KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Öğrenciler ilimde yarıştı

Bingöl’de düzenlenen siyer bilgi yarışmasına katılan İmam Hatipliler, ilmi bilgileriyle yarıştı. Kıyasıya geçen yarışmada dört okul tüm soruları doğru cevapladı. Yedek sorular da doğru cevaplanınca birincilik kura ile belirlendi.

Öğrenciler ilimde yarıştı
17 NİSAN 2014 PERŞEMBE 07:12
0
1601
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında il genelindeki İmam Hatip Ortaokulları arası Siyer Bilgi Yarışması düzenledi.

Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız Yatılı Ortaokulu'nda düzenlenen yarışmaya il genelindeki 13 İmam Hatip Ortaokulunun katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Bozaba, Bingöl'de 14 imam hatip ortaokulu olduğunu ve bu okullarda 4 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlattı. Ataoğlu, Türkiye'nin ilerlemesinde ve demokratikleşmesinde imam hatiplilerin büyük rolünün olduğunu kaydetti.

“NEDEN ARAPÇA OLİMPİYATLAR DÜZENLENMİYOR”

Konuşmasında, Türkiye'de Arapça olimpiyatların yapılması gerektiğini söyleyen Ataoğlu: “Kutsal kitabımızın dili Arapçadır. Ortak değerlerimiz ve eserlerimiz hep Arapça yazıldı. Neden artık Arapça olimpiyatlar ülkemizde yapılmasın? Ülkemizin İslam dünyasındaki yeri önemlidir. Böyle bir etkinlik yapılırsa, şiiri, ilahiyi ve müziği içeren bir Arapça olimpiyat yapılırsa İslam dünyasının ortak duyguları burada yaşanır" dedi.

Konuşmanın ardından 13 imam hatip ortaokulunun yer aldığı yarışmada, 4 okul, sorulan tüm soruları doğru cevaplaması üzerine, yedek sorular soruldu ve burada da eşitliğin bozulmaması üzerine birinciler kurayla belirlendi.

Kura sonunda Düzağaç İmam Hatip Ortaokulu birinci, Solhan İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu da üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren okullara kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Siyer Bilgi Yarışmasına, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Bozaba, Şube Müdürü Cevdet Ataoğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın