KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Öğrenciler halk müziğinde yarıştı

Bingöl Kültür Merkezi'nde düzenlen 'Liseler Arası Müzik ve Ses Yarışması'nda öğrenciler halk müziği dalındı yarıştı.

Öğrenciler halk müziğinde yarıştı
12 NİSAN 2017 ÇARŞAMBA 23:29
0
1832
0
AA aa

Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Kurum Amirleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Öğrenciler arasında dayanışma ve kardeşlik duygularını geliştirmek, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla Güzel Sanatlar Lisemizin koordinesinde düzenlenen yarışmaya, Bingöl'deki tüm liseler katıldı.

Jüri üyeleri, yarışmada ses, entonasyon, şarkı seçimi, ses kalitesi, kılık kıyafet gibi kriterlere göre öğrencilere puan verdi. Yarışma sonunda mini bir konser veren Güzel Sanatlar müzik öğretmenleri dinleyicilerden büyük beğeni aldı.

Yarışmada, Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Seher Kılıçgedik birinci, Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zozan Yıldırak ikinci ve Güzel Sanatlar Lisesi  öğrencilerinden Faruk Sarıdağ üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödülleri, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman tarafından verildi. Ayrıca yarışmaya giren tüm öğrencilere katılım belgesi verildi. Engin, ödül töreninde yaptığı konuşmada; "Öğrencilerin ders dışı sanatsal faaliyetlerde bulunma alışkanlığı ve zevkinin oluşmasına katkı sağlanması, müzik aracılığıyla halk kültürümüzün gelecek kuşaklara taşınması ve yaşatılması, Türk Halk Müziğinin sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasının yanı sıra Öğrencilerin sanat aracılığıyla istenmeyen davranışlardan uzaklaştırılması ve süreç içerisinde paylaşma, birlikte üretme, hoşgörü, kendini ifade etme gibi kazanımların sağlanması amaçlanmıştır. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın