KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2025 Pazar
°C

Öğrenciler eğitim görecekleri okulları gezecekler

Bingöl'ün Genç ilçesinde, köy okullarının son sınıfında okuyan öğrencilere bir sonraki dönemde eğitim görecekleri Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) gezdiriliyor.

Öğrenciler eğitim görecekleri okulları gezecekler
01 HAZİRAN 2010 SALI 11:12
0
1555
0
AA aa
Bingöl'ün Genç ilçesinde, köy okullarının son sınıfında okuyan öğrencilere bir sonraki dönemde eğitim görecekleri Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) gezdiriliyor.
Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezine bağlı 45 köy okulunun son sınıf öğrencilerini bir sonraki dönem eğitim ve öğretim görecekleri YİBO'larda tanışma ve kaynaşma adı altında bir gezi programı hazırladı.
 
Hazırlanan program kapsamında ilçe merkezine bağlı 45 köy okulundan her hafta birkaç köy ilköğretim okulunun son sınıf öğrencileri, bir sonraki dönem eğitim göreceği YİBO'ların tüm birimlerini gezme fırsatı bulacaklar.


Hazırlanan program kapsamında ilk geziye Doğanevler, Yenisu, Bayırlı, Güvercinli ve Yağızca köy okullarının son sınıf öğrencileri katıldı. Öğrenciler, Genç YİBO'da tüm birimleri gezip buradaki öğrenciler ile kaynaştı. Program hakkında bilgi veren Genç İlçe Mili Eğitim Müdürü Tahsin Dener, hazırlanan program sayesinde köy okullarının son sınıf öğrencilerinin bir sonraki dönem eğitim görecekleri YİBO'ları yakından görmelerini ve arkadaşları ile kaynaşma şansı bulacaklarını belirtti.
 
Dener, 'Düzenlediğimiz program sayesinde ilçemiz merkezine bağlı 45 köy okulunun son sınıf öğrencileri, bir sonraki dönem eğitim ve öğretim görecekleri YİBO'ları yakından görme ve gezme fırsatı bulacak ve bir sonraki dönem için de fazla yabancılık çekmeyecek. Bugün bazı köy okullarımız ile ilk startımızı verdik.
 
15 Haziran'a kadar bütün köy okullarımızın son sınıf öğrencilerini programa dahil etmeyi hedefliyoruz. Programa büyük destek veren ilçe kaymakamımız Barış Cansu Aktan'a teşekkür ediyorum' dedi.
Gezi sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın