KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Öğrenciler 'zazaca' tiyatro sahneledi

Solhan Öğretmen Veli Tuğa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni tarafından yazılan ve okul öğrencileri tarafından oynanan “Nomé-i Pé Seken┠tiyatrosu, sanatseverlerden büyük beğeni topladı.

Öğrenciler `zazaca` tiyatro sahneledi
03 HAZİRAN 2014 SALI 21:14
0
6640
1
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesinde “Nomé-i Pé Sekenâ” isimli Zazaca tiyatro sahne aldı. Solhan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Gazi Hâkim Behçet Tufan Turan Konferans Salonu'nda oynanan Zazaca tiyatroya ilçe kaymakamı Şeref Aydın, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Özdemir, İlçe milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, kurum amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Tiyatronun açılış konuşmasını yapan Cahide Boylu, Zazaca tiyatro hakkında katılımcıları bilgilendirerek, dilin sadece gelişmiş bir iletişim aracı değil bireyin ve toplumların tarihi, geleceği, kültürü ve kimliği olduğunu ifade etti. Boylu: “Bu anlamda tek kelime ile özetlenirse dil, hayattır. Zazaca da bu uzun süreçte, zihinlerin gerisine itilmiş, yazılmamış, okunmamış, öğrenilmemiş ve öğretilmemiş bir dil olarak nefes almaya başlamış, kendisini yeniden imar etmeye başlamıştır. Bizde bu nefese nefes katma, bu imara bir tuğla koyma arzusu ile öğrencilerimizle kültürümüzün bir kesitini yansıtan Zazaca bir oyun hazırladık. Sahneleyeceğimiz oyunun Zazaca olması heyecanımızı ve mutluluğumuzu bir kat daha arttırmaktadır” diye konuştu. Boylu'nun konuşmasının akabinde gösterime giren “Nomé-i Pé Sekenâ” isimli Zazaki tiyatro iki perdeden oluşan ve tiyatronun Zazaca oluşu ve öğrencilerin oyunu iyi oynaması katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_17441)
04 Haziran 2014 Çarşamba 12:55
Tebrikler...
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
14.07.2025
11:54
15 Temmuz Medya Programı Başlıyor
15 Temmuz Medya Programı Başlıyor
81 ilden 81 gazeteci ile yurt dışından 41 ülkeden davet edilen 120 yabancı basın mensubu, toplamda 200 gazeteci programda yer alacak. Programda Bingöl'ü, Bingöl Online temsil edecek.
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın