi Eyal Ofer, İstanbul'un bir yıl kaybettiğini belirterek, yeni ihalede yer alabileceklerini söyledi.
27 OCAK 2007 CUMARTESİ 10:08 |
0 |
1124 |
0 |
|
AA |
aa |
|
DAVOS - Associated Bulk Carriers Yönetim Kurulu Başkanı Eyal Ofer, Galataport projesiyle ilgili yeni ihaleye katılabileceklerini söyledi. Dünya Ekonomik Forumu'nun yapıldığı Davos'ta CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Ofer, “Galataport ihalesinin iptal olması nedeniyle çok hayal kırıklığına uğradık. Bir yıl geçti, yeni ihale başlamadı. İhalenin, planlama aşamasında olması gerekirdi. Bir yıl kaybettik, şehir bir yıl kaybetti. Bu bir utanç” dedi.
Galataport ihalesinde geçen yıl çok zaman kaybettiklerini belirten Ofer, yeniden ihaleye çıkılacağını bildiğini ancak koşullar konusunda bilgisi olmadığını ifade etti.
‘GALATAPORT'LA İSTANBUL'A ÇOK SAYIDA TURİST GELİR' Galataport'un İstanbul'a çok büyük katkısı olacağını kaydeden Ofer, “İstanbul'a çok sayıda turistin gelmesi söz konusu olabilir. Galataport'la tüm bölge yeniden kendini inşa edecekti, yeni bir yaşam tarzı olacaktı” diye konuştu.
‘EMLAK VE LİMANLARLA İLGİLİ FIRSATLARI DEĞERLENDİRİRİZ' Eyal Ofer, Türkiye'yle ilgili hala yatırım planları olduğunu, bu çerçevede öncelikle İstanbul ve Kuşadası için planlarının devam etmesini beklediklerini kaydetti. Ofer, emlak, enerji ve limanlar konusunda fırsatlar çıkması durumunda değerlendirebileceklerini söyledi.
‘BANKACILIKTA YATIRIM DÜŞÜNMÜYORUZ' Bankacılık sektöründe satın alma ve birleşme dalgasının pratik olarak sona erdiğini kaydeden Ofer, bankacılıkta yatırım planları olmadığını ifade etti.
‘MEDYANIN TEPKİSİNİ ANLAMIYORUM' ‘Ofer' isminin medyada neden tepkiyle karşılandığını anlamadığını belirten Eyal Ofer, “Medya neden böyle düşünüyor bilmiyorum. Ben çok açık sözlü bir işadamıyım. Türkiye'yle ilgileniyorum, çalışmalar yapıyorum. Hiçbir şey tuhaf değildi, her şey çok netti” dedi. Ofer, Türkiye'yle ilişki kurarken kendini hala rahat hissettiğini kaydetti.
|
21.08.2026 22:19
 |
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI |
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu. |
|
21.08.2026 21:07
 |
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp |
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu. |
|
21.08.2026 21:06
 |
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı |
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu. |
|
21.08.2026 21:04
 |
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü |
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor. |
|
21.08.2026 21:03
 |
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek |
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi. |
|
21.08.2026 21:02
 |
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı |
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi. |
|
|