KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2024 Pazar
°C

Öğrenci sayısı 18 bini geçecek

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, açılan yeni bölümler ve ilk defa öğrenci alacak mevcut 18 program ile birlikte öğrenci sayısının 18 bini geçmesini beklediklerini ifade etti.

Öğrenci sayısı 18 bini geçecek
17 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ 19:48
6
2942
5
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl'de faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Basın toplantısında Bingöl Üniversitesi'nin hayata geçirilmiş ve geçirilmesi planlanan projeler başta olmak üzere ilk defa öğrenci alacak mevcut programlar, açılan yeni programlar, devam eden inşaatlar, Pilot Üniversite'de gelinen son durum ile kültürel ve sanatsal etkinlikler aktarıldı.

2019 yılının genel bir değerlendirmesini yapan ve gelinen son durum hakkında bilgi aktaran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Açılan programlarımızın çoğu nitelikli programlar. Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha nitelikli ve daha donanımlı bir üniversite oluyor. Bölgemizde 2006 sonrası kurulan üniversiteler arasında bir numara olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

18 Bölüme Yeni Öğrenci Alımı Onaylandı

18 bölüme öğrenci alımlarının onaylandığının aktaran Rektör Çapak, “Bingöl  Üniversitesi'nin  2019-2020  eğitim  öğretim  yılında  öğrenci  alınması konusundaki teklifi Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenip 18 mevcut program ve bölüme 2019 YKS'de öğrenci alınması uygun görüldü.  18 yeni bölüme 660 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Başarı çıtasını her geçen yükselten Bingöl Üniversitesi'nin mevcut 18 programa yeni öğrenci alımı talebi YÖK tarafından onaylandı. Öğrenci alacak yeni bölüm ve programlar 2018 YKS tercih kılavuzunda yerini alacak. Toplamda 660 kontenjana sahip olan bölümlere ilk defa öğrenci alınması Bingöl Üniversitesi'ne yeni bir güç katmış olacak. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında pilot üniversite seçilerek bölgesel kalkınma alanında toplumsal faydaya dönük bilim üreten, ürettiği projelerle topluma dokunan Üniversitemiz, Bingöl'e ve bölgeye katkı sunmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

Gerek fiziki açıdan gerekse akademik düzeyde yaptığımız çalışmalarımız ile Üniversitemizi geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Son olarak mimarlık, bilgisayar mühendisliği, ağız ve diş sağlığı programı, diş protez teknolojisi programı, ilk ve acil yardım programı gibi 18 mevcut programa yeni öğrenci alımı başvurumuz YÖK tarafından onaylandı. İlk defa öğrenci alacak bu programlarımızla daha güçlü bir üniversite olacağız. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bingöl Üniversitesi örnek üniversite konumuna geldi

Bingöl Üniversite'ni; uluslararası standartta, donanımlı ve nitelikli akademisyenlerden profesyonel eğitim veren, gündemi takip eden değil, gündem oluşturan bireyler yetiştiren bir üniversite olarak nitelendiren Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi'nin örnek üniversite olarak gösterilen bir düzeye geldiğini dile getirdi.

Pilot Üniversite Projeleri Devam Ediyor

Pilot Üniversite kapsamında değerlendirmeleri tamamlanıp desteklenen ilk projelerin tüm hızıyla hayata geçirilmeye devam ettiğini ileten Prof. Dr. Çapak, “Pilot Üniversite kapsamında geçen yıl değerlendirilip onaylanan projelerin çalışmaları devam ediyor. İkinci defa çağrıya çıktığımız projeler de son değerlendirme aşamasında. Birbirinden güzel ve Bingöl'e maksimum fayda sağlayacak projeler var. Bingöl için toplumsal faydaya dönüşecek projelerin her birinin Bingöl'e büyük katkı yapması, en büyük hedeflerimiz arasında.  Bu kapsamda hazırlanan projelerimiz Bingöl Üniversitesi'ne, Bingöl'e ve bölgeye çok şey katacaktır. Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Tarım ve Havza Bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilmemiz bizim için çok kıymetli” şeklinde konuştu.

İnşaatlar Hızlı Bir Şekilde Yükseliyor

Devam eden inşaatlara da değinen Rektör Prof. Dr. Çapak, "Hayvan hastanesi projemiz son aşamaya geldi. Yaklaşık 1 yıl önce başladık. Nasip olursa birkaç ay içinde bitmiş olacak. 5 bin metrekare alan içinde yapılmış bir bina. Son derece modern, donanımlı bir hastane olacak. Çok kısa bire süre içerisinde teslim edilecek bize. İlahiyat Fakültemiz de çok görkemli, Bingöl'e yakışacak bir mimariye sahip bina olacak. Yılsonunda onun da inşaatı bitmiş olacak. Büyük bir hangar inşaatımız da bitme aşamasında. 50 lojmanımızın inşaatında da son rötuşlar yapılıyor. Yani Üniversitemiz yeni bir çehreye kavuşmuş olacak” dedi.    

Bingöl basınının Bingöl'e çok büyük katkıları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “Bizler daha güzel bir Bingöl için çabalıyoruz. Basınımız da bu işin en önemli parçalarından biridir. Basınımız her daim yapıcı bir tutum sergiliyor. Bingöl'ün imajının iyi bir şekilde yansıtılması için kendi üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Hepinize teşekkürlerimiz iletiyorum” diye sözlerini noktaladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45558)
19 Haziran 2019 Çarşamba 09:54
hayırlı uğurlu olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45565)
19 Haziran 2019 Çarşamba 10:55
@Misafir Kullanıcı Hayirli olan ne Allah askina hepsi Üniversite mezunu olsa ne olacak her yer fabrika is doluda bizmi görmüyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45506)
18 Haziran 2019 Salı 12:18
Ne yarar işsiz kaldıktan sonra 180 bini geçsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45492)
17 Haziran 2019 Pazartesi 21:31
Dört yildir öğrenci sayısı 15 bin ve halan 15 bin verdiğiniz bilgiler hatalı değilse. Ve bu kadarda yeni bölüm açılmasına rağmen. ( yeni açtığınız bölümler hariç) bu yılda tercih olmadığı için kapanacak bölümlerde olacak. Nasil olacak 18 bin öğrenci?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45491)
17 Haziran 2019 Pazartesi 21:24
Peki tercih edilmediği için kapanan bölümleride hesaba kattın mı
11.05.2024
15:50
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır: 'Bu yıl çiftçilerimize yüzde 75'i hibeli 17 ton Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi dağıttık. Pazar noktasında da gerekli desteği sunuyoruz. Verimli bir yıl olursa, çiftçimizin yüzü gülecek inşallah' dedi.
11.05.2024
15:14
Gündüz evde anne, akşam vatan nöbetinde
Gündüz evde anne, akşam vatan nöbetinde
Bingöl'de yaşayan 4 çocuk annesi Erdem Feyzi, 8 yıldır güvenlik koruculuğu yapıyor. Hem çocuklarını büyüten hem de vatan nöbeti tutan anne Erdem Feyzi, 'Evde çocuklarımın başındayım, sonra görev başına geliyorum. Çocuklarımı sevdiğim kadar vatanımı da seviyorum' dedi.
11.05.2024
14:43
Bingöl`ün ‘Tarımsal Üretimin Planlanması` için toplandılar
Bingöl'ün 'Tarımsal Üretimin Planlanması' için toplandılar
Toplantıda, özellikle Bingöl'e yönelik 2025-26-27 yıllarını kapsayan 3 yıllık bitkisel üretim planlamaları, son yıllara ait üretim verileri gibi konular ele alındı.
11.05.2024
14:17
Bingöl`ün rafting yıldızları Türkiye derecesi yaptılar
Bingöl'ün rafting yıldızları Türkiye derecesi yaptılar
450 sporcunun katılımıyla Düzce'de düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonasına Bingöl'den Genç İnönü Ortaokulu yıldız erkeklerde Türkiye 2'incisi, Genç Şehit Murat Yıldırım MTAL ise genç kızlarda Türkiye 3'üncüsü oldu.
11.05.2024
13:36
Bingöl`deki silahlı saldırılarla ilgili 3 gözaltı
Bingöl'deki silahlı saldırılarla ilgili 3 gözaltı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, çalışmalar sonucunda 3 adet şarjörleriyle birlikte ele geçirildiğini, 3 şüpheli şahsın gözaltına alındığını, şüpheli şahıslardan birinin aranma kaydı bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.
11.05.2024
13:09
Polis müdahale etmese 700 Bin TL dolandırılacaklardı
Polis müdahale etmese 700 Bin TL dolandırılacaklardı
Tüm uyarılara rağmen Bingöl'de telefon dolandırıcılarına inan iki vatandaş, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin girişimleriyle 700 Bin TL'yi dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldular.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın