KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Öğrenciler 28 Şubat darbesini kınadı

Bingöl Üniversitesi öğrencileri, basın açıklaması yaparak 28 Şubat darbesini kınadı.

Öğrenciler 28 Şubat darbesini kınadı
28 ŞUBAT 2018 ÇARŞAMBA 22:42
0
1592
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi öğrenci kulüpleri, üniversite önünde bir basın açıklaması düzenleyerek, 28 Şubat darbesinin 21. Yıldönümünde kınadı.

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne Türkiye'nin tarihinin darbeler tarihi olduğunu belirten üniversite öğrencisi Ertan Yeşilırmak, Türkiye'de her 10 yıl bir darbe olduğunu anımsattı.

28 Şubat darbesinin Türkiye tarihinde bir kara leke olduğunu vurgulayan Yeşilırmak; “28 Şubat darbesi Türkiye tarihinin kara bir lekesidir. Bu darbe döneminde yüz binlerce mütedeyyin insan büyük zulümlere uğramıştır. 28 Şubat'ta, bacılarımızın başörtülerine el uzatıldı. Üniversite ve okul kapılarında bacılarımız tesettürlü olduklarından dolayı içeriye alınmadılar. İslami kimliğinden dolayı hemen hemen Türkiye'nin bütün illerinde, İslami faaliyet ve çalışma yürüten ve İslami bir yaşam isteyen tüm insanlara yönelik bir cadı avı başlatıldı. Binlerce, on binlerce insan gözaltına alındı, çok ağır işkencelerden geçirildi ve zindanlara atıldı” diye konuştu.

Darbenin üzerinden 21 yıl geçtiğini ancak yaraların kapanmadığını belirten Yeşilırmak, “Üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına rağmen yaraları kapanmamış olan 28 Şubat Darbesi, brifingli/siyasi yargı kararlarıyla cezaevlerinde tutulan 600'e yakın Müslüman siyasi mahpusu ve bunların ailelerini mağdur etmeye devam ediyor. Beraat etmesi gerekirken aynı torba dosyaya dahil edildikleri için müebbet hapis cezası verilen; en ağır yorumla bile adli nitelikli süreli hapis cezası alması gerekirken, siyasi nitelikli müebbet hapis cezası verilen; delil niteliği tartışmalı olan dijital kayıtlarla cezalandırılan; avukatsız, işkenceli ve her türlü aşağılık yöntemle onur kırmaya dönük sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan; toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da işyerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyanın önüne atılan 28 Şubat Mahpusları, darbenin mağdurları olarak halen cezaevlerinde tutuluyorlar” dedi.

Basın açıklaması için toplanan kitle, olaysız bir şekilde dağıldı. (HABER: AHMET HAKAN VERGİ)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın